Wij gebruiken cookies. Akkoord
Beoordeeld met een 8,9 na 1243 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

8 winterse tips voor een terrasoverkapping!

31 januari 2017

Met een terrasoverkapping kun je ook in de winter heerlijk van de tuin genieten en bovendien geeft het je huis een extra kamer, maar waar moet je rekening mee houden? Lees onze 8 tips:

1. Een overkapping moet gebouwd zijn met een stabiel en stevig framewerk zodat het alle weersomstandigheden aankan. Plexiglas is erg geschikt als overkappingsmateriaal. Hout of aluminium hiervoor gebruiken ziet er modieus uit.

2. Het dak moet goed regenwater af kunnen voeren en dit het liefste zonder daarbij veel geluid te maken. Je kunt het dak ook een beetje laten hellen zodat het water er niet op kan blijven staan.

3. Het dakoppervlak moet groot en stevig genoeg zijn voor bijvoorbeeld sneeuwval.

4. Het dak moet voldoende licht (indien gewenst UV-licht) door kunnen laten. Ook moet het zo nodig zonlicht kunnen weerkaatsen, zodat het er, als je eronder zit, niet te warm wordt.

5. Plaats lichtspotjes in de overkapping zodat je ook ’s avonds kunt genieten van de tuin.

6. Als je voldoende draagkrachtige verharding in de grond onder je overkapping doet, dan kan je overkapping in de winter ook worden gebruikt als autostalling.

7. Door de hoogte kan een overkapping teveel schaduw geven. Kies daarom voor een plek bij de schutting of tegen een zijmuur van het huis.

8. Denk goed na over aan welke eisen (grootte, materiaal, functie) je overkapping moet voldoen en zet deze op een rijtje. Laat je goed inspireren en informeren door vrienden, of neem contact op met onze klantenservice (wij helpen u heel graag met het kiezen van de juiste overkapping) en kies daarna voor een van onze kant-en-klare overkapping.

Benieuwd naar de overkappingen van Vos Kunststoffen? Klik hier voor een aluminium veranda met glas of schuifwanden. Of klik hier voor complete houten overkappingen van Lariks hout. Liever losse profielen bestellen of afhalen bij Vos Kunststoffen? Dát kan ook! Klik dan hier

We helpen je graag 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl
Sluiten