Beoordeeld met een 9,0 na 2260 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Een overkapping overwegen?

Last van het weer?

U kent het vast wel, u zit lekker buiten van de zon te genieten en het begint ineens te waaien en te regenen. Er was niet genoeg tijd om alle spullen binnen te zetten dus alles is nat. Vanwege het wisselvallige weer in Nederland is dit een probleem voor meerdere mensen. Wat doet u hieraan? Wij hebben de oplossing, een overkapping bouwen.

Pext daksysteem of Terrasoverkapping?

Op onze Vos Kunststoffen website staan verschillende terrasoverkappingen. Wij hebben bijvoorbeeld gewone terrasoverkappingen of eentje van Pext. Een Pext daksysteem wordt geleverd met kanaalplaten en aluminium profielen voor meer licht. Op de gewone terrasoverkappingen wordt EPDM en aluminium daktrimmen gelegd. De gewone terrasoverkapping wordt met steunpalen geleverd met een Pext Daksysteem is dat niet. Bij beide moeten de materialen zo worden bevestigd dat het hemelwater (regen) niet in contact komt met de houten balken om rotting te voorkomen.

Vrijstaand of aanbouw?

Heeft u het liefst een overkapping in het midden van uw tuin? Dat komt goed uit want speciaal voor u hebben wij een vrijstaande overkapping. De vrijstaande overkapping wordt met 4 of 6 steunbalken geleverd zodat deze goed en stevig staat. Wilt u liever een overkapping aan uw huis dan hebben wij ook een overkapping met muuraanbouw. Deze muuraanbouw is makkelijk te bevestigen tegen uw woning en wordt geleverd met 2 of 3 steunbalken.

overkappingen

Wandbeglazing

Wilt u de overkapping aan de zijkant dicht hebben, wij hebben ook polycarbonaat kanaalplaten die u kunt gebruiken als wand. Deze platen kunt u vastzetten met verschillende profielen. Kanaalplaten zijn in twee verschillende kleuren te leveren, opaal wit en glashelder. Hoge temperatuurbestendigheid, zelfdovend, slagvastheid, veiligheid, licht van gewicht, goed isolerend en mooi ogend, dit zijn zeker de belangrijkste eigenschappen van polycarbonaat kanaalplaten, wat deze platen uiteindelijk ideaal maakt als dak- of wandbeglazing.

Lichtstraten

Voor extra licht in de overkapping hebben we lichtstraten. Lichtstraten kunnen worden gemonteerd in de meegeleverde aluminium profielen met opleg- en beglazingsrubber, dit is heel handig want hierdoor is het daglichtsysteem waterdicht. De lichtstraten die wij in ons assortiment hebben zijn: lessenaardak (één rij schuin lopende ramen) en zadeldak (twee rijen schuin lopende ramen) deze zijn beschikbaar in antraciet, zwart en wit.

lichtstraat

Onderhoud

Zo’n geweldige overdekking is natuurlijk niet onderhoudsvrij. De overkapping moet ongeveer 2 keer per jaar gecontroleerd worden. Het checken kan het beste in het voorjaar en najaar omdat het dan niet te koud en niet al te warm is.

· Als eerste moet de beits nagekeken worden op dikte. Als de laag niet genoeg is dan moet de overkapping opnieuw in de beits gezet worden.

· De aluminium profielen moeten schoongemaakt worden.

· Het dak zelf moet schoongemaakt worden.

· Bij schoonmaken gebruik lauw water, een beetje zeepsop en een zachte borstel (harde objecten kunnen zorgen voor schade).

· Haal overbodige sneeuw weg bij langdurige sneeuwval.

Interesse

Bent u geïnteresseerd in het bouwen van een overkapping? Neem dan een kijkje bij: Veranda Douglas, Terrasoverkappingen, Daksysteem Pext, Daksysteem Vario, lichtstraten en Polycarbonaat wanden. Op de website van Vos Kunststoffen staat de algemene informatie bij de producten, maar al heeft u vragen over deze producten dan helpen wij u graag verder via mail en telefonisch.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl