Beoordeeld met een 9,0 na 2257 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

EPDM tips en informatie

Wat is EPDM?

Onze EPDM-producten zijn tegenwoordig te vinden en te bestellen op onze website www.redfoxepdm.nl. U kunt hier EPDM op maat bestellen, EPDM-toebehoren als contactlijm en dakdoorvoeren en natuurlijk alles voor de afwerking en de isolatie van uw dak.

EPDM is een 100% gevulkaniseerde kunststof rubberfolie op basis van het Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Tevens het milieuvriendelijkst product wat in de markt dakbedekkingen wereldwijd het meest verkocht wordt. Circa 150 miljoen m² wordt wereldwijd aan EPDM verwerkt.

Onze EPDM dakbedekking wordt voornamelijk gebruikt op platte daken, te denken aan garages , dakkapellen, aanbouw, tuinhuizen, caravans, nieuwbouw, dakgoten enz... EPDM is elastisch, uv-bestendig en heeft een levensduur van wel 50 jaar. Een totaaloplossing om uw dak waterdicht te krijgen. Het EPDM is 1,14mm dik en heeft een rek percentage van 400%. Onze EPDM is praktisch zonder talkpoeder en zeer goed te verlijmen met een EPDM contactlijm.

EPDM kan gebruikt worden op diverse materialen/ondergronden als hout, gecacheerde PIR/PUR-isolatie, beton, metselwerk, aluminium, zink en lood. EPDM kan op elk dak aangebracht worden, mits de ondergrond voldoende goed is en het dak belastbaar is voor EPDM.

Waarom kiest u voor EPDM?

EPDM is voor de meeste gevallen daken uit één stuk te krijgen. Dit betekent weinig tot geen naden en waterdicht! EPDM is niet heel zwaar in tegenstelling tot andere dakbedekkingen (1,4kg per m²). Hierdoor is het voor de doe-het-zelver nog makkelijker EPDM te plaatsen/verlijmen en af te werken. Bij Vos Kunststoffen kunt u alle materialen verkrijgen om een dak compleet te maken.

Heeft de EPDM folie een onder- of bovenzijde?

Nee, er is geen verschil in onder- of bovenzijde.

U kunt hiervoor heel makkelijk de EPDM contactlijm gebruiken. Deze moet wel dubbelzijdig aangebracht worden. Op de ondergrond en op de folie zelf. De lijm kan met een kwast of roller aangebracht worden. Na het aanbrengen een aantal minuten wachten, totdat de lijm licht opgedroogd is. Daarna kunt u de folie aanbrengen op de ondergrond en zal deze ook meteen vast zitten.

Hoeveel EPDM contactlijm heb ik per m² nodig?

U kunt ervan uitgaan dat u circa 1 liter contactlijm verbruikt per 4m².

werktekening-daktrim-standaard-EA-60-x-60mm---kopie
Epdm dak douglas overkapping
We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl