Beoordeeld met een 9,0 na 2204 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Handige tips om uw dakgoot schoon te maken

Dakgoot-schoonmaken

Handige tips om uw dakgoot schoon te maken
Waarschijnlijk heeft u het al vaker meegemaakt dat uw dakgoot verstopt was of vol met bladeren lag? Wat te doen? Gaat u zelf stappen ondernemen om de dakgoot schoon te maken of schakelt u een bedrijf in? In deze blog gaan wij u alvast handige tips geven die uzelf kunt uitvoeren.

Dakgoot schoonmaken
Wat heeft u allemaal nodig om een dakgoot schoon te maken? Om te beginnen is het verstandig enkele gereedschappen te verzamelen als een schepje, emmer een ladder/leer, handschoenen, handbezem etc... Belangrijk is om vooraf de situatie te bepalen of u direct aan de dakgoot kunt zien of er lekkages zijn? Bij lekkages aan de dakgoot of als er stukken uit de dakgoot zijn dan zult u al snel vervangende onderdelen nodig hebben. Hier komen we later nog op terug. Check daarna de dakgoot of deze vol licht met bladeren, mos, modder of ander afval.

Dakgoot leegmaken
U heeft inmiddels al een schep, handbezem en emmer gepakt. Ga voorzichtig aan de slag zet de ladder stevig neer en ga met de gereedschappen de goot leegmaken. U zult zien dat er veel afval uit zo'n dakgoot gehaald wordt. Voorkom ernstig afval en ontstoppende dakgoten door regelmatig een check uit te voeren en schoon te maken. Het afval kunt u weer in de groene container of in een compostbak verzamelen. Compost kunt u later gebruiken voor bloemen en planten. U heeft de dakgoot leeggemaakt het is nu tijd voor de volgende stap.

Dakgoot check op kapotte onderdelen
Ga na of uw dakgoot scheuren, gaten of enige problemen te zien zijn. Zorg ervoor dat deze kapotte onderdelen vervangen worden. Ga ook meteen na of uw hemelwaterafvoer nog correct is aangesloten. Zijn de bevestigingsbeugels nog in orde en zitten deze op de juiste manier in de muur bevestigd. Is de hemelwaterafvoerbuis nog heel en goed bevestigd.

Hemelwaterafvoer verstopt?
Kijk meteen of uw hemelwaterafvoer niet verstopt zit. Probeer eerst te kijken en mocht er een verstopping zijn probeer met een lange stok of Elektrabuis de verstopping door te prikken. U kunt ook een rioolontstoppingsveer gebruiken. Mocht de verstopping nog niet opgelost zijn kijk of er een sifon is aangebracht onder de grond. Graaf de afvoer even op hier zit een sifon dus die even schoonmaken en afvoer loopt weer. Bij een verstopping geen Chemische rommel gebruiken. Een mechanische oplossing (doorspuiten) werkt vaak veel beter en daarnaast beter voor het milieu.

PE-dakgootdrain-bladvanger

Voorkom problemen en verstoppingen van dakgoot en hemelwaterafvoer
Voorkomen is meestal beter dan genezen. Vaak kun je met inzet en goedkope middelen problemen voorkomen. Wat moet u doen? Hierbij even de tips op een rijtje:

- maak regelmatig schoon en voorkom opstoppingen
- gebruik een bladvanger voor hemelwaterafvoer
- plaats een bladafscheider tussen de hemelwaterafvoerbuis
- spuit na het schoonmaken van de dakgoot met water even de hemelwaterafvoer door
- gebruik goede gereedschappen om schoon te maken
- maak tijd en zin, u bespaart geld

Nieuwe dakgoot nodig, vervanging of renovatie?
Nu wil het zo zijn dat wij Vos Kunststoffen heel veel materialen aanbieden in dakgoten en hemelwaterafvoer. Bent u aan vervanging toe of u wilt een pvc dakgoot kopen voor aan uw woonhuis, overkapping, tuinhuis of aanbouw? Kijk dan snel hier en zie ons assortiment dakgoten. Wij bieden pvc bakgoten, pvc mastgoten, aluminium dakgoten aan. Kijk snel en ervaar de prijs van een pvc dakgoot.

Hemelwaterafvoerbuis nodig?
Naast dakgoten bieden wij meteen ook aansluitend hemelwaterafvoer in de bekende maten 70mm, 80mm en 100mm aan. Een hemelwaterafvoerbuis met bijbehorende pvc hulpstukken kunt u gemakkelijk via onze webshop bestellen en heeft u binnen 48 uur in huis. U kunt ook direct aan ons magazijn afhalen in Veen.

Bladvanger of Bladafscheider kopen?
Zoals in onze blog dakgoten aangegeven bieden wij ook PE-draingoot en een pvc bladafscheider aan. Bekijk hier direct de producten en bestel online. Voorkom onstopping in uw dakgoot. Daarnaast bieden wij ook bladvangers voor hemelwaterafvoer aan. Dit voorkomt verstopping van uw hemelwaterafvoer. Heeft u verder vragen mail of bel ons op 0416-750255.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl