Wij gebruiken cookies. Akkoord
Beoordeeld met een 8,9 na 1232 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Plexiglas® nieuwe standaard platen in het assortiment

20 november 2014

Sinds kort zijn de glasheldere standaard afmetingen van Plexiglas® op onze website geplaatst. Plexiglas® diktes van 2mm t/m 8mm dik zijn bij ons op voorraad. Wat is het voordeel? U kunt uit deze lijst Plexiglas gemakkelijk zien of uw afmeting er tussen staat die u kunt gebruiken. Zodoende bent u niet verplicht grote afmetingen in te kopen en heeft u nauwelijks tot geen plexiglas® reststukken.

Ga hier direct naar standaard Plexiglas afmetingen
Ga hier naar Plexiglas op maat bestellen
Ga hier naar andere Plexiglas producten

Heeft u uw plexiglas® liever op maat gezaagd dan is dat geen probleem. Vos Kunststoffen beschikt over een zaagafdeling waardoor wij plexiglas platen op maat kunnen zagen. Wij kunnen recht of diagonaal zagen. Andere bewerken aan plexiglas is wel mogelijk alleen met een tekening of op aanvraag. Binnenkort zal er ook een assortiment aan plexiglas/acrylaat buizen op onze webshop komen te staan. Plexiglas platen en buizen zeer scherp inkopen kan bij Vos Kunststoffen. De Kunststofgroothandel van diverse kunststoffen.

Plexiglas is 25x sterker dan glas en goed te bewerken. Let wel op dat dit product voor sommige bewerkingen kwetsbaar blijft. Wanneer u een bewerking aan plexiglas wilt doen laat u zich goed informeren/adviseren. Met een decoupeerzaag plexiglas zagen is vrijwel niet te doen. Zorg dat u een goede cirkelzaag met een goed blad heeft.

Polymethylmethacrylaat laat ongeveer negentig procent van het licht door en wordt daarom vaak gebruikt ter vervanging van glas, ten opzichte waarvan het een aantal voordelen biedt:

  • het is lichter;
  • het versplintert niet;
  • het is eenvoudig in allerlei vormen te produceren;
  • het laat meer licht door dan gewoon glas.
  • Plexiglas® is uv bestendig en verkleurt niet

Er zijn ook nadelen:

  • het is minder hard dan glas en daardoor gevoeliger voor beschadiging (krassen);
  • het is minder hittebestendig dan glas.
  • het is zeer brandbaar.

Plexiglas® wordt steeds vaker gebruikt in toepassingen als caravans, veiligheidsglas, design, reclame, voorzetramen, vervanger van glas, bootramen, windschermen voor een terras etc... Plexiglas is namelijk lichter dan glas en heeft zo nog een groot voordeel.

Vos Kunststoffen uw leverancier van Plexiglas, PMMA, Acrylaat, Perspex. Bestel nu online plexiglas standaard platen of bestel op maat plexiglas platen.

plexiglas
We helpen je graag 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl
Sluiten