Wij gebruiken cookies. Akkoord
Beoordeeld met een 8,9 na 1232 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

San acrylaat platen

22 februari 2017

San Acrylaat platen

San Acrylaat platen zijn geproduceerd van de materialen Polystyreen (PS) en Acrylaat (PMMA). Om even kort uit te leggen wat Polystyreen is, volgt hier een korte tekst. Polystyreen (afgekort PS) is een thermoplastisch polymeer van het monomeer styreen. Het is een kunststof van petrochemische oorsprong. Het materiaal is waterafstotend en kan in beperkte hoeveelheid een bepaalde last dragen. In geëxtrudeerde (XPS) of geëxpandeerde (EPS) vorm wordt het gebruikt als isolatiemateriaal. (Volksmond: wordt dit piepschuim genoemd). Dit materiaal wordt in combinatie met Acrylaat geproduceerd. Houdt in dat San Acrylaat grote overspanningen aan kan door middel van Polystyreen en dat San Acylaat uv bestendig en glashelder is, door middel van PMMA. Deze combinatie zorgt er voor dat SAN Acrylaat harde is dan bijvoorbeeld Plexiglas. San acrylaat is ook nog eens 10% lichter van gewicht dan Plexiglas en Polycarbonaat.

San acrylaat eigenschappen
- combinatie van Polystyreen en PMMA
- licht van gewicht
- 20x sterker dan normaal glas en glashelder
- uv bestendig
- bewerkbaar met bijvoorbeeld cirkelzaag, boor etc...

Toepassing
- Beglazing
- beglazing kassen
- voorzetramen woonhuis of bedrijf
- displays
- zeefdruk
- volièrebouw
- winkelinterieurs en standbouw

Bewerken van San Acrylaat is heel eenvoudig te doen met een cirkelzaag, platenzaag. Niet aan te raden met een decoupeerzeeg. Een decoupeerzaag gebruiken kan wel met een ijzerzaag, maar heel voorzichtig te werk gaan is zeer verstandig. Happen of blijven steken van een zaag in plexiglas kan scheuren in een plaat veroorzaken of zelfs scheuren. Acrylaat kunt u zelfs boren, gelieve dit niet met een scherpe boor te doen, maar juist met een gebruikte boor. De boor het werk laten doen.

San Acrylaat vast zetten met schroeven is goed te doen. Gelieve het gat voor te boren en het gaatje groter dan de schroef aan te houden. San acrylaat is een kunststof materiaal dat kan uitzetten of krimpen bij warmte of kou.

San Acrylaat een mooi product om te verwerken en te gebruiken. Het gaat materiaal gaat jaren mee en kan voor diverse doeleinden gebruikt worden. Vraag ons naar meer informatie en mogelijkheden.

We helpen je graag 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl
Sluiten