Wij gebruiken cookies. Akkoord
Beoordeeld met een 8,9 na 1128 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Tijd om onze lichtkoepels in het zonnetje te zetten!

13 september 2017

Alles over lichtkoepels

Wilt u een aan- of opbouw met plat dak laten plaatsen dan is een lichtkoepel een goed idee. Door een aan- of opbouw vergroot vaak de afstand tussen de gevels waardoor het licht minder ver de ruimte binnen valt, en lichtkoepels kunnen in deze gevallen toch voor natuurlijk daglicht zorgen. Zo is een dakkoepel echt een grote verbetering voor het wooncomfort. Door het plaatsen van een koepel hoeft u overdag minder lampen aan te doen. Dakkoepels zijn dus ook nog eens milieuvriendelijker en schelen in energiekosten. Bent u anderzijds bang voor warmteverlies? Iedere daglichtkoepel is tegenwoordig van goed materiaal dat goed afsluit en een isolerende functie heeft. Lichtkoepels zijn breed toepasbaar voor het platte dak. Ze vormen een aanwinst voor uw woning. Onze lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Bolvormig, rond en piramidevormig. Alle lichtkopeles worden van hoogwaardig en duurzaam kunststof vervaardigd.

collage-lichtkoepels

Alles over lichtkoepels

Een lichtkoepel, de naam zegt het al, is een koepel die licht door kan laten in een donkere kamer. Ook zorgen lichtkoepels voor ruimte en frisse lucht als u deze bijvoorbeeld plaatst de badkamer. Deze kan open worden gezet waardoor er frisse lucht en veel licht naar binnen kan. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wat een lichtkoepel voor u kan betekenen? Laat u dan eens adviseren door één van onze medewerkers die graag voor u klaar staan. De lichtkoepels die verkrijgbaar zijn bij onze webshop en groothandel bestaan uit twee materialen. De materialen polycarbonaat en acrylaat. Over het algemeen zijn polycarbonaat lichtkoepels duurder dan die van acrylaat. Het materiaal polycarbonaat is zelfs 250 keer sterker dan glas! Dit is de voornaamste reden om te kiezen voor een polycarbonaat lichtkoepel in plaats van een acrylaat lichtkoepel. De lichtkoepels zijn van zeer hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs verkrijgbaar.

Verschillende soorten lichtkoepels

U kunt een lichtkoepel bestellen in verschillende uitvoeringen. Ze zijn verkrijgbaar in 2 varianten, helder en opaal. Een heldere lichtkoepel laat veel licht door en u kunt hier dan ook goed doorheen kijken. De opaal versie herkennen we ook wel als de melkwit variant en hier kan men niet doorheen kijken. Dus als u graag wilt dat mensen niet door uw lichtkoepel heen kunnen kijken, dan kunt u het beste een opale lichtkoepel kiezen. Dit geeft u meer privacy, aangezien hier niet doorheen gekeken kan worden.

Net als ramen hebben lichtkoepels ook de mogelijkheid tot keuze in enkelwandig, dubbelwandig of driewandig glas. Dubbelwandige koepels in opaal worden standaard aangeboden met beide wanden in opaal acrylaat. Driewandige koepels in volgende uivoering: buitenwand in opaal acrylaat/middelste binnenwand in glashelder acrylaat/onderste binnenwand in opaal acrylaat. Andere uitvoering op aanvraag. Afhankelijk van waar u de lichtkoepel gaat plaatsen kunt u een keuze maken tussen één van deze drie. Maar wanneer kiest men voor welke?

· Enkelwandige koepel: Deze lichtkoepel wordt gebruikt in ruimtes die slecht tot niet geïsoleerd zijn. In deze ruimte is het niet erg als er kou of licht naar binnen komt. Denk hierbij aan een tuinhuisje.
· Dubbelwandige koepel: Deze lichtkoepel wordt voornamelijk gebruikt in woningen en bedrijfspanden. Hier is de isolatie een stuk beter maar nog niet optimaal.
· Driewandige koepel: Deze lichtkoepel geeft het beste isolatiemateriaal.

lichtkoepels-2

Welke lichtkoepel past bij u?

Om erachter te komen welke lichtkoepel het beste bij u past, kunt u zich laten adviseren door één van onze medewerkers die met een professionele achtergrond u kunnen voorzien van een gepast advies op maat. Neem eens een kijkje op de website en laat u verrassen door het uitgebreide assortiment voor de meest scherpe prijs.

lichtkoepels

Waarom kiezen voor acrylaat lichtkoepels?
Acrylaat wordt ook PMMA (polymethylmetacrylaat) genoemd en is een zeer transparante en slagvaste kunststof. De slagvastheid van acrylaat is 10x hoger dan die van glas met een vergelijkbare dikte. Een acrylaat lichtkoepel van Vos Kunststoffen is bestand tegen UV-licht. Er treedt dus geen verkleuring of verlies van lichttransmissie op in de loop van de tijd.

De acrylaat lichtkoepel wordt standaard met de gele inbraakvertragende klipdop uitgerust. Deze dop biedt enorme voordelen op het vlak van montage en verhoogt de veiligheid voor elk type lichtkoepel aanzienlijk. De bout is opgebouwd uit slagvaste kunststof en garandeert een waterdichte en blijvende afdichting door de grippunten en de aandrukring. Zowel bij de acrylaatkoepels als bij de polycarbonaatkoepels is de koepeldop zo ontworpen dat ud ie ofwel in een regendichte stand kunt plaatsen voorzien van het one-way schroefsysteem met metalen afdekkapje. Hierdoor wordt het heel moeilijk om via de koepel een gebouw binnen te dringen.

Waarom kiezen voor polycarbonaat lichtkoepels?

De pantserkoepel heeft een buitenschaal van polycarbonaat. Polycarbonaat is slagvast en zeer transparant. Een polycarbonaat lichtkoepel is altijd voorzien van een UV-beschermende coëxtrusielaag. Daardoor blijft de koepel haar kleur en lichttransmissie behouden.

De slagvastigheid van polycarbonaat is 250 keer hoger dan die van glas. (vandaar de naam pantserkoepel). De polycarbonaat lichtkoepel wordt standaard met de rode inbraakvertragende klipdop, inbraakvertragend metaalkapje en universele one-way schroef uitgerust.

We helpen je graag 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl
Sluiten