Beoordeeld met een 9,0 na 2237 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

TIP VAN DE WEEK | Antiworteldoek leggen, hoe doe ik dat?

Geef onkruid geen kans met anti worteldoek van Vos Kunststoffen!

Geef onkruid geen kans met anti worteldoek van Vos Kunststoffen!

Wil je een stuk van je tuin bestraten maar wemelt het van het onkruid, dan is worteldoek een uitkomst. Dit zijn grote matten van geweven kunststof vezels waar planten niet doorheen kunnen groeien. Ze zijn dan ook ideaal om te gebruiken onder tuintegels, klinkers en vlonders. Dankzij de speciale structuur laat het anti worteldoek wel water door maar geen wortelgroei. Dit stevige worteldoek gaat de groei van wortels tegen en biedt stabiliteit aan de grond.

Wil je een leuke tuin zonder onkruid? Dan is anti worteldoek een goed idee! Een goede bodembedekking is erg belangrijk. Anti worteldoek is heel sterk, waterdoorlatend, goed bestand tegen vocht en het beschermt je tuinpad of terras tegen onkruid. Voor het tegengaan van onkruid in uw gazon kunt u het beste een anti worteldoek over het gras leggen. Het leggen van een anti worteldoek is zeer simpel en u kunt dit gemakkelijk zelf doen wanneer u het juiste materiaal gebruikt en de juiste voorbereiding treft. Maar hoe kun je antiworteldoek het beste leggen? In dit blog vertelt Vos Kunststoffen precies hoe je dit het beste kunt doen.

VLAKKE ONDERGROND

Het eerste aandachtspunt bij het plaatsen van antiworteldoek is de ondergrond. Let er vooral op dat de bodem tamelijk vlak en egaal is. Zo krijg je het beste resultaat, komen er geen oneffenheden in het doek en kun je het doek gemakkelijk plaatsen. Antiworteldoek wordt meestal geleverd in de vorm van rol.

ANTIWORTELDOEK PLAATSEN

ANTIWORTELDOEK PLAATSEN

Het plaatsen van antiworteldoek is niet super moeilijk als je geen twee linkse handen hebt. Om te beginnen: span de worteldoek goed en strak aan over de oppervlakte. Maak daarna aan alle kanten een smalle sleuf. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een spade gebruiken. Stop het doek vervolgens in de sleuven, waarbij je een diepte van 20 tot 30 cm aanhoudt. Heb je teveel doek? Dit kun je makkelijk afsnijden met een goed en scherp stanleymes. Duw tot slot de grond goed aan voor het benodigde stukje extra stevigheid.

antiworteldoek

OVERLAPPEN

Het is van belang bij het aanbrengen van antiworteldoek om een overlap van ongeveer 10cm aan te brengen tussen de banen die je aanlegt. Zo ontstaan er namelijk geen openingen tussen de banen waar zich eventueel weer onkruid in kan nestelen. Door grondhoekhaken te gebruiken of de hoeken te bedekken met wat grind, kun je het doek verder verstevigen. Zo krijgt ook de wind er uiteindelijk geen vat op.

PLANTEN PLAATSEN

Wanneer het doek ligt is de kans groot dat je het geheel nog wilt opfleuren met een stel mooie planten. Die wens is met antiworteldoek gemakkelijk te vervullen. Op plaatsen waar je planten wilt maak je een kruis. Je zorgt dat de plant voldoende diep de grond ingaat. Let er op dat de wortelkluit goed bedekt is. Worteldoek is voorzien van gekleurde lijnen, waardoor je de planten op een gemakkelijke wijze lijnrecht kunt uitzetten. Door de planten in verband uit te zetten, groeit het gehele beplantingsvak mooi dicht. Na het planten is het ook mogelijk om de worteldoek ter decoratie af te dekken met een klein laagje boomschors of grind. Voor een optimaal resultaat kunt u het anti worteldoek dubbel leggen. Op deze manier wordt het doek sterker en zult u meer resultaat zien.

VOORDELEN ANTI WORTELDOEK

Worteldoek is waterdoorlatend.

Worteldoek gaat wortelgroei tegen.

Worteldoek biedt stabiliteit aan de grond.

Worteldoek van Voskunststoffen.nl is duurzaam en gaat lang mee.

Makkelijk te bevestigen met grondpennen

Hulp nodig? Wij vertellen u graag meer over ons anti-worteldoek. Klik hier voor contactgegevens.

Bestel anti worteldoek

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl