Wij gebruiken cookies. Akkoord
Beoordeeld met een 8,9 na 1243 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

TIP VAN DE WEEK | Kiezen voor houten of kunststof gevelbekleding?

13 september 2017

Is uw houten gevelbekleding toe aan vervanging, maar wil je het karakter van de woning behouden? Of juist een ander gevelbeeld creëren? Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden om je houten gevel te vervangen voor een onderhoudsarm en duurzaam alternatief.

Gevelbekleding2

Kies voor kunststof gevelbekleding als gevelrenovatie
Houten gevelbekleding kan bij achterstallig onderhoud gaan rotten, schimmelen of verkleuren. Na ongeveer 5 jaar is het zelfs tijd om de houten gevelpanelen te vervangen of te renoveren. Waarom kiezen voor veel onderhoud? Kies als alternatief voor kunststof gevelbekleding, waarmee je jaren lang, onbezorgd kan genieten! Schilderen behoort tot de verleden tijd, nooit meer dure gevelrenovatie voor het onderhoud, maar wel met de natuurlijke uitstraling van hout. Wat wil je nog meer?

Gewenste uitstraling met kunststof gevelbekleding
Gevelpanelen worden ook wel kunststof vlotdelen, schroten of rabatdelen genoemd. Er zijn vele soorten gevelbekleding binnen ons assortiment. De soorten gevelbekleding bestaat uit verschillende materialen, structuren, kleuren en maten. Gevelbekleding is verkrijgbaar in dubbel rabatdelen, rabat, potdeksel, rondkant, sponningdeel en het nieuwe opdekdeel.

In tegenstelling tot hout hebben de gevelpanelen van Vos Kunststoffen een garantie van 10 jaar en zullen niet rotten, kromtrekken, verkleuren of schimmelen.

Voor elk gewenste uitstraling is er een prachtige en duurzame oplossing binnen het Vos Kunststoffen assortiment.

Gevelbekleding

Montage kunststof gevelbekleding
Ben je toe aan een nieuwe look van je woning of ben je begonnen aan een nieuwbouw project? Zijn de oude houten panelen zich aan het begeven? Kies voor gemak en duurzaamheid met de onderhoudsarme kunststof gevelbekleding van Vos Kunststoffen. De kunststof gevel en dakrandpanelen zijn gemakkelijk te monteren en zijn onderhoudsarm.

Hoe moet ik kunststof gevelbekleding bevestigen?
De bevestiging van de kunststof gevelpanelen gebeurt bij voorkeur met bevestigingsschroeven met een minimale lengte van 30 mm. De schroeven mogen niet uitsteken en ook niet te diep worden geschroefd, hand-vast aangedraaid. Door de sleufgaten in de panelen, is voorboren geheel overbodig.

Nagelen van kunststof gevelbekleding
Naast de bevestigingsschroeven is er, in sommige gevallen, de mogelijkheid om de kunststof panelen te nagelen. Het gebruik van nagels mag alleen bij lichte kleuren kunststof gevelbekleding. De reden is dat donkere kleuren meer warmte absorberen en zo meer werken. Dit wil zeggen dat de donkere kleuren meer zullen krimpen of uitzetten bij koud of warm weer. Kies je er voor om de lichte kunststof panelen te nagelen, houdt rekening met de volgende punten:

· Alleen bij de kleuren: wit, crème, sand en licht blauw
· Gebruik bij voorkeur een nietapparaat, met instelbare slagkracht.
· Gebruik bij voorkeur RVS nieten
· Test, vooraf op een proefstuk, wat de juiste druk is
· Denk ten aller tijden aan de veiligheid

gevelbekleding

Voordelen
Gevelbekledingen van kunststof zijn een praktische oplossing om uw nieuwe of gerenoveerde woning te beschermen en bieden nog veel meer voordelen:

Bescherming
De extra laag over de gevel beschermt de originele gevel tegen weer en wind. Gevels krijgen het soms zwaar te verduren met verschillende weersomstandigheden. Doordat de originele gevel door gevelbekleding minder snel in aanraking komt met regenwater, is het minder noodzakelijk om de gevel te laten impregneren.

Minder onderhoud
Door de plaatsing van gevelbekleding is er minder onderhoud nodig aan de originele gevel. Deze wordt overdekt en zal minder last hebben van weersomstandigheden en schadelijke stoffen, zoals uitlaatgassen. Dit zorgt ervoor dat de gevel minder kans heeft op scheuren en aanslag. Er dient dus minder vaak te worden gereinigd en renovatie is een uiterste. De gevelbekleding zelf dient uiteraard wel onderhouden en gereinigd te worden. Houten gevelbekleding heeft geregeld onderhoud nodig. Een nieuwe lik verf of beits eens in de paar jaar is dan ook noodzakelijk. Kunststof gevelbekleding daarentegen vraagt weinig tot geen onderhoud.

Isolerende werking
Gevelbekleding heeft ook een isolerende werking, namelijk buitengevelisolatie. De warmte binnen de woning wordt hierdoor beter behouden. In de zomer zal er minder warmte door de gevel naar binnen komen en blijft het binnen een stuk aangenamer. ‘s Winters zal er met gevelbekleding minder warmte verloren gaan, door de gevel kan namelijk tot wel 20% warmteverlies optreden. Door de isolerende werking kan er dus ook flink op de energiekosten worden bespaard.

Niet meer schilderen
Bij sommige vormen van gevelbekleding, zoals sommige houten en de meeste kunststof gevelbekleding, is het niet nodig om de gevel te schilderen. Het niet meer schilderen van de gevel bespaart u veel geld. Schilderwerk kan namelijk duur uitvallen en is om de zoveel jaar aan vervanging toe. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de levensduur van het schilderwerk variëren, gemiddeld is de leeftijd rond de 5 jaar.

Meer gemak
· eenvoudige montage (horizontaal of verticaal)
· onderhoudsarm: bijzonder praktisch voor moeilijk bereikbare plekken, zoals puntgevels. Reinigen met water volstaat.
· makkelijk te bewerken

We helpen je graag 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl
Sluiten