Beoordeeld met een 9,0 na 2260 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Voordelen van EPDM

Dakfolie vervangen?

Onze EPDM-producten zijn tegenwoordig te vinden en te bestellen op onze website www.redfoxepdm.nl. U kunt hier EPDM op maat bestellen, EPDM-toebehoren als contactlijm en dakdoorvoeren en natuurlijk alles voor de afwerking en de isolatie van uw dak.

Wilt u uw dak waterdicht maken of uw dakfolie vervangen? Er zijn verschillende dakfolies uit welke u zou kunnen kiezen, wij adviseren EPDM. In deze blog gaan wij u uitleggen waarom wij EPDM adviseren. EPDM-dakbedekking (Ethyleen Propyleen Dien Monomeer) is een rubberen flexibele dakbedekking die meestal uit 1 gedeelte bestaat.

Oorsprong

Rubber komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De bewoners maakte het product van de “wenende boom” oftewel rubberboom om bijvoorbeeld beelden van goden of drinkflessen te maken. Door een tekort aan natuurrubber heeft Duitsland tijdens de eerste wereldoorlog het kunstmatige rubber uitgevonden. Hieruit is uiteindelijk ook het EPDM wat we nu kennen ontwikkeld. We gebruiken nu geen natuurrubber meer maar EPDM is nog steeds een van de duurzaamste dakfolies.

rubber boom

Duurzame dakbedekking

Van alle dakbedekkingen heeft EPDM de meeste levensjaren, wel meer dan 50 jaar! EPDM is door Greenpeace uitgeroepen tot het meest duurzame dakmateriaal. Het is zelfs door Greenpeace zelf gebruikt in hun nieuwe duurzame kantoor in Amsterdam. EPDM is zo duurzaam vanwege de lange levensduur maar ook omdat er weinig energie wordt verbruikt met de productie ervan.

Wit EPDM

Wij verkochten eerst alleen zwarte EPDM maar we zijn ook bezig met witte EPDM in ons assortiment op te nemen. Witte EPDM werd voorheen eigenlijk alleen gebruikt op vliegvelden omdat het zo goed warmte opneemt en het daardoor 20% aan airconditioningskosten kan besparen vonden wij dat wij hier ook mee konden gaan starten. Wit EPDM is ook beter geschikt om zonnepanelen op aan te brengen want de hitte van een zwart dak heeft een nadelig effect op de zonnepanelen waardoor ze 15% minder energie opwekken.

wit EPDM

Andere voordelen van EPDM

· Uv-bestendig en weersbestendig waardoor het geen giftige stoffen vrijlaat.

· FR oftewel vliegvuurbestendig zodat het niet makkelijk brand.

· Hoge elasticiteit, doordat het mee rekt voorkomt het scheuren bij warm of koud weer.

· Onderhoudsarm, dus als het is aangebracht hoeft u geen zorgen meer te hebben.

· Weinig gereedschap nodig dus makkelijk zelf aan te brengen.

· Geschikt voor nieuwbouw en renovatie.

· EPDM is recyclebaar en milieuvriendelijk dus beter voor de wereld.

Mocht u geïnteresseerd zijn vanwege de voordelen van EPDM dan kunt u deze bestellen via onze website https://www.voskunststoffen.nl/ wij snijden de EPDM dan op maat voor u.

Voor vragen zijn wij bereikbaar:

Via de mail op info@voskunststoffen.nl

Of telefonisch via (0416) 75 02 55

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl