Beoordeeld met een 9,0 na 2237 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Zinken dakgoot voor een prachtige afwerking van uw dak.

Zinken dakgoten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Naast de vele voordelen die het product biedt, is het bovendien een plaatje voor uw huis. In deze blog gaan wij dieper in op het product, de montage en de vele voordelen van een zinken dakgoot.

Wat is zink?

Zink is een chemicaliën met het symbool Zn op het periodiek systeem van elementen en heeft atoomnummer 30. Zink is een overgangsmetaal en heeft de eigenschappen van een goede elektrische geleider, is corrosiebestendig en heeft een relatief laag smeltpunt. Zink is een zilverwit metaal dat aan de lucht snel oxideert en een laagje zinkoxide vormt.

Toepassingen zink

Zink wordt veel gebruikt in de bouw- en constructie industrie, vanwege zijn corrosiebestendigheid en sterkte. Het wordt ook veel gebruikt als beschermende coating op staal en ijzer. Andere toepassingen van zink zijn onder meer het maken van batterijen, verf en cosmetica.

Zink is een populair materiaal voor dakgoten vanwege de duurzaamheid en de esthetische uitstraling. Het materiaal is bestand tegen corrosie en kan tegen extreme weersomstandigheden. Daarnaast is zink ook gemakkelijk te bewerken en te vormen, waardoor het geschikt is voor verschillende dakgootstijlen.

Montage zinken dakgoot

Zinken dakgoten kunnen op maat gemaakt worden en worden met traditionele soldeertechnieken samengevoegd. Door het solderen ontstaat er een naadloze afwerking en zorgt het voor een lange levensduur. Om de dakgoot van zink aan elkaar te verbinden, dien je de uiteinden te zacht solderen. Door het solderen wordt de verbinding waterdicht gemaakt.

Let op! Indien de dakgoot langer dan 12 meter is, is het noodzakelijk om er expansiestukken tussen te plaatsen. Een expansiestuk helpt namelijk de krimp en uitzetting van het zink door temperatuurswisselingen op te vangen. Door gebruik van deze expansiestukken worden eventuele scheuren bij de soldeernaden in de toekomst voorkomen.

Voor het monteren van een zinken goot worden gootbeugels gebruikt.
Let op! Zorg ervoor dat deze gootbeugels worden verdeeld over de totale lengte van de zinken goot met een maximale afstand van 66 cm, om doorhangen van de zinken goot te voorkomen.

Let op! De beugels aan het uiteinde dienen maximaal 20 cm van het zinken kopschot of zinken hoekstuk te zijn bevestigd.

In onze webshop kunt u alle zinken producten bestellen en kunt u uw eigen HWA zink pakket maken: van zinken stadsuitlopen en zinken buizen tot de koppelstukken en bevestigingsbeugels.

Onderhoud zinken dakgoot

Om zinken dakgoten te onderhouden, is regelmatig schoonmaken belangrijk om ophoping van vuil en bladeren te voorkomen. Tevens raden wij het altijd aan om een jaarlijkse controle op lekkage en scheurtjes te houden voor een langere duurzaamheid van ons product.

De voordelen van zink als dakgoot

De voordelen voor u op een rijtje!
Een dakgoot van zink is de meest populaire soort dakgoot en gaat rond de 40 jaar mee.

1. Duurzaamheid: Zink is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen corrosie en roest, waardoor zinken dakgoten een lange levensduur hebben.

2.Onderhoudsarm: Zinken dakgoten vereisen weinig onderhoud en hoeven niet regelmatig te worden vervangen.

3.Esthetisch: Zinken dakgoten zijn stijlvol en elegant en hebben een natuurlijke uitstraling die bij veel verschillende architectonische stijlen past.

4.Milieuvriendelijk: Zink is een duurzaam materiaal dat volledig recyclebaar is en geen impact heeft op het milieu.

5.Bestand tegen extreme weersomstandigheden: Zink is bestand tegen de meeste weersomstandigheden, en kan worden gebruikt in zowel warme als koude klimaten.

6.Goede waterafvoer: Zinken dakgoten zorgen voor een effectieve afvoer van regenwater, waardoor er minder kans is op lekkages of waterschade aan het huis.

7.Flexibel en eenvoudig te installeren: Zink is een flexibel materiaal dat gemakkelijk kan worden gevormd om bijna elke daklijn te passen, en is ook gemakkelijk te installeren.

Zinken dakgoot verkrijgbaar bij Vos Kunststoffen

Zoals u van ons inmiddels gewend bent, bieden wij u een groot assortiment aan in goede kwaliteit zinken dakgoot, tegen een scherpe prijs. Op onze website vindt u de zinken buis, HWA zink buis koppelstukken, zink Mastgoot en de HWA zinken vergaarbakken.

Neemt u vooral contact op met het team van Vos Kunststoffen als u vragen heeft over de maten van het product, montage of de toepassing. Wij denken graag met u mee!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl