Beoordeeld met een 9,0 na 2260 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

PVC afvoer lijm/manchet handleiding, tips en info

Vos Kunststoffen heeft een compleet programma aan Pvc materialen te denken aan afvoer pvc lijmverbinding en afvoer pvc manchet verbinding. Onze afvoer pvc materialen voldoen aan de Komo kwaliteitseisen. Daarom kopen wij gerenommeerde producten/merken in als Dyka, RBM en Funke. Ons afvoer pvc assortiment is verkrijgbaar vanaf 32mm t/m 500mm. In dit assortiment de wel bekende bochten, T-stukken, sokken/moffen, buizen, eindkappen enz...

Pvc materialen zijn zeer goed te verlijmen met een pvc lijmmiddel. Wij hebben in het assortiment Griffon lijm, één van de bekendere merken op dat gebied. Griffon T-88 voor het verlijmen van buizen, fittingen met nauwe passing in druk- en afvoersystemen.

Tip: Heel belangrijk voordat u gaat verlijmen. Maak het te verlijmen gedeelte goed schoon met Pvc reiniger en een vetvrije doek.

Tip: Bij afvoer Manchetverbinding kunt u het beste gebruik maken van Griffon Glijmiddel voor leidingsystemen met rubbermanchet verbindingen.

Bij de aanleg van riolering wordt onderscheid gemaakt tussen binnen – en buitenriolering.

Binnenshuis worden pvc buizen met lijm aan de pcv hulpstukken vastgemaakt dit noemt men pvc afvoer lijmverbinding en buitenshuis worden buizen en pvc hulpstukken manchet gebruikt dit is afvoer pvc manchetverbinding. Zowel binnen als buiten worden de sterkte klasse SN4 verwerkt. Bij zware belasting bv onder een oprij pad of parkeerplaats waar zwaar verkeer over rijdt wordt SN8 buizen en hulpstukken gebruikt.

Binnenshuis gebruikt men de volgende diameters:

  • 110 mm pvc buis met hulpstukken dit de hoofdleiding, hier worden alle aftakkingen op aangesloten. Toiletafvoer is ook 110 en gaat naar de hoofdleiding. Door 45 gr t - stukken te gebruiken voorkomt u verstoppingen.
  • 75 mm pvc buis: Sub – hoofdleiding binnenshuis bij grotere hoeveelheden afvalwater.
  • 50 mm pvc buis : bad en douche
  • 40 mm pvc buis : wastafels, wc fonteinen, wasmachines en vaatwassers.
  • 32 mm pvc buis: condenswater afvoer van de ketel

Buitenshuis gebruikt men riolerings hulpstukken met manchet in de diameter 125 mm. Je moet hier altijd 45 graden t- stukken en bochten gebruiken om de lijnen vloeiend te houden. Dit zorgt ervoor dat verstoppingen niet snel ontstaan.

Door gebruik van ontstoppingsstukken kun je eventuele verstoppingen snel en gemakkelijk oplossen. Ze zijn er ook met lijmverbinding voor binnenshuis.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl