Beoordeeld met een 9 na 2148 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Kunststof leidingsystemen

Hieronder vindt u een uitgebreid assortiment aan leidingsystemen en koppelingen. Meest bekende in dit rijtje is afvoer pvc of ook wel riolering genoemd. Deze producten zijn voornamelijk voor binnen- en om uw huis heen. Daarnaast bieden wij een groot assortiment drukleidingsystemen aan als druk pvc en tyleen. Uiteraard vindt u hier ook koppelingen om diverse buizen aan elkaar te verbinden. Of wat dacht u van een simpele dakgoot. Kijk gewoon eens rond en bij vragen kunt u altijd bij ons terecht.

druk-pvc-pn16

Leidingsystemen

Bent u al meer bekend met bovenstaande producten of juist niet? Hier leggen wij u in hoofdlijnen uit wat de volgende productcategorieën inhouden en wat er te koop is.

druk-pvc-pn16-kogelkraan-bocht

Druk pvc wat kun je er allemaal mee en wat doet het?

Druk pvc houdt voornamelijk in water of andere vloeistoffen onder hoge druk van punt A naar punt B te vervoeren. Diverse branches waar je druk pvc leidingsystemen terug vindt. Ga naar onze pagina druk pvc om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Druk pvc in welke branches

Chemische installatie, Drinkwater toepassingen, Drank- en voedingsmiddelen industrie, sanitair en zwembadtechniek, vijvertechniek en beregeninginstallaties. Druk pvc wordt ook in de agrarische sector enorm veel toegepast.

Druk pvc-u

Druk pvc welke in ons assortiment wordt aangeboden wordt vaak pvc-u genoemd. Wat betekent dit precies. PVC-U (PVCh) = Polyvinylchloride zonder weekmaker (met tinstabilisator). Voordelen zijn uitstekende chemische bestendigheid, corrosiebestendig, eenvoudige installatie, duurzaam, onderhoudsvrij. Wilt u meer weten over de technische eigenschappen van pvc-u? Zie hier ons materiaaleigenschappen van pvc-u

afvoer pvc lijm en manchet

Afvoer pvc lijm en manchet verbinding

Afvoer pvc wanneer gaat u dit gebruiken, hoe kunt u dit bestellen en waar kunt u het halen? Allemaal vragen die bij u opkomen als u bezig bent met een renovatie, nieuwbouw of aanbouw. U kunt uiteraard direct naar de bouwmarkt rijden waar u vaak meer geld kwijt bent dan bij Vos Kunststoffen. Wij bieden afvoer pvc producten tegen zeer scherpe prijzen aan en dat ook nog eens voor kwaliteitsproducten van Dyka. Daarom niet verder zoeken en eerst op onze website kijken wat de mogelijkheden zijn. Door bij ons te kopen bespaart u geld. U krijgt bij ons ook nog eens advies en wij hebben verstand van zaken.

Afvoer pvc lijmen of een manchetverbinding

Er zijn 2 soorten afvoer pvc te weten afvoer pvc met lijmverbinding en afvoer pvc met manchet verbinding. Een pvc lijmverbinding wordt vaak binnen in huis gebruikt en een manchet verbinding wordt buiten het huis of in de grond verwerkt. Binnen in huis is vaak weinig werking op het materiaal en is lijmen een goedkopere oplossing dan een manchetverbinding. Onder de grond is lijmen niet aan te raden, grond zakt of auto's rijden over straatwerk waardoor er lekkages kunnen optreden. Dit heeft te maken dat een lijmverbinding straf en stijf is, waardoor breken of lekken aanwezig is.

Maten en uitvoeringen

32mm t/m 600mm kunnen wij leveren uit ons assortiment afvoer pvc. Lijmverbinding bieden wij aan van 32mm t/m 160mm. Manchetverbinding bieden wij aan vanaf 110mm tm/600mm. Buizen worden op onze website aangeboden van 1 meter t/m 5 meter lang. Afvoer pvc buizen kunnen met diverse koppelingen worden verbonden. Denk hier bijvoorbeeld aan een pvc mof, t-stuk, bocht etc... Kijk verder op pagina Afvoer pvc lijm en afvoer pvc manchet.

PP-leidingsystemen-manchet

PP afvoer manchet

Naast ons afvoer pvc programma bieden wij ook een PP afvoer assortiment aan. PP afvoer materialen zijn voor binnengebruik vaak duurdere producten dan afvoer pvc lijm. Juist wanneer geluid en warmte van water een probleem kunnen vormen in pvc kan juist PP een oplossing zijn. PP is geluiddempend dit vanwege de grondstof die gebruikt wordt, waardoor geluid wordt geabsorbeerd. Tevens is PP behoorlijk slagvast tegen schokken en stoten. Daarnaast kan PP landurig belast worden met warm water tot 90 graden en kortstondig tot 95 graden. PP afvoer buizen en koppelingen zijn ook bestand tegen veel chemicaliën. Het materiaal is buigzaam en recyclebaar.

PP afvoer materialen worden vaak in Hotels, Ziekenhuizen, Bejaardencentra, hoogbouw, woningbouw en scholen geïnstalleerd. Steeds vaker merken wij vanuit de markt dat hogere eisen gesteld worden aan nieuwbouw. Zo zien wij dat PP materialen steeds vaker verwerkt worden in de woningbouw. Vaak vanwege eisen aan geluidniveau.

PP manchet

PP kan niet worden verlijmd door de hoge chemische bestendigheid van het materiaal. De verbindingen worden tot stand gebracht d.m.v. rubber manchetverbindingen. De manchetverbinding heeft het grote voordeel dat de verbinding flexibel, verdraaibaar en demontabel blijft en snel en zeker is toe te passen. De rubber afdichtingsringen zijn vervaardigd uit S.B.R. en bestand tegen normaal huishoudelijk afvalwater en de daarin voorkomende chemische stoffen.

De maatvoering in PP bieden wij aan vanaf 32mm t/m 160mm altijd met een manchetrubber. Buislengtes bieden wij vanaf 1 meter. De buizen hebben een maximale lengte van 5 meter met een wanddikte van minimaal 3,0mm.

bevestigingsmaterialen beugels

Bevestigingsmaterialen

In deze categorie vindt u heel veel bevestigingsmaterialen als kunststof beugels, metalen beugels, houtdraad pennen, slangklemmen etc.. Met deze bevestigingsmaterialen kunt u pvc buizen, pvc hulpstukken of juiste andere materialen bevestigen of koppelen.

Metalen beugels

Metalen beugels worden onderverdeeld in pijpbeugels thermisch verzinkt en pijpbeugel elektrolytisch verzinkt. De grootste verschillen hierin zijn dat de zinklaag bij elektrolytisch verzinken dunner dan bij thermisch verzinken waardoor het nabewerken van schroefdraadpassingen niet nodig is. Bij thermisch verzinken is kans op vervorming aanwezig. Een belangrijk verschil is de laagdikte. Tijdens het thermische proces ontstaat er een legering van zink en staal. Deze laag is dikker dan de deklaag bij elektrolytisch verzinken. De corrosiebestendigheid is beter en Thermisch verzinkte producten kunnen jarenlang in de buitenlucht staan zonder dat er sprake is van roestvorming. Bekijk hier een thermisch verzinkte pijpbeugel 110mm.

Kunststof beugels

Vaak worden kunststof beugels gebruikt voor het ophangen van lichtgewicht leidingsystemen zoals hemelwaterafvoer pvc 80mm en 100mm. Daarnaast kunt u met een kunststof beugel ook een pvc buis van 110mm of 125mm goed vastzetten. In de kunststof pvc beugels maken wij onderscheidt in verschillende toepassingen, zoals hwa ophangbeugel, Omegazadel en kpa beugels. Om even te kijken naar kunststof hwa ophangbeugel 80mm, dan heeft u een idee wat het voor een materiaal is.

Slangklemmen

Slangklemmen worden gebruikt om slangen aan een hulpstuk of mondstuk vast te zetten. Doormiddel van het aandraaien van een bout of moer kan de slangklem vastgezet worden. De slangklemmen worden in 2 uitvoeringen aangeboden te weten slangklem rvs en slangklem verzinkt. Slangklemmen leveren wij in diverse maten. Bekijk hier enkele uitvoeringen van een slangklem verzinkt.

drainage en hulpstukken

Drainage

U bent van plan Drainage aan te leggen om uw huis heen of u wilt draineren in een paardenbak of drainage in een agrarisch weiland aanbrengen. Waar moet u op letten en welke drainage gaat u kopen? Op onze webshop vindt u drie soorten drainage te weten, drainage buis met PP450 omwikkeling, Drainagebuis met kokos omwikkeling en drainagebuis met kunstgras omwikkeling. Daarnaast wilt u uiteraard weten wat drainage kost per meter. Drainagebuizen kunnen eenvoudig online gekocht worden of op bijna elke hoek van de straat, maar wat belangrijk is heeft u wel de juiste drainage aangekocht en bent u goed geadviseerd. Bij Vos Kunststoffen streven wij ernaar dat elke klant het juist product besteld of afhaalt en de drainage op de juiste manier verwerkt. Hieronder wat uitleg over de verschillende types drainage.

Drainagebuis PP450 omwikkeling

Drain flexibele drainage met omhulling uit PP vezels met een filterdichtheid (O90 waarde) van 450µ (voorzien van KOMO keur). Deze omhulling wordt veel toegepast in de grond, weg en waterbouw en in de land- en tuinbouw . Toepassing van dit type vezel bij een ijzerhoudende grond wordt afgeraden, omdat er een ijzerafzetting rond de omhulling kan ontstaan. Een drainagebuis met PP450 omwikkeling wordt als volgt opgebouwd. Standaard wordt een buis gemaakt van PP/PE materiaal, welke voorzien is van komo keurmerk. Dit artikel is zowel geperforeerd als ongeperforeerd aangeboden. De drainagebuis wordt voorzien van een ommanteling. Met vijf omhullingslijnen worden balen vezels verwerkt tot een drainagefilter. Het filter houdt gronddeeltjes tegen, die anders het leidingssysteem zouden doen verstoppen.

Een flexibele drainage met een kokos-vezel omhulling. Ook hier wordt een PP/PE drainagebuis gebruikt die daarna wordt voorzien van een kokos omwikkeling. Waar kunststof omhullingen niet toegepast kunnen worden, bijvoorbeeld in ijzerhoudende grond, kan dit type omhulling worden toegepast. Door de open structuur van de kokosvezel, kan deze omhulling goed toegepast worden op zandgronden. Kokosvezel is een organische vezel en ondergaat op natuurlijke wijze het oxidatieproces aan. De grond om de drainagebuis krijgt vorm waarna circa 7 jaar de omhulling verteert. De holle ruimte wordt nauwelijks opgevuld en is er nog lange tijd afwatering mogelijk. Doorspuiten van de drainage wordt in dit geval niet geadviseerd.

Drainagebuis kunstgras omwikkeling

Deze KOMO gecertificeerd drainagebuis, welke bestaat uit materialen PP/PE geperforeerd wordt voorzien van een kunstgras omwikkeling. Dit kunstgras omwikkeling welke ook voorzien is van een KOMO keurmerk wordt geproduceerd uit restafval afkomstig van kunstgrasvelden (voetbal, korfbal en hockeyvelden). Ook hier staan wij weer gerand voor een recycling proces en denken wij graag als bedrijf groen mee. Waar we ook maar kunnen, proberen wij als Vos Kunststoffen mee te helpen de plastic afvalberg te verminderen.

Drainage hulpstukken

Vos Kunststoffen biedt een zeer hoogwaardig spuit-gegoten klik hulpstukken uit PP/PE materiaal aan. Deze hulpstukken kunnen tegen een stootje, hebben een lange houdbaarheid en zijn beter bestand tegen uv-straling. Een zeer robuust en slagvast product. Alle drainge rollen van tenminste 50 meter hebben standaard een klikmof. Wij bieden diameters aan van 60,80 en 100mm. Dit zijn ook de meest gebruikte diameters. Wat vindt u bij ons voor hulpstukken drainage klikmof, drainage eindkap etc...

Tyleen-hdpebuis-waterleiding-KIWA

Tyleenslang of flexibele waterleiding

Bent u opzoek naar een flexibele waterleiding leg dan eenvoudig en in een aantal stappen een tyleenslang aan. In combinatie met tyleenkoppelingen kunt u eenvoudig een tyleen waterleiding maken. Wist u dat tyleen wordt geproduceerd uit polyethyleen één van de betere en meest gebruikte drukleidingsystemen. Naast de ongekeurde tyleenleiding bieden wij ook KIWA gekeurde tyleenbuis, koppelingen en gasleidingen aan. Bij ons vindt u een zeer grote voorraad aan tyleen. Vos Kunststoffen streeft ernaar uw bestelling binnen 24 uur te leveren. Bestel online uw tyleen en koppelingen en geniet van scherpe prijzen.

Tyleen afmetingen, diameters en koppelingen

In ons assortiment vindt u LDPE, HDPE buizen zowel ongekeurd als KIWA gekeurd. Standaard diameters van tyleenbuis 16mm tot en met 50mm en voorradig. Daarnaast kunt u bij ons ook voor de grotere diameters als tyleen 63, 75, 90, 110, 125 en 160mm ook aanvragen. Standaard bieden wij tot 50mm rollen aan van 50 en 100 meter. Voor al deze hdpe buizen hebben wij natuurlijk ook koppelingen in het assortiment. Ons uitgebreide tyleen assortiment van tyleen sok t/m muurplaat zijn bij ons voorradig. Benieuwd naar prijzen? klik hier.

Welke toepassing heeft tyleen slang?

Tyleen wordt vaak toegepast als waterleiding voor aanvoer van drinkwater of afvoer van water. Tevens te gebruiken voor agrarische doeleinden als beregening. Tyleen heeft als voordeel dat het materiaal milieuvriendelijk en niet schadelijk is. Daarom kan tyleen zeer goed in de grond verwerkt worden. Belangrijk het materiaal is slagvast en onder het vriespunt bevriest het materiaal niet.

Tyleen als gasbuis

Gastec buis zeer bekend bij installateurs voor het aanleggen van een gasleiding. De tyleen leiding kunt u herkennen aan de zwarte PE buis met gele streep. Daarnaast aan het GASTEC-keurmerk. Rollengtes van 50 of 100 meter, diameters van 20mm t/m 63mm.

Vraag ons om advies en u krijgt er gratis een goede service bij. Bij ons kunt u direct Tyleen afhalen zonder afspraak. Tyleen hebben wij in grote voorraden liggen net als de tyleenkoppelingen. Koop online bij ons tyleen en ontvang binnen 1 werkdag uw bestelling in huis. U koopt bij ons de juiste kwaliteit met de juiste hoeveelheid.

Kent u fernco flexibele buiskoppelingen al?

Bent u het al eens tegengekomen tijdens renovatie, nieuwbouw of vervanging, diverse buizen van verschillende materialen en diameters. U denkt hoe moet ik dit repareren of verbinden? Daarom zijn er flexibele koppelingen van Fernco geproduceerd die worden gebruikt voor het repareren, vervangen, aansluiten of uitbreiden van leidingen van dezelfde of verschillende maten en/of materialen.

Fernco koppelingen kunnen gebruikt worden voor alle verbindingen met betrekking tot afvoerleidingen zoals riolering, druk leiding, tyleen leiding, sanitair, hemelwaterafvoer, ontluchting, gres buizen, aluminium buizen of koppelingen etc...

Werking van fernco koppelingen met rvs banden

De RVS klembanden van de koppeling kunt u met een ratel of schroevendraaier losmaken. De koppeling wordt over beide uiteinden van de buis geschoven totdat deze gecentreerd zit. Daarna worden de klembanden weer aangespannen. De koppeling blijft flexibel en kan met de buis meeveren of meewerken.

Voordeel van een flexibele fernco koppeling

• Snelle, duurzame en eenvoudige installatie
• Perfecte verbinding ongeacht maat of materiaal
• Vervaardigd uit een speciaal geformuleerde PVC elastomeer
• Maatvoering van 23-2200mm
• Geen speciaal gereedschap, lijm, kit o.i.d. nodig
• Ideaal voor alle (nood)reparaties
• Bestand tegen verschillende chemicaliën, UV straling, bacteriën, rioolgas en wortelgroei
• Uitermate flexibel met zeer grote trek- en scheursterkte
• Bestand tegen een constante temperatuur van 40°c (piek 60°c)
• Nauwelijks onderhevig aan veroudering/verrubberen

Fernco rechte koppeling

U heeft net 2 verschillende diameters van buis en toch wilt u deze verbinden. Dat kan eenvoudig met een rechte koppeling. Deze biedt een effectieve oplossing om leidingen met ongeveer dezelfde buitendiameter met elkaar te verbinden, ongeacht de maat of het materiaal. De maatvoering van deze koppelingen kunt u eenvoudig op onze website vinden. Van 21mm naar 395mm bekijk hier de mogelijkheden en prijzen van rechte flexibele koppelingen.

Fernco verloopkoppelingen

Verloopkoppelingen zijn uiterst geschikt om leidingen met verschillende buitendiameters en/of van verschillende materialen aan elkaar te verbinden. Gemaakt van een pvc elastomeer en in diverse maatvoeringen te verkrijgen. Vindt hier scherpe prijzen van flexibele koppelingen en bestel online.

Fernco eindkappen of buiskappen

Eindkappen zijn geschikt om buiseinden, ontstoppingsstukken en open testpijpen tijdelijk of permanent af te dichten. Ze zijn herbruikbaar en geschikt voor boven- en ondergronds gebruik. Afmetingen variëren van 43 t/m 364mm.

Fernco assortiment

Het Fernco assortiment bevat niet alleen flexibele koppelingen, maar onder andere ook Inspectiepunt afsluiter, Storm Drain Plus Lijnafwatering, Pow-r-wrap Buisreparatietape en Fernco pipe doctor buisreparatie. Een uitgebreid assortiment om buizen af te dichten tijdelijk of permanent.

Dakgoten-pvc-bakgoot-mastgoot

Dakgoot

U bent opzoek naar een pvc dakgoot om het overtollige water wat van een dak komt af te voeren. Logisch, dan zoekt u naar een pvc dakgoot of een zinken dakgoot, welke verder uit te breiden is met een hemelwaterafvoerbuis. In het assortiment van Vos Kunststoffen gaat binnenkort zeker wat gebeuren. Wij breiden ons assortiment o.a. uit met Dyka dakgoten, zinken dakgoten. Ons pvc dakgoten assortiment koopt u bij ons online of vanuit ons magazijn, welke u direct kunt afhalen. Wij houden grote voorraden dus u grijpt niet snel naast. Online bestellen geen probleem binnen 48 uur heeft u uw bestelling in huis. Lekker makkelijk en snel geleverd met de juiste kwaliteit dakgoten.

Dakgoot pvc grijs

Pvc bakgoten bieden wij in de maten 140mm en 180mm. De bakgoten zijn grijs van kleur net als onze pvc hemelwaterafvoer buizen en hulpstukken. De bakgoten hebben een lengte van maximaal 4 meter, maar kunnen eenvoudig met een verbindingsstuk worden gekoppeld. Ontvet goed met een pvc cleaner en lijm daarna met een pvc lijm t88 van Griffon de pvc stukken aan elkaar. Pvc bakgoten worden vaak gebruikt bij grotere daken als schuren of woonhuizen, zodat bij een flinke regenbui de dakgoot niet zomaar overloopt. Vraag ons om advies om de juiste keuze te maken bij een dakgoot.

Mastgoot en Mastgoot met kraal (Kraalgoot)

U zoekt en wij bieden aan een zeer hoogwaardig pvc mastgoot hemelwaterafvoersysteem. Deze stevige pvc halfronde goot kunt u zelf eenvoudig monteren. Deze traditionele mastgoot past bij iedere woning, overkapping, bedrijfshal. Met de zeer hoogwaardige verbindingselementen kunt u met een gerenommeerde pvc lijm van Griffon de pvc verbindingsstukken met elkaar verbinden. Alle gootbeugels, verbindingsstukken kunt u eenvoudig via onze webshop bestellen en laten leveren. U haalt de materialen liever op geen probleem. Wij hebben wederom van deze pvc mastgoot genoeg op voorraad en kunnen per direct leveren. Heeft u de pvc mastgoot met kraal al gezien? Oftewel pvc kraalgoot. Dit geeft de mastgoot net iets meer een traditioneel uiterlijk en past goed bij mooie traditionele woningen of houten overkappingen.

Dakgoten bestellen

Dat doet u natuurlijk bij Vos Kunststoffen! Wij bieden een hoogwaardige pvc dakgoot aan in diverse uitvoeringen, afmetingen en lengtes. Bij ons kunt een dakgoot al per meter bestellen. Zoals eerder aangegeven hebben wij genoeg op voorraad liggen, dus snelle leveringen zijn een feit. Wij bieden scherpe prijzen en daarnaast profiteert u van een snelle levering met een hoogwaardige kwaliteit pvc dakgoot. Bestel snel en monteer zelf uw dakgoot.

Fernco koppelingen
We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl
Sluiten