Beoordeeld met een 9 na 2166 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Afvoer PVC Lijm

Hieronder vindt u een uitgebreid assortiment aan pvc lijmmaterialen. Diameters van 32mm t/m 160mm. Alles voor de riolering binnen in het huis. Tevens vindt u hier pvc hemelwaterafvoer van 70, 80 en 100mm. Lengtes van buizen zijn 5 meter. Heeft u vragen omtrent afvoer pvc dan neem dan contact met ons.

Afvoer PVC Lijmverbinding

U bent aan het klussen aan de riolering binnen in het huis en u heeft net nog dat laatste bochtje of stukje afvoer buis nodig. Bestel eenvoudig uw pvc binnenriolering op onze website en de volgende werkdag heeft u de bestelling in huis. Lekker snel pvc bestellen en goedkoop! Een pvc lijmverbinding wordt vaak binnen in huis verwerkt. Denk bijvoorbeeld riolering aanleggen voor wc of afwatering van een doucheputje. Daarnaast wordt pvc ook gebruikt voor buitenom zoals hemelwaterafvoer. Simpelweg afvoeren van overtollig water.

Dyka assortiment - programma

In ons assortiment vindt u Dyka pvc materialen een gerenommeerd merk. DYKA produceert een breed assortiment producten buizen en hulpstukken voor de aanleg van PVC afvoerleidingen voor binnenrioleringen. Alle producten van Dyka voldoen aan de KOMO kwaliteitseisen, volgens NEN 7045, NEN 7046 en NEN 7013, dit wordt op de meeste producten aangegeven. De meeste buizen en koppelstukken zijn in een grijze kleur RAL 7037 uitgevoerd. Sommige buizen en koppelingen zijn in wit (RAL 9016) te verkrijgen. Deze producten kunt u verder in ons assortiment terug vinden.

Maten

Dyka producten zijn verkrijgbaar in diameters van 32mm t/m 160mm. De wanddikte van 32mm t/m 125mm bedraagt minimaal 3,2mm. Diameter 160mm heeft een minimale wanddikte van 4mm.

Gebruikstemperatuur

De wanddikte wordt voornamelijk afgestemd op de hoeveelheid warm water die door een pvc leiding wordt afgevoerd bij normaal gebruik, bijvoorbeeld het afvoerwater van wasautomaten en vaatwasmachines. Buizen en hulpstukken met een wanddikte van minimaal 3,2 mm kunnen temperaturen tot maximaal 90˚C aan. Dyka pvc met wanddikte van 3,2mm is dan geschikt bij huishoudelijk gebruik, waar niet voortdurend warm water wordt afgevoerd.

In militaire faciliteiten, ziekenhuizen, instanties etc.. waar een constante afvoer is van 90˚C of daarboven wordt aangeraden een ander materiaal te gebruiken. Zoals Dyka aangeeft (zie NEN 2672). In deze situaties is het wenselijk buizen en hulpstukken van een andere kunststof toe te passen.

Hulpstukken

Dyka-producten voldoen aan de KOMO kwaliteitseisen. Voor de hulpstukken geldt NEN 7046, de hulpstukken dragen dan ook het KOMO keurmerk (voor zover in de norm vermeld). Het hulpstukken-programma van Dyka voor binnenriolering is leverbaar in twee uitvoeringen: de mof/spie- èn de mof/mofverbinding. Verbinding van pvc hulpstukken vindt voornamelijk plaats door verlijming met bijvoorbeeld t88 pvc lijm van griffon. Hulpstukken met uitsluitend mofeinden kunnen worden gebruikt voor het rechtstreeks verbinden van buis en hulpstuk. Dyka handhaaft de mof/spie-uitvoering voor het monteren van bochten en T-stukken, onder andere bij grond- en standleidingen, in verband met de gewenste bouwlengte. Dit geldt tevens voor het samenstellen van sprongstukken. De moflengte (= de insteekdiepte van de mof) van de Dyka hulpstukken bedraagt ruim de helft van de buismiddellijn: 0,5 d + 6 mm. Deze insteekdiepte geeft, in combinatie met het passingstelsel van Dyka buizen en hulpstukken, het beste resultaat bij het maken van lijmverbindingen.

Pvc verlijmen

Er komt serieus meer bij kijken dan alleen een pvc buis verlijmen met een mof. De gedachtegang is er vaak wel, maar de uitwerking kan vaak verkeerd gaan. Volg simpelweg de regels en zorg voor een juiste en goede verbinding zonder lekkages. Door de basis principes te volgen krijgt u enige inzicht in het product en de verwerking ervan. Het belangrijkste is dat pvc onderdelen met elkaar één geheel vormen. Vakkennis en nauwkeurigheid zijn vaak belangrijk voor het maken van een goede lijmverbinding.

Pvc montagerichtlijnen

Bent u benieuwd naar de thermische uitzetting of toepassing van expansiestukken van pvc?Wij gaan u proberen uit te leggen wat te doen bij aanleg en montage van pvc leidingen. In deze handleiding vindt u montage van expansiestukken en afvoerleidingen. Leuke weetjes zijn toepassing van een fixeermof en bijvoorbeeld beugelafstanden. Hoe gebruikt u een stroom t-stuk en waarom? Handig om te weten wat is de uitzettingscoëfficiënt van pvc buizen.

Let op! Dit biedt geen garantie voor de juiste kwaliteit van uitvoering. Uitvoering geschiedt door mensenhanden en heeft Vos Kunststoffen verder geen invloed op.

Pvc riolering en bouwbesluit

Een kleine inleiding is hier op zijn plaats. Het Bouwbesluit en de gevolgen daarvan voor binnenhuisriolering Sinds 1 oktober 1992 is het Bouwbesluit van kracht. Dit hoofdstuk zal u de praktische kanten hiervan laten zien, waardoor wij hopen dat e.e.a. inhoudelijk overzichtelijker wordt. Het besluit gaat uit van zes basispunten die in heel Europa zullen gelden en van waaruit normen en regels zijn opgesteld, nl.:

1. Mechanische sterkte en stabiliteit.
2. Brandveiligheid.
3. Hygiëne, gezondheid en milieu.
4. Gebruiksveiligheid.
5. Geluidshinder.
6. Energiebesparing en warmtebehoud.

Milieu, PVC en recycling

Vos Kunststoffen probeert steeds meer in te spelen op recycling en milieu. Zo doet Vos Kunststoffen aan groene stroom van (Vandebron - Voordelige en groene energie) Kijk hier wat dit inhoudt. Reststukken, materialen als acrylaat, polycarbonaat en hdpe, welke wij dagelijks verwerken worden na bewerking verzameld en opgehaald door een bedrijf, welke deze materialen opnieuw gaan gebruiken (recyclen) voor nieuw producten. Zo kopen/importeren wij ekoply - eco platen in, welke geproduceerd zijn van gerecyclede kunststoffen of te wel afval plastics. Deze platen worden opnieuw ingezet voor bijvoorbeeld gevelbekleding, borderafwerking, kantopsluiting, betonbekisting etc... Geef producten en plastics een nieuwe kans en help de plastic afvalberg te verminderen.

Hergebruik is in veel gevallen de beste vorm van afdanking van een product na nuttig gebruik. Door de initiatieven, genomen door de FKS, voor het hergebruik van kunststofleidingen, kan inmiddels geconstateerd worden dat deze PVC kringloop gesloten is. Alle oude PVC leidingen kunnen gerecycled worden en verwerkt worden tot nieuwe leidingen van dezelfde kwaliteit.

Afvoer Pvc lijm verbinding kunt u het beste bij Vos Kunststoffen kopen. Vos Kunststoffen heeft een uitgebreid assortiment aan pvc lijmverbindingen. De pvc afvoerbuizen sn4 32mm t/m 75mm hebben geen mof. Aan de pvc afvoerbuizen sn4 van 110mm t/m 400mm zit een aangevormde lijmmof. Pvc buizen afvoer hulpstukken zijn tegen een scherpe prijs online bij ons te bestellen. Afhalen kan natuurlijk ook aan de Veensesteeg 8 in Veen. De afvoerbuizen zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en wanddiktes. De pvc materialen die u hier aantreft zijn geschikt voor onder andere rioleringen, afvoeren, huis- en kolkaansluitingen en nog veel meer. Pvc afvoerbuizen worden bij ons ook door veel agrariërs gekocht. Sommige van de agrarische doeleinden zijn riolering aanleggen in een stal, funderingsbuis, duiker buis of als veevoerbakken. Of u installateur, aannemer, agrariër of particulier bent, elk pvc materiaal wat Vos Kunststoffen verkoopt is geschikt voor elke branche. Waarom bij Vos Kunststoffen kopen? Pvc materialen liggen bij ons op voorraad en kunnen snel geleverd worden, sterk in advies en oplossingen, eigen afleverservice en tegen zeer scherpe prijzen.

PVC buis

Pvc buis sn4 en pvc buis sn8 zijn standaard in het assortiment van Vos Kunststoffen te vinden. Pvc buis sn4 32mm, Pvc buis sn4 40mm, Pvc buis sn4 50mm en Pvc buis sn4 75mm worden standaard zonder mof geleverd. In dit geval een gladde pvc buis. Normaal gesproken worden deze pvc buizen in lengtes van 5 meter aangeboden. Bij Vos Kunststoffen is het mogelijk een pvc buis van 1 meter te bestellen. Levertijd ligt gemiddeld binnen 1-3 dagen na opdracht. Pvc buis lengte van 5 meter is lastiger te vervoeren en kan qua levering iets langer duren. Over het algemeen snelle levering! Pvc buizen worden vaak gebruikt in- en om het woonhuis. Pvc afvoerbuizen worden verwerkt onder bestrating, agrarische gebouwen, in een woonhuis of bedrijfshal etc... Tevens worden pvc buizen vaak gebruikt in weg- en waterbouw. Het assortiment biedt pvc buizen in diverse maten aan. Pvc buis sn4 110mm, Pvc buis sn4 125mm, Pvc buis sn4 160mm, Pvc buis sn4 200mm, Pvc buis sn4 250mm, Pvc buis sn4 315mm, Pvc buis sn4 400mm en op aanvraag Pvc buis sn4 500mm. Pvc buis sn8 kan ook online besteld worden. Pvc afvoerbuizen hebben wij gemiddeld per diameter één tot drie pakketten staan. Betreft projecten zijn wij in staat grote aantallen pvc buizen direct te leveren. Let op! Al onze buizen uitgevoerd in sn4 of sn8 zijn komo gekeurd. Vanaf 110mm zijn onze sn4 afvoerbuizen en sn8 afvoerbuizen met manchet mof uitgevoerd. Pvc afvoerbuizen nodig? Vraag hier direct een offerte aan of bestel online! Pvc buizen sn8 hebben wij een ruim assortiment, namelijk pvc buizen sn8 110mm, pvc buizen sn8 125mm, pvc buizen sn8 160mm, pvc buizen sn8 200mm, pvc buizen sn8 250mm, pvc buizen sn8 315mm, pvc buizen sn8 400mm, pvc buizen sn8 500mm.

Afvoer PVC sok/mof

Heeft u pvc buizen gekocht ongeacht pvc buizen sn4 of pvc afvoer buis sn8 dan is een lijm sok vaak wel van toepassing. Een pvc sok kan verlijmd worden met T-88 pvc lijm van Griffon. De functie is simpel verbinden van buizen of hulpstukken aan elkaar. Een afvoer pvc sok/mof zijn te krijgen in diverse diameters als, pvc afvoer sok 32mm, pvc afvoer sok 40mm, pvc afvoer sok 50mm, pvc afvoer sok 70mm, pvc afvoer sok 80mm, pvc afvoer sok 100mm, pvc afvoer sok 110mm, pvc afvoer sok 125mm, pvc afvoer sok 160mm, pvc afvoer sok 200mm, pvc afvoer sok 250mm, pvc afvoer sok 315mm, pvc afvoer sok 400mm, pvc afvoer sok 500mm. U heeft een afvoer pvc buis in de grond zitten of afgezaagd en met een standaard pvc mof kunt u er moeilijk bijkomen. Geen nood dan komt de reparatie mof aan te pas. Deze mof wordt in de pvc afvoer buis geplaatst of gelijmd, waarna een pvc buis of pvc hulpstuk op aangesloten kan worden.

afvoer pvc verloopringen

U bent bezig met een klus pvc afvoer materialen te verwerken en komt tot de ontdekking dat een pvc buis van 110mm naar een kleinere diameter aangesloten moet worden bijvoorbeeld afvoer pvc buis van 75mm. Dat komt mooi uit dat Vos Kunststoffen de oplossing heeft waar u blij van wordt, namelijk de pvc verloopringen. Deze kunnen wij in diverse diameters uitleveren. Waarom een verloopring van pvc gebruiken? simpel, waarschijnlijk werkt u met bepaalde vaste maten in de rioleringstechniek en moeten deze maten naar kleinere diameters worden geleid. Denk bijvoorbeeld aan sanitair daar heeft u geen pvc afvoer 110mm voor nodig, maar kan makkelijk met een afvoerbuis van 40mm of afvoerbuis van 50mm worden afgewerkt. Een pvc verloopring kan worden verlijmd met een pvc lijm Griffon T-88. In ons assortiment kunt u kiezen uit Pvc verloopring Excentrisch, Pvc verloopring Centrisch en dubbele pvc verloopring.

Pvc eindkap - afvoer pvc afsluitkap

Handig wanneer een pvc buis afgesloten moet worden. In ons assortiment vindt u diverse soorten pvc eindkappen. De standaard afvoer pvc eindkap deze wordt over een uiteinde van een afvoer pvc buis gelijmd met Griffon T-88 pvc lijm. Afvoer pvc eindstuk met schroefdeksel wordt vaak in een pvc sok/mof van een buis of afvoer pvc hulpstuk gelijmd. De draaideksel kan later worden gebruikt om een buis door te spuiten. Een PE speciedeksel rood wordt meestal gebruikt wanneer een hulpstuk of afvoer pvc hulpstuk tijdelijk afgesloten moet worden. Een pvc afvoer eindkap/ afsluitkap spie wordt voornamelijk gebruikt om een mof van een buis of mof van een pvc afvoer hulpstuk af te sluiten. Deze variant is te verlijmen met een pvc lijm.

Afvoer PVC bochten

Een ruime keuze in ons assortiment afvoer pvc bochten. Toch wel handig wanneer u met een klus riolering bezig bent en de buis verlegt moet worden naar links, rechts, onder of boven. Dit kan bijvoorbeeld met een afvoer pvc bocht 45 graden of een afvoer pvc bocht 90 graden. Pvc afvoer bochten leveren wij in twee uitvoeringen afvoer pvc bocht mof/mof en afvoer pvc bocht mof/spie. Vos Kunststoffen levert zelfs pvc bochten verloop ideaal in moeilijke omstandigheden. Tevens in het assortiment te vinden invoerbochten om kabels en leidingen in de meterkast uit te laten komen. Een funderingsdoorvoer kunt u hier ook vinden. Waar kunt u afvoer pvc bochten nog meer voor gebruiken? Namelijk het verlengen van afvoer pvc buizen, een hoek maken om een pvc buis te verleggen.

Afvoer pvc t-stuk

Afvoer pvc t-stuk 90 graden of afvoer pvc t-stuk 45 graden worden gebruikt wanneer een pvc leiding opgedeeld moet worden of verlegd worden. Zodoende is het mogelijk meerdere pvc buizen te leggen naar verschillende zijden toe. Al onze t-stukken pvc zijn uitgevoerd in een lijmverbinding. Wilt u liever afvoer pvc t-stukken manchet uitgevoerd hebben kun u beter kijken bij afvoer pvc manchet. afvoer pvc -t-stukken lijmverbinding worden vaak binnen gebuikt en verlijmd, omdat hier weinig druk of beweging op komt staan. Al onze afvoer pvc t-stukken zijn van de bekende merken Dyka of Nicoll.

Afvoer pvc zadelstuk lijm x lijmmof

Een afvoer pvc zadelstuk wordt op een afvoer pvc buis verwerkt wanneer een bestaande pvc buis in de grond ligt en geen mogelijkheid is een afvoer pvc t-stuk tussen een pvc buis geplaatst kan worden. Op dat moment biedt een zadelstuk een oplossing. In de bestaande buis wordt een gat geboord ter grootte van de gewenste aftakking, vervolgens wordt dit zadelstuk bovenop het gat gelijmd. Nadat het pvc zadelstuk is aangebracht met Tip: PVC Lijm kan een afvoer pvc buis verlijmd worden in het pvc zadelstuk. Tevens mogelijk een afvoer pvc bocht mof/spie aan te brengen.

afvoer pvc expansiestuk

Afvoer pvc expansiestuk is een renovatiemiddel. Het komt regelmatig voor dat afvoer pvc buizen beschadigd of stuk zijn en niet met de standaard pvc hulpstukken gemaakt kunnen worden. Om toch een verbinding te kunnen maken is een afvoer pvc expansiestuk mogelijk de verbinding toch te repareren. Een expansiestuk kan namelijk verlengd worden. Hierdoor kunnen ruimtes van ongeveer 15 tot 25 centimeter (diameter 40 mm) en 30 tot 45 centimeter (diameter 160 mm) opgevuld worden.Dit hulpstuk is mof/spie, wat inhoudt dat aan de spie kant een mof kant gelijmd dient te worden, en aan de mof kant een spie kant.

Pvc hemelwaterafvoer

Wanneer u afwatering zoekt op gebied van pvc dan kunt u het beste eens op onze online website kijken bij afvoer pvc hemelwaterafvoer. Afvoer pvc hemelwater hebben wij pvc hemelwaterafvoer 80mm en pvc hemelwaterafvoer 100mm. Kijk ook naar afvoer pvc bevestigingsmaterialen. Uiteraard is het van belang dat overtollig water afgevoerd kan worden. Pvc hemelwaterafvoer vindt u voornamelijk bij bouw of renovatie van woonhuizen of bedrijfspanden. Hemelwaterafvoer wordt vaak in combinatie met dakgoten gekocht. Daarom hebben pvc dakgoten meestal een uitloop van afvoer pvc 70mm, afvoer pvc 80mm of pvc afvoer 100mm, Dit maakt het mogelijk een afvoer pvc bocht van 80mm of een pvc afvoer bocht van 45 graden 100mm aan een dakgoot te verbinden met pvc lijm t88. Tevens wordt hemelwaterafvoer ook gebruikt bij bijvoorbeeld afwatering van regenwater wat valt op een terras. Denk bijvoorbeeld aan het verbinden van afwateringsgoten (ook wel straat- en vloergoten genoemd) aan hemelwaterafvoer onder grond. Ja, dat is ook mogelijk. Een stadsuitloop pvc wordt gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld een epdm dakdoorvoer. Dit om het overtollig regenwater van een platdak af te voeren. In het assortiment hemelwaterafvoer vindt u ook 80mm omegazadel en 80mm pvc ophangbeugel. Dit wordt gebruikt een afvoer pvc buis 80mm tegen een muur te bevestigen. Wel belangrijk is een montage-oog te gebruiken en een houtdraadpen. Deze kunt u vinden bij afvoer pvc bevestigingsmaterialen.

Afvoer pvc universeel sifon

Een universeel sifon wordt gebruikt en aangelegd om stank tegen te gaan. Een bekende omgeving waar deze pvc hulpstukken worden gemonteerd is sanitair. Een sifon wordt verticaal gemonteerd waardoor water onderin blijft staan, hierdoor kunnen vieze geuren uit het riool worden afgeschermd. Mocht een afvoer pvc sifon verstopt raken is het mogelijk onderaan de schroefdop open te draaien en het verstopte gedeelte schoon te maken. Check altijd bij het ontstoppen of u toevallig geen kostbare voorwerpen als een trouwring tegenkomt ;-). afvoer pvc sifons hebben wij in diverse maten en kleuren. afvoer pvc sifon grijs 32mm, afvoer pvc sifon grijs 40mm, afvoer pvc sifon grijs 50mm, afvoer pvc sifon wit 32mm, afvoer pvc sifon wit 40mm, afvoer pvc sifon wit 50mm.

Pvc lijm

Om buizen of pvc afvoer hulpstukken te kunnen verbinden is het verstandig deze van te voren te lijmen met een pvc lijm. In ons assortiment vindt u een pvc lijm t88 van griffon, pvc lijm uni 100 een pvc cleaner en griffon glijmiddel P-20. Wanneer u van plan bent om een pvc buis met een pvc hulpstuk te verlijmen is het verstandig dit van te voren te reinigen met een pvc reiniger. Dit zorgt ervoor dat het materiaal wordt ontvet. Dit draagt zorg voor een betere hechting van de materialen. Wat doet pvc lijm? Pvc lijm maakt pvc materialen week waardoor de materialen na verlijming één worden. Heel belangrijk voor een perfect verbinding die waterdicht is. Voor pvc materialen te lijmen gebruik daarom pvc cleaner en pvc lijm om te verlijmen.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl
Sluiten