Beoordeeld met een 9,0 na 2314 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Helder plexiglas bestellen

Heldere plexiglas platen worden vaak gebruikt als voorzetraam of afscherming, maar ook als vervanger van glas. Het voordeel is dat de kunststof plaat 25 keer zo sterk is als glas van dezelfde dikte. Het gewicht van plexiglas is daarnaast nog een voordeel, want scheelt maar de helft. Wij zagen helder platen gratis op maat en kunnen binnen enkele werkdagen geleverd worden. Bent u op zoek naar specifiek maatwerk vraag dan een offerte aan.

Bestel een hele plaat helder plexiglas

Nieuw in ons assortiment. Wij bieden standaard plexiglas afmetingen aan, deze plexiglas heldere platen kunnen voor u voordelig zijn. De platen zijn ook nog eens scherper geprijsd. Het kan zijn dat er net een afmeting tussen zit die u net past en dan bieden wij graag een scherp geprijsde oplossing voor u aan en het is eenvoudig te bestellen. U vindt per dikte maar liefst 41 verschillende standaard afmetingen. De afmetingen variëren van de kleinste kunststof plexiglas plaat 500 x 500mm tot en met 3050 x 2050mm. Staat uw afmeting er niet bij, dan kunt u toch bij ons op maat bestellen en wordt gratis op maat gezaagd.

Wat zijn de eigenschappen van helder plexiglas platen?

De verschillende eigenschappen die het populaire materiaal plexiglas helder maken, zijn voornamelijk voor vele toepassingen geschikt. Denk bijvoorbeeld aan voorzetramen, afscherming of vervanger van gewoon glas. Enkele belangrijke eigenschappen van helder plexiglasplaten zijn: de hoge lichtdoorlatendheid van ongeveer 92%, welke een groot deel van het zichtbare licht doorlaten. Transparantie is hier letterlijk van belang en is een goede kwaliteit. De hoge sterkte heeft ten opzichte van gewoon glas een bijzondere eigenschap, het maakt dit materiaal minder kwetsbaar op breken of scheuren. Daarnaast is het ongeveer 50 procent lichter van gewicht. Door de uv-bestendigheid is helder plexiglas goed bestand tegen zonlicht en uv-straling, het behoudt zijn kleur en helderheid voor lange tijd. Plexiglas xt oftewel geëxtrudeerde kunststof platen hebben een hoge flexibiliteit en maken dat dit materiaal goed gebogen kan worden door warmte. Zodoende dat Vos Kunststoffen de platen op maat kan buigen (niet in radius, maar haakse buigingen in diverse graden). De helder kunststof plaat laat zich gemakkelijk bewerken door zagen, frezen, boren, polijsten, thermisch buigen, Co2 lasersnijden en nog veel meer. Hier kunt u specifieke wensen op maat aanvragen. Het is raadzaam om advies in te winnen bij onze klantenservice, wanneer het gaat specifiek eigenschappen en technische gegeven, omdat deze per dikte of merk nog weleens kunnen afwijken.

Helder plexiglas platen zelf op maat maken

Vos Kunststoffen kan Helder plexiglas gemakkelijk bewerken. Enkele veelvoorkomende bewerkingstechnieken voor heldere plexiglasplaten. Met behulp van bijvoorbeeld een festool of cirkelzaag met een fijntandig zaagblad kunt u al eenvoudig een plaat zelf op maat zagen. Vos Kunststoffen doet dit eenvoudig en gratis voor u op maat zagen doormiddel van onze geautomatiseerde Mayer opdeelzaagmachine. Helder plexiglas kunnen wij voor u met een Co2 lasersnijmachine op maat maken. Lasersnijden is een techniek die met een laserstraal doormiddel van hitte een contour kan uitsnijden in de plexiglas plaat. Met behulp van een boormachine en een niet al te scherpe boor kan met lage snelheid geboord worden. Let op dat u niet teveel druk uit oefent op de plaat anders kan het barsten of scheuren. Al deze technieken kunnen wij voor u uitvoeren. Bestel het gemakkelijk online of vraag een kunststof helder plexiglas plaat op maat aan.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl