Beoordeeld met een 9,0 na 2310 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

PVC Platen

PVC plaat op maat

Bij Vos Kunststoffen vindt u een uitgebreid aanbod PVC. Geschuimde [link] én harde PVC platen. Hard PVC is een zwaar en zeer sterk materiaal. De platen zijn bestand tegen chemische stoffen en worden daarom vaak gebruikt voor industriële doeleinden. Zo zijn harde PVC panelen ideaal voor het maken van lek- en spoelbakken in fabrieken waar wordt gewerkt met chemische producten. Op zoek naar PVC platen op maat? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Pvc platen het verschil

Wat kun je er mee?

PVC platen: wat zijn het?

PVC is een afkorting van polyvinylchloride. Het is een slagvaste kunststof plaat zonder weekmakers, met een typerende, donkergrijze kleur. Een PVC plaat is stijf en vormvast, met een glad en strak oppervlak. Hard PVC is daarmee een stuk zwaarder, maar ook sterker dan geschuimd PVC. Wanneer we kijken naar kunststof massieve platen, is PVC het meest gangbare materiaal voor industriële toepassingen.

Harde PVC platen zijn zeer goed bestand tegen chemische producten en laten zich gemakkelijk bewerken, bijvoorbeeld door lassen, lijmen of frezen. PVC platen zijn daarnaast geschikt voor zelfdragende constructies, laten geen gassen of vloeistoffen door en weerstaan de tand des tijds. Een PVC plaat is bovendien glad en daarom gemakkelijk te onderhouden. Dat maakt PVC een populaire keuze in de industriële sector.

PVC platen: eigenschappen

Hard PVC heeft een aantal opvallende eigenschappen. Naast de hoge chemische bestendigheid, heeft het materiaal namelijk ook een hoge stijfheid en hoge drukvastheid. Maar ondanks hun stijve en sterke karakter, laten PVC platen zich ook heel goed bewerken. De platen zijn niet zo hittebestendig (tot zo’n 60° Celsius) en kunnen onder verhitting daarom heel gemakkelijk vervormd worden. Lassen en frezen zijn daarom goede opties om hard PVC te bewerken. Ook lijmen behoort tot de mogelijkheden, maar dan wel met een speciale lijm. Als harde PVC platen aan elkaar worden gelijmd, dient een oplosmiddellijm gebruikt te worden. Als een harde PVC plaat aan een ander materiaal wordt gelijmd, is een adhesielijm nodig.

Hard PVC is dus niet extreem hittebestendig, maar heeft wel brandvertragende eigenschappen. Ook is het materiaal wel goed bestand tegen zeer lage temperaturen. Daarnaast werkt hard PVC elektrisch-isolerend en zelfdovend. PVC platen hebben bovendien een gladde toplaag, die heel gemakkelijk gereinigd kan worden. Kortom een veelzijdige kunststof plaat!

De toepassingen van een PVC plaat

Zoals hierboven benoemd, worden PVC panelen veel toegepast in de chemische industrie. Zo is hard PVC zeer geschikt voor lek- en spoelbakken voor chemische stoffen. Maar ook in de apparatenbouw, galvanische processen, elektrotechniek en zwembadtechniek valt de keuze vaak op hard PVC. Zo wordt dit materiaal veel ingezet voor het maken van waterzuiverings- en afzuiginstallaties, leidingsystemen en het bekleden van zuurkasten.

Toch kunnen PVC platen ook heel goed worden gebruikt voor huis-tuin-en-keuken-projecten. Zo zijn deze platen ook geschikt als vulstroken en isolator in de geveltechniek. Daarnaast is het materiaal geschikt voor wandbescherming en plintafwerking. Een PVC plaat is dus multi-inzetbaar en kan zowel binnen als buiten worden toegepast.

PVC plaat op maat bestellen

Harde PVC platen zijn bij ons in verschillende diktes verkrijgbaar en vaak direct uit voorraad leverbaar. U kunt bij ons bovendien eenvoudig een PVC plaat op maat bestellen. Klik op het product en voer vervolgens alle benodigde gegevens in onze calculator in: de gewenste vorm, dikte en afmetingen. De calculator laat vervolgens de prijs van uw PVC plaat op maat zien, waarna u ‘m direct kunt bestellen. Wij leveren uw bestelling dan binnen enkele werkdagen bij u thuis!

Heeft u specifieke wensen voor uw PVC plaat op maat, bijvoorbeeld een aparte vorm of gaten in de plaat? Dan kunt u hier een offerte aanvragen. Ook bij vragen over onze PVC platen staan wij voor u klaar!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl