Wij gebruiken cookies. Akkoord
Beoordeeld met een 9 na 895 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

PVC Platen

Pvc (Polyvinchloride of Pvc-U) is een normale slagvaste kunststof plaat zonder weekmakers. Op het gebied van kunststof massieve platen is dit een standaard materiaal voor industriële toepassingen. Daarnaast is Hard PVC of PVC-U een stijf en vormvast kunststof materiaal met een glad en strak oppervlak. Het heeft uitstekende chemisch bestendige eigenschappen en is zowel goed te verlijmen als te lassen.

Pvc platen het verschil

Pvc platen worden om te beginnen onderscheiden in twee soorten te weten Pvc hardschuim platen met als bekende merknaam Forex®, Imagefoam en Isparex. Daarnaast levert Vos Kunststoffen een ander type pvc plaat, standaard een grijze ral 7011 massieve pvc plaat.Bekende merknamen in de pvc massieve kunststof plaat is Simona en Röchling. Pvc schuimplaat is een lichtgewicht plaat wat maar enkele Kg per m² weegt. Deze kunststof plaat wordt voornamelijk in de reclame en signing branche toegepast. Ideaal te bedrukken, beplakken, zagen en snijden. Een makkelijk hanteerbaar product, welke veel toegepast wordt als wegbewijzering.

Pvc kunststof plaat met massieve binnenkern is slagvast en heeft een goede chemische bestendigheid. Daarnaast is het product goed bestand tegen constante temperaturen van -10 t/m +60 graden). Tevens is het materiaal volgens DIN 4102 B1 (1 t/m 4mm) moeilijk ontvlambaar. Pvc biedt door zijn veelzijdige ver- en bewerkingsmogelijkheden een breed toepassingsgebied. Pvc heeft een vormvastheid waardoor een nauwkeurige maatvoering mogelijk is.

De toepassing van pvc platen

Algemeen wordt pvc veel toegepast in de chemische industrie en apparatenbouw, waterzuiveringsinstallaties, Galvanische processen, elektrotechniek, zwembadtechniek, afzuiginstallaties etc... Simpele toepassingen van pvc zijn natuurlijk ook mogelijk, zoals vulstroken in geveltoepassingen of als isolator in de geveltechniek. Wat dacht u van wandbescherming of plintafwerking.

Kenmerkende eigenschappen
Hoge stijfheid en vastheid, Hoge drukvastheid , Goede bewerkingsnauwkeurigheid, Uitstekend te lijmen, Uitstekend te lassen, Pvc laat zich goed bewerken

Pvc plaat op maat bestellen

Pvc plaat op maat bestellen
Bij ons kunt u een pvc plaat op maat bestellen en geleverd krijgen. Reken via onze calculator uit wat u aan vorm, dikte en afmeting nodig heeft en bestel meteen uw kunststof pvc plaat op maat. Wij leveren binnen enkele werkdagen uw plaat thuis af. Wilt u een aparte vorm of gaten in de plaat hebben dan kunt u via deze link een offerte aanvragen.

Pvc platen en bewerken

Pvc platen worden op diverse manieren en mogelijkheden met of zonder machines bewerkt. Denk hierbij aan zagen, boren, schroeven, mechanisch bewerken, frezen, stansen, lijmen etc... Hieronder vindt u een kleine uitleg over de bewerking en verwerking van pvc kunststoffen.

Verspanende bewerking

Veel machines en gereedschappen uit de hout- en metaalbewerking worden ook ingezet voor verwerking van pvc en andere kunststoffen. keuze van de juiste gereedschappen, frezen, zaagbladen etc.. is hierbij heel belangrijk. Bij de verspanende bewerking is het belangrijk om op te letten op een hoge snijsnelheid, scherpe snijkanten, juiste toerental van de CNC-freesmachine, spaanafvoer en aanloopsnelheid. Dit is de beste manier om scheuren of afbreken van het materiaal te voorkomen. De beste koeling is de warmteafvoer via de spaan. Anders dan bij de metaalbewerking dient de spaan lang en mooi gekruld te zijn aangezien thermoplasten slechte warmtegeleiders zijn.

Lijmen van pvc platen

Met de juiste lijmsoorten is het mogelijk om PVC halffabricaten vrij eenvoudig en met een hoge hechtkracht te verbinden. Tijdens het lijmen moet erop worden gelet dat de juiste lijmsoort wordt gebruikt. Wanneer pvc aan elkaar wordt gelijmd mogen er uitsluitend oplosmiddellijmen worden gebruikt. Wordt pvc met een ander materiaal verlijmd, moet er een adhesielijm worden gebruikt. Het is altijd raadzaam pvc en andere materialen voor het lijmen schoon te maken met een cleaner. Dit ontvet en reinigt het materiaal waardoor een betere hechting mogelijk is.

Pvc en andere toepassingen dan platen

Pvc wordt met HDPE of PP in diverse vormen en maten aangeboden. Pvc kun je vinden geëxtrudeerde platen, geperste platen, stafmateriaal, Veel voorkomende toepassingen zijn chemische verwerking tanks, kleppen, fittingen en leidingsystemen. PVC platen, staven en buizen bieden een uitstekende corrosie en weersbestendigheid. Afgerond wordt het complete assortiment door lasdraad, staal- en kunststof profielen voor de versterking vantanks, lasmachines, reiniging- en lijmproducten, industriële leidingsystemen.

transparant en gekleurd
met verbeterde vervormeigenschappen
antistatisch
elektrisch geleidend

We helpen je graag 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl
Sluiten