Beoordeeld met een 9 na 2166 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

PVC Platen

Pvc (Polyvinchloride of Pvc-U) is een normale slagvaste kunststof plaat zonder weekmakers. Op het gebied van kunststof massieve platen is dit een standaard materiaal voor industriële toepassingen. Daarnaast is Hard PVC of PVC-U een stijf en vormvast kunststof materiaal met een glad en strak oppervlak. Het heeft uitstekende chemisch bestendige eigenschappen en is zowel goed te verlijmen als te lassen.

De toepassing van pvc platen

Algemeen wordt pvc veel toegepast in de chemische industrie en apparatenbouw, waterzuiveringsinstallaties, Galvanische processen, elektrotechniek, zwembadtechniek, afzuiginstallaties etc... Simpele toepassingen van pvc zijn natuurlijk ook mogelijk, zoals vulstroken in geveltoepassingen of als isolator in de geveltechniek. Wat dacht u van wandbescherming of plintafwerking.

Kenmerkende eigenschappen
Hoge stijfheid en vastheid, Hoge drukvastheid , Goede bewerkingsnauwkeurigheid, Uitstekend te lijmen, Uitstekend te lassen, Pvc laat zich goed bewerken

Pvc plaat op maat bestellen
Bij ons kunt u een pvc plaat op maat bestellen en geleverd krijgen. Reken via onze calculator uit wat u aan vorm, dikte en afmeting nodig heeft en bestel meteen uw kunststof pvc plaat op maat. Wij leveren binnen enkele werkdagen uw plaat thuis af. Wilt u een aparte vorm of gaten in de plaat hebben dan kunt u via deze link een offerte aanvragen.

Pvc platen en bewerken

Pvc platen worden op diverse manieren en mogelijkheden met of zonder machines bewerkt. Denk hierbij aan zagen, boren, schroeven, mechanisch bewerken, frezen, stansen, lijmen etc... Hieronder vindt u een kleine uitleg over de bewerking en verwerking van pvc kunststoffen.

Lijmen van pvc platen

Met de juiste lijmsoorten is het mogelijk om PVC halffabricaten vrij eenvoudig en met een hoge hechtkracht te verbinden. Tijdens het lijmen moet erop worden gelet dat de juiste lijmsoort wordt gebruikt. Wanneer pvc aan elkaar wordt gelijmd mogen er uitsluitend oplosmiddellijmen worden gebruikt. Wordt pvc met een ander materiaal verlijmd, moet er een adhesielijm worden gebruikt. Het is altijd raadzaam pvc en andere materialen voor het lijmen schoon te maken met een cleaner. Dit ontvet en reinigt het materiaal waardoor een betere hechting mogelijk is.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl
Sluiten