Beoordeeld met een 9,0 na 2301 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Plexiglas zwart

Plexiglas, een veelzijdig en duurzaam materiaal, dat populair is in veel industrieën voor uiteenlopende toepassingen. Zwarte plexiglas platen voegen daar een stijlvol element aan toe met hun strakke en moderne uitstraling. Deze platen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar ook praktisch, wat ze geschikt maakt voor zowel commercieel als particulier gebruik.

Eigenschappen zwarte plexiglas plaat

Zwarte plexiglasplaten staan bekend om hun robuustheid en veelzijdigheid. Het materiaal is impactbestendig en biedt een uitstekende weerstand tegen weersinvloeden, waardoor het zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Deze plexiglasplaat is lichter dan glas, wat de installatie vereenvoudigd en het risico op breuk vermindert. Deze platen zijn bovendien UV-bestendig, wat betekend dat ze niet snel zullen verkleuren of hun glans zullen verliezen. De zwarte kleur zorgt voor een opvallende diepte en consistentie, ideaal voor projecten waarbij esthetiek een grote rol speelt.

Toepassingen zwarte plexiglas platen

De toepassingen van zwarte platen zijn divers. In de architectuur worden ze gebruikt voor gevelbekleding, raamdecoraties en interieurelementen zoals tafelbladen en scheidingswanden. In de reclame-industrie zijn ze geliefd voor het maken van borden en displays die echt in het oog springen. Bovendien zijn ze populair voor gebruik in meubilair, bijvoorbeeld voor moderne, hoogglans meubelstukken. De unieke eigenschappen van het zwarte plexiglas maken het ook ideaal voor begruik in de kunst, waarbij kunstenaars het materiaal benutten voor abstracte installaties en sculpturen.

Soorten plexiglas zwart

Bij Vos Kunststoffen bieden we diverse soorten zwart plexiglas aan om aan de specifieke behoeften van onze klanten te voldoen. Elk type heeft unieke eigenschappen en toepassingen:

  • Zwart plexiglas: Dit is een veelzijdige optie die uitstekend is voor projecten waar esthetiek belangrijk is, zoals in de reclame of voor decoratieve panelen. Het biedt een gladde afwerking en een diepe, rijke kleur.
  • Gerecycled gegoten zwart plexiglas: Deze milieuvriendelijke optie is gemaakt van gerecycled materiaal, waardoor het een uitstekende keuze is voor duurzame projecten. Het heeft dezelfde hoogwaardige eigenschappen als nieuw gegoten plexiglas, maar met een kleinere ecologische voetafdruk.
  • Matzwart plexiglas: Ideaal voor toepassingen waar reflectie een probleem is, zoals in fotografie of voor displaydoeleinden. Het matte oppervlak helpt schittering te verminderen en zorgt voor een subtiele en professionele uitstraling.

Bewerkingen van zwart plexiglas

Wil je jouw zwarte plexiglas plaat bewerken? Dit is geen probleem. deze platen zijn eenvoudig te bewerken, wat bijdraagt aan hun populariteit.
​Deze plexiglasplaat in het zwart kan bewerkt worden door te:

  • ​Zagen
  • Frezen
  • Laseren
  • Buigen
  • Boren
  • Lijmen
  • Bedrukken

Onderhoud van zwart plexiglas

Het onderhoud van zwart plexiglas is relatief eenvoudig, maar het vereist enige aandacht om het materiaal in goede straat te houden. Om krassen en andere beschadigingen te voorkomen is het aanbevolen om het plexiglas regelmatig schoon te maken met een zachte, niet-schurende doek en speciale plexiglasreiniger. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw zwart plexiglas zijn esthetische uitstraling behoudt en verlengt de levensduur van het materiaal aanzienlijk.

Zwarte plexiglas plaat bestellen

Na het selecteren van het gewenste type zwart plexiglas, kunt u uw bestelling plaatsen bij Vos Kunststoffen. Wij bieden een uitgebreid assortiment van standaard maten en accessoires, maar zijn ook gespecialiseerd in het op maat leveren van alle soorten plexiglas. Uw specifieke wensen staan bij ons centraal!

Het bestellen van plexiglas op maat is bij ons zeer eenvoudig. Met behulp van onze handige online calculator kunt u de exacte afmetingen en de gewenste vorm specificeren. Wij zorgen vervolgens voor het zagen of frezen van de platen tot op de millimeter nauwkeurig. Elke bestelling wordt zorgvuldig verpakt om de kwaliteit tijdens het transport te waarborgen. Met onze snelle leveringstijden - meestal binnen één tot twee dagen - kunt u zonder vertraging beginnen met uw project.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl