Beoordeeld met een 9,0 na 2200 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Kunststof platen

Vos Kunststoffen B.V., de specialist in het realiseren van kwalitatief hoogwaardige kunststof platen op maat. Wij bieden u een ruim assortiment aan verschillende kunststof platen aan, waaronder: Plexiglas, Polycarbonaat, Hpl,Dibond, Pvc, Pvc hardschuim, Hdpe. Naast de reguliere kunststoffen, bestelt u bij ons ook technische kunststoffen op maat, zoals hard PVC en polyethyleen.

Wij zijn sterk in maatwerk; u vraagt en wij zagen het GRATIS voor u op de gewenste maat. Mocht u specifieke wensen hebben, neem dan contact met ons op om deze te bespreken. Ons deskundig team staat altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden!

Wist u dat Vos Kunststoffen specialist is in kunststof platen op maat, plexiglas en polycarbonaat?

Wist u dat Vos Kunststoffen specialist is in kunststof op maat, plexiglas en polycarbonaat?

Kunststof platen, standaard of maatwerk
Door onze liefde voor kunststoffen maakt het dat wij onszelf steeds verder ontwikkelen in kunststof en maatwerk. Of het nu gaat om een enkele standaard kunststof plaat, seriewerk, kunststof buis of een speciaal ontwerp. Wij gaan geen uitdaging uit de weg.

Brede kennis en goed advies

Door onze brede kennis weten wij u goed te adviseren. Op onze website kunt u informatie vinden over onze producten. Mocht u zoeken naar een specifieke kunststof plaat, maar kunt u deze niet vinden in de juiste dikte of in het juiste materiaal in ons breed assortiment? Neem dan contact met ons op, wij kunnen immers vaak producten speciaal voor u bestellen bij onze leveranciers.

Soort kunststof

Als fabrikant, groothandel en webshop zijn wij gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige kunststof platen op maat. Wij bieden u verschillende soorten kunststoffen: Plexiglas, Perspex, Acrylaat XT, Acrylaat gegoten, Polycarbonaat, Aluminium composiet, HPL, Pvc volkern, Pvc schuimplaat, HDPE, LPDE, PP etc.

Kunststof platen bieden wij aan in verschillende diktes, kleuren, structuren en materialen. Dit maakt dat u altijd de geschikte plastic plaat vindt naar uw keuze. Ons gedreven team doet er alles aan om zo spoedig mogelijk de gewenste kunststof platen bij u af te leveren.

De eigenschappen van kunststof

Kunststof is een breed begrip. Zoals al eerder vernoemd zijn er verschillende soorten kunststof. Met de daarbij behorende eigenschappen in diktes, kleuren en structuren. In onze webshop is het dan ook mogelijk om de gewenste soort op te zoeken. De kunststof eigenschappen die u wenst, hangt af van de toepassing die u ervan wilt maken. Onder de categorieën vindt u per soort kunststof een uitgebreide omschrijving van het product met de daarbij behorende eigenschappen en toepasbaarheid.

Het gebruik van kunststof platen

Welke soort plastic plaat u nodig heeft, is afhankelijk van de toepassing van het product.

Zo zijn er kunststof platen die uitermate geschikt zijn voor buiten. Het gaat om unieke eigenschappen waardoor het materiaal buiten toepasbaar is. Zo zijn deze sterke platen hittebestendig, waterbestendig en UV- bestendig. De meeste van deze kunststof platen zijn licht van gewicht, onderhoudsarm, goede bewerkbaar en duurzaam in gebruik.

Plastic platen voor binnen of buiten, Vos Kunststoffen heeft het in huis. Bent u op zoek naar een specifieke toepassing, neemt u dan gerust met ons op zodat wij met u mee kunnen denken aan de juiste oplossing.

Kunststofplaat op maat

Kunststof platen op maat zagen
Met onze zaagmachines kunnen we elk kunststof materiaal in stroken c.q. stukken zagen. Nauwkeurigheid staat hierbij voorop.

CNC-frezen
Omdat wij hebben geïnvesteerd in een CNC- freesmachine kunnen wij ook kunststof platen frezen. Bij het frezen wordt materiaal verwijderd om de juiste afwerking van het gewenste product te creëren. We kunnen zowel met een 3-asser als een 5-asser kunststof platen en kunststofblokken verwerken zodat we alles kunnen maken, wat ú maar wenst! Vierkant, rechthoeken, cirkels, boorgaten, noemt u het maar.

Lasermachines
Daarnaast hebben we meerdere lasermachines waarop we kunststof in alle soorten en maten laseren voor allerlei toepassingen. Van halffabricaten tot eindproducten, van één enkel voorwerp tot massaproductie, het maakt ons niet uit.

Slechts enkele of serieproducten, alles kan
Al onze productielijnen maken het mogelijk om zeer nauwkeurige enkele stuks of series producten uit kunststof platen op maat te maken. Door de razendsnelle werking van de machines kunnen we u bovendien snel van dienst zijn!

Diverse kleuren in acrylaat

Kleuren acrylaat/plexiglas
Acrylaat/Plexiglas bieden wij in diverse kleuren aan. Het kleurenpalet is zeer uitgebreid. Van een matte variant naar opaal wit of van dekkende lente kleuren naar acrysign ral kleuren. Vanwege de uv-stabilisatie is er in acrylaat qua kleuren ongekend veel mogelijk.

Plexiglas® gekleurd

Plexiglas_gekleurd_Vos_Kunststoffen_maatwerk

Toepassingen met Plexiglas

Voordelen Plexiglas®
Plexiglas® heeft veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld glas. Plexiglas is 25x slagvaster dan gewoon glas. Plexiglas is een kunststof plaatmateriaal dat uv-bestendig is. Bovendien is dit materiaal helder van kwaliteit. Tot wel 30 jaar gegarandeerd uv-protected.

Toepassingen plexiglas
Daarnaast is deze kunststof plaat zeer breed in te zetten, denk aan voorzetraam, balkonbeglazing, gevelletter, reclameplaat enzovoort. Wist u dat Plexiglas in de basis 100% kleurloos is. Daarnaast lichtgewicht, stijf, hard oppervlak, makkelijk te bewerken. Acrylaat is uv-bestendig, dus vergeelt niet. 25x sterker dan gewoon glas! 50% minder van gewicht dan gewoon glas!

Een terras bekleden met massieve kunststof platen wordt nu bijvoorbeeld makkelijker met Plexiglas.

Platen

Banner-productpagina

Bewerken van Plexiglas

Plexiglas laat zich goed zagen, boren, frezen, buigen, polijsten etc... Vos kunststoffen heeft ruime ervaring met het bewerken van Plexiglas.
Plexiglas XT is geëxtrudeerd, en lastiger te bewerken. Wilt u uitgebreide bewerkingen gaan doen, kunt u beter voor de Plexiglas GS gaan.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons team staat u graag te woord.

Polycarbonaat

Polycarbonaat is een heldere kunststofplaat, welke bijna onverwoestbaar is. Vanwege de uitzonderlijke hoge slagvastheid wordt polycarbonaat veel toegepast als veiligheidsglasbeglazing, of als glas wat hufterproof moet zijn. De kunststof plaat biedt bescherming oftewel is inbraakwerend, slagvast en extra veilig. Heel belangrijk om te weten is de brandcertificering van polycarbonaat. Dit product is brandvertragend en mag van de brandweer toegepast worden in openbare en publiek ruimtes.

Lexan® als merknaam

Lexan en Makrolon zijn bekende merken van kunststof polycarbonaat. Sinds jaren hebben wij beide merken op voorraad liggen. A-kwaliteit producten met een zeer stabiele uv-bestendigheid. Zeer belangrijk voor binnen- en buitentoepassingen. Lexan bieden wij aan in een Exell-D (uv).

Bewerking aan Lexan® - polycarbonaat

Vos Kunststoffen biedt op maat gezaagde platen aan. Frezen doen wij vaak in opdracht van de klant met een digitale tekening.

Maten, diktes en voorraad polycarbonaat

Maten, diktes en voorraad polycarbonaat

Doordat Vos Kunststoffen een grote voorraad aan polycarbonaat heeft liggen, kunnen wij snel leveren. Binnen 1 werkdag standaard polycarbonaat platen leveren en tot enkele werkdagen leveren wij maatwerk af. Bij freeswerk kunnen wij tot hele kleine kunststof plaatjes frezen.

Afmetingen en dikte standaard plaat
Wij leveren standaard platen met een maximale lengte en breedte van 6100 x 2050mm. De dikte van polycarbonaat varieert van 2mm tot en met 15mm dik.

Dibond - Imagebond - Aluminium composiet plaat

Dibond®, Alupanel en Imagebond
Aluminium sandwich platen oftewel Dibond®, Alupanel, Imagebond; enkele namen in de markt.

Wat is Dibond?
Dibond® is een lichtgewicht sandwichplaat dat voornamelijk bestaat uit laagjes. Aan weerszijde 2 aluminium toplagen met daartussen een zwarte kunststoflaag ook wel polyethyleen genoemd. Een uv-bestendige binnenkern. Door de lagen wordt de plaat sterk, slagvast en stijf.

Voordelen Dibond

Dibond® is daarnaast toch zeer goed te bewerken door zagen, frezen, boren. De boven en onderkant zijn door middel van een Coil Coating behandeling volgens ECCA-standards ingebrand en gelakt en in diverse kleuren en verschillende oppervlakken leverbaar. Daarnaast hebben deze plaatmaterialen nog een groot aantal andere excellente eigenschappen zoals een hoge corrosie- en weerbestendigheid, hoge buigsterkte, optimale oppervlak gelijkheid (ook bij dunnere platen) en uitstekende bedrukbaarheid.

Dibond, Imagebond, Alupanel

Dibond-Imagebond-Alupanel-sandwichpaneel-kunststof

Maten en kleuren

Wij bieden met ons maatwerk de mogelijkheid om uw plaat op maat gezaagd te leveren.
Dit doen we geheel kosteloos. De platen zijn gemakkelijk te bestellen via de Dibond calculator.

Naast wit bieden wij andere kleuren aan in rood, blauw, groen, geel, rvs geborsteld, zwart, antraciet, grijs en spiegelplaat. Daarnaast zijn meerdere specials te leveren. Vraag naar de mogelijkheden.

Toepassing van Dibond

Aluminium sandwichplaat wordt veel ingezet in o.a. reclame en sign branche. De plaat wordt vaak gebruikt voor belettering van reclameborden of displays. Wat dacht u van een standbouw of decor opbouwen met een aluminium composiet (Dibond) plaat. Licht van gewicht en makkelijk te beplakken met teksten of full colour prints. Naast reclame kan Dibond ingezet worden als gevelbekleding, let dan wel op de dat de juiste uitvoering wordt gekocht voor buitentoepassing, zoals brandvertragend, en Dibond met een PVDF coating.

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Bewerking van Dibond

Zagen, frezen, boren etc... Het belangrijkste is dat het materiaal zo min mogelijk beweegt en dat machines het werk doen. Dit voorkomt beschadigingen van het te bewerken materiaal. Zagen kan bijvoorbeeld met een cirkelzaag, decoupeerzaag, paneelzaag en formaatzaag. Frezen kan gedaan worden met een CNC gestuurde machine.

Producteigenschappen

Een lichtgewicht sandwichplaat met uitstekende producteigenschappan voor binnen- en buitentoepassingen: Licht van gewicht, hoge corrosie- en weerbestendigheid, uitstekend bedrukbaar, optimale oppervlak gelijkheid, hoge buigsterkte.

Beknopte technische informatie (Aluminium plaat dikte 0,30 mm)
Gewicht (kg/m2 2 mm - 2,90 / 3 mm - 3,80 / 4 mm - 4,75 / 6 mm - 6,60)
Lineaire uitzettingscoëfficiënt 2,4 mm/m bij 100 ºC temperatuurverschil
Temperatuurbestendigheid Tussen -50 ºC en 80 ºC

Forex - Imagefoam - Isparex

PVC-schuimplaat Forex print
Pvc schuimplaat Forex print
een zeer bekende naam in de reclame-, industrie en andere branches. Vos Kunststoffen levert Forex print uit voorraad.
Naast Forex PVC-schuimplaat wit leveren wij ook gekleurde platen. Vos Kunststoffen introduceert naast Isparex een nieuw merk Imagefoam een specifiek samengesteld foam-pvc plaat. Ideaal plaatmateriaal voor o.a. digitaal printen met UV-inkten. De pvc schuimplaten kenmerken zich door een matte finish en levert buitengewone printresultaten met een speciaal geprepareerd oppervlak voor het rechtstreeks printen op de platen met UV-inkten. ImageFoam, Forex en Komacel zijn licht van gewicht en mooi wit van uitstraling.

Beschermfolie
Om schades en krassen te voorkomen van bijvoorbeeld bewerkingen aan het materiaal, is eenzijdig een beschermfolie aangebracht. Deze folie kan gemakkelijk verwijderd worden, zonder dat deze sporen van lijm of strepen achterlaat.

Forex - Imgafoam

Pvc-schuimplaat-Forex-Imagefoam-reclame

Afmetingen en diktes

De pvc schuimplaten leveren wij standaard in diverse afmetingen van 2030 x 1000mm tot en met 3050 x 2030mm. Deze hardschuim platen kunnen wij op maat en wens van de klant afleveren. Diktes varieren van 2mm tot en met 30mm dik. Van 2 t/m 10mm leveren wij Imagefoam, Forex of Isparex witte platen. Komacel pvc schuimplaten leveren wij in diktes 10, 13,17,19, 24 en 30mm dik. De komacel plaat heeft een harde toplaag en is zeer goed frezen, zagen en lijmen. Uit deze diktes maken wij mooie profielen voor gevelfacades.

Lichter van gewicht

Het materiaal is veel lichter dan de traditionele displaymaterialen, zelfs bij de grootste afmeting. ImageFoam is zeer goed te bewerken en kan eenvoudig geïnstalleerd worden. Omdat pvc hardschuim een schuimmateriaal is, bespaart het enorm veel gewicht dan bijvoorbeeld Dibond of HPL. Het materiaal laat zich goed printen en beplakken. Daarom is pvc schuimmateriaal zeer geschikt en gewild in reclametoepassingen.

Bewerking Pvc schuimplaat

Het is eenvoudig te snijden, stansen, frezen en zagen. ImageFoam kan tevens heet worden gelast, gelijmd, geschroefd en gelamineerd. Aanvullend hierop is het vochtbestendig en geschikt voor binnen- en beperkt buitengebruik. Let op dat Pvc schuimplaat niet uv-bestendig is. Door een folie over te plakken kan het materiaal langer buiten gebruikt worden dan normaal. Door de veelzijdigheid van het product is het uitstekend geschikt voor POS/POP displays, beursstands, retailpromoties, signtoepassingen, reclameborden en interieurdecoraties.

Recycling van pvc schuimplaten

Pvc schuimplaten kunnen gerecycled worden mits deze niet bedrukt of beplakt zijn. Voor bedrijven en gebruikers is duurzaamheid en milieu erg belangrijk geworden zo ook voor Vos Kunststoffen. Bijna al onze restmaterialen worden opnieuw gebruikt of gerecycled. Helpt u ook mee de afvalberg te verminderen?

Polyethyleen en verschillen

Polyetheen wordt voornamelijk veel toegepast en verwerkt in twee uitvoeringen PE, te kennen HDPE en LDPE. Beide zijn thermische kunststoffen en goed te lassen. Naast lassen is PE zeer goed te bewerken. Denk bijvoorbeeld aan zagen, frezen, boren en schroeven. De gunstige eigenschappen van Polyethyleen maken dit mogelijk. PE is bestendig tegen hoge temperaturen, slagvastheid en splintert bovendien niet. Met frezen (gezien wij ervaring hebben) kunnen wij aan de krul (afvalstukjes die van de frees afkomen) zien of wij onze instellingen met snelheid, toerental etc.. goed hebben staan.

Platen

HDPE-LDPE-maatwerk-frezen-zagen

LDPE

LDPE wordt onder hoge druk middels een katalysator geproduceerd. De zachte kunststof (LDPE) ontstaat doordat de ketens van de moleculen vertakken. Dit proces zorgt ervoor dat er een soepel, taai, massief en slagvast product uitkomt. LDPE vindt je vaak terug in verpakkingen, tassen, handwikkelfolie etc... LDPE kan alleen aan ldpe gelast worden, dit komt omdat de moleculen anders met elkaar verbonden zijn en onder andere omstandigheden geproduceerd worden. In LDPE vindt je bijvoorbeeld ook regeneraat (ldpe gerecyclede platen).

HDPE

HDPE wordt met een lage druk geproduceerd. Door dit proces blijven de moleculen intact en blijft hdpe hard van materiaal. Door de goede laseigenschappen van HDPE worden veel materialen als buizen, platen, staf etc... gelast. Daarom is HDPE ook zeer goed geschikt als constructiemateriaal. Tevens is het materiaal chemisch bestendig en is het materiaal geschikt voor contact met levensmiddelen. Oftewel een zeer breed inzetbaar product.

HDPE bewerken

U wilt hdpe bewerken en u weet niet hoe? Bij deze de mogelijkheden op een rijtje. HDPE laat zich goed lassen. Gebruik hier een lasextruder met bijvoorbeeld lasdraad. Hiermee kunt u eenvoudig een bak aan de binnenzijde de naden met elkaar verbinden en vloeistofdicht maken. Lijmen, helaas is dit beperkt, er zijn enkele mogelijkheden, maar doordat PE een vettige eigenschap heeft zullen veel soorten kit en lijm niet hechten. Verspanend bewerken is zeer goed mogelijk met bijvoorbeeld een CNC gestuurd machine van Vos Kunststoffen of een bovenfrees. Het materiaal laat zicht middels juiste instellingen zeer goed frezen. Lasersnijden en waterstraal snijden ook geschikt.

PVC-U kunststof platen Polyvinylchloride platen

Hard PVC of PVC-U is een stijf en vormvast kunststofmateriaal met een glad en strak oppervlak.
Het heeft uitstekende chemisch bestendige eigenschappen en is zowel goed te verlijmen als te
lassen. Ook de bewerkingsnauwkeurigheid is relatief hoog en het wordt mede daardoor veel in de
machinebouw toegepast. De mechanische sterkte van PVC-U maken ook zelfdragende constructies mogelijk. Het materiaal laat geen
gassen en vloeistoffen door, is goed bestand tegen verouderingsverschijnselen. Verder heeft PVC uitstekende vlamvertragende eigenschappen.

Met PE en PP behoort Hard PVC tot de ‘algemene’ kunststoffen met een uitstekende prijs / prestatieverhouding.

Pvc plaat massief kunststof

Pvc-kunststof-plaat-massief-grijs

Toepassingen in de bouw- en industriesector

Wandbescherming, Isolator geveltoepassingen, Vulstroken geveltoepassingen, Chemische industrie, Machinebouw, Waterzuiveringsinstallaties, Galvanische processen, Bekledingen van zuurkasten, Afzuiginstallaties & leidingsystemen.

Kenmerkende pvc eigenschappen

Hoge stijfheid, Hoge drukvastheid, Hoge chemische bestendigheid, Goede bewerkingsnauwkeurigheid, Uitstekend te lijmen, Uitstekend te lassen

Pvc platen kleuren

Wie aan een pvc plaat denkt zegt al snel dat zijn die grijze platen. Vaak wordt een pvc materiaal zoals buizen, platen en staven aangeboden in een grijzen kleur. Meest herkenbaar en meest toegepaste kleur in pvc, maar daarnaast zijn nog meerdere kleuren mogelijk. Grijs RAL 7011 (standaardkleur), rood, zwart, wit, blauw, groen, geel, transparant, lichtgrijs en overige kleuren op aanvraag.

Formaten en diktes in pvc platen

Pvc platen kunt u vaak in standaard formaten vinden van 2000 x 1000 en 3000 x 1500mm, daarnaast zijn nog meerdere formaten mogelijk als 2440 x 1220 en uiteraard maatwerk. Wilt u stroken of vullatten hebben dan kunnen wij dit eenvoudig met onze nieuw Robland® formaatzaag op maat maken.

Dikte van pvc platen:
Meest voorkomende diktes van pvc platen zijn 1 t/m 20mm dik deze kunt u ook op onze webshop terug vinden, daarnaast gaan wij verder en kunnen wij diktes aanbieden van 25mm, 30mm, 35mm, 40mm en 50mm. Op aanvraag kunnen wij nog dikkere platen aanbieden.

Hoe en met wat kun je pvc platen bewerken?

Pvc kunststof platen zijn massief in de kern en kunnen goed bewerkt worden met diverse zaagmachines, boorgereedschappen en andere machines. De pvc platen hebben een relatief hoog bewerkingsnauwkeurigheid niveau. Bent u benieuwd hoe de materialen bewerkt kunnen worden ga dan meteen naar hoe kan ik een pvc plaat bewerken

Hoe kan ik een pvc plaat zagen?

Pvc kunststof platen laten zicht goed zagen middels een cirkelzaag, formaatzaag of een opdeelzaag. Voor doe-het-zelvers is het materiaal ook met een decoupeerzaag en cirkelzaag te bewerken.

Pvc plaat boren

Daarnaast is een pvc plaat goed te bewerken met een boormachine. Het beste kunt u een metaalboortje gebruiken om door het materiaal te boren. Laat de boor het werk doen en oefen niet te veel druk uit. Tevens is het mogelijk een soevereingat aan te brengen met een soevereinboor.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl