Beoordeeld met een 9,0 na 2278 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Kunststof platen op maat

Op zoek naar kunststof platen op maat? Dan bent u bij Vos Kunststoffen B.V. aan het juiste adres! Want naast ons ruime assortiment aan standaard plastic platen, zijn wij gespecialiseerd in kunststof platen op maat. Zo vindt u bij ons een breed aanbod plexiglas, polycarbonaat, Hpl, Dibond, PVC, PVC hardschuim en HDPE, en deze platen kunnen we allemaal op maat zagen. Ook kunt u bij ons terecht voor diverse technische kunststoffen op maat, zoals hard PVC en polyethyleen.

Kunststof platen: standaard of maatwerk

Wij hebben een passie voor kunststof platen. Niet voor niets zijn wij de nummer 1 kunststof platen shop van Nederland! Waar u ook naar op zoek bent, u vindt bij ons altijd een geschikte kunststof plaat voor uw project. Of het nu gaat om standaard platen, seriewerk, maatwerk, buizen of kunststof platen op maat. We bieden u allerlei soorten kunststoffen aan, die variëren in dikte, kleur en structuur, en beschikken over verschillende eigenschappen. Denk daarbij aan vochtbestendige kunststof platen voor buiten of aan licht werende kunststof platen voor uw balkon of overkapping.

Bovendien zijn wij sterk in maatwerk: wij zagen de door u gekozen kunststof plaat gratis op maat. Bijvoorbeeld door te frezen of laseren, waarmee we de platen snel in elke gewenste vorm kunnen leveren. Rond, vierkant, met boorgaten, noem maar op. En het maakt voor ons niet uit of u maar één plaat of meerdere kunststof platen op maat wilt laten zagen. Bovendien hebben wij korte lijnen met onze leveranciers: als u op zoek bent naar een specifieke kunststof plaat die wij (nog) niet aanbieden, kunnen we kijken of we deze voor u kunnen bestellen. Zo zorgen we samen voor de juiste plaat voor uw project!

Platen

HDPE-LDPE-maatwerk-frezen-zagen

Soorten kunststof

Kunststof platen zijn er in allerlei soorten en maten. In verschillende diktes, maar ook met verschillende eigenschappen. Zo is de ene kunststof plaat veel geschikter voor buiten dan de andere. Het is daarom belangrijk dat u zich goed inleest over de verschillende soorten platen, zodat u de juiste keuze maakt voor uw project. Hieronder vindt u daarom een overzicht van de belangrijkste platen.

Plexiglas
Plexiglas, ook wel acrylaat genoemd, is een veelzijdige en populaire kunststof plaat. Wij bieden plexiglas in allerlei kleuren en afwerkingen aan: van dekkende knalkleuren tot aan matte, neutrale tinten. Plexiglas is UV-bestendig en slagvaster dan glas. U kunt dit materiaal daarom breed inzetten: als voorzetraam, balkonbekleding, reclameplaat, enzovoorts. Lees hier meer over ons assortiment plexiglas.

Polycarbonaat
Polycarbonaat is een heldere, bijna onverwoestbare kunststof plaat. Het materiaal heeft een bijzonder hoge slagvastheid en wordt daarom veel gebruikt als veiligheidsbeglazing. Polycarbonaat werkt bovendien brandvertragend en mag daarom worden toegepast in publieke ruimtes. De meest bekende merken van kunststof polycarbonaat zijn Lexan® en Makrolon®, die wij allebei op voorraad hebben. Lees hier meer over ons assortiment polycarbonaat.

Aluminium composiet
U vindt bij ons veel aluminium composiet platen van het A-merk Dibond®. Dit merk biedt lichtgewicht kunststof platen, die sterk, slagvast en stijf zijn. De aluminium composiet platen van Dibond® zijn goed te bewerken en in verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar. Deze platen worden daarom veel gebruikt in de reclamebranche. Lees hier meer over ons assortiment aluminium composiet platen.

PVC
PVC kunststof platen zijn er in allerlei soorten. Bijvoorbeeld PVC schuimplaten, hard PVC en PVC platen van massief kunststof, die allemaal op een andere manier worden ingezet. Zo worden PVC hardschuimplaten veel gebruikt voor displays en beurstands, terwijl hard PVC vaak wordt toegepast in de machinebouw. Neem gerust contact op als u niet goed weet welke PVC plaat u voor uw project nodig heeft.

Polyetheen
Polyetheen wordt vaak toegepast en verwerkt in twee uitvoeringen PE: HDPE en LDPE. Beide materialen zijn thermische kunststof platen en daarom goed te lassen en te bewerken. Zo wordt LDPE vaak gebruikt voor verpakkingen, tassen en handwikkelfolie. In de bouw wordt LDPE (ook wel tyleen) verwerkt in leidingsystemen. HDPE wordt vaak ingezet als constructiemateriaal, omdat deze kunststof heel gemakkelijk aan buizen en platen kan worden gelast. HMPE wordt vaak gebruikt voor machineonderdelen, heeft een goede slijtvastheid en is goed chemisch bestendig.

Dibond®, Imagebond, Alupanel

Dibond-Imagebond-Alupanel-sandwichpaneel-kunststof

De eigenschappen van kunststof

Kunststof is een bijzonder veelzijdig materiaal. Het is duurzaam, eenvoudig te bewerken en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast zijn veel van onze plastic platen scherp geprijsd en daarom geschikt voor elk budget. Dat maakt kunststof een goed alternatief voor bijvoorbeeld glas.

Bovendien beschikt bijna elke kunststof plaat weer over zijn eigen, unieke eigenschappen. Denk daarbij aan kunststof platen die hitte-, UV- of waterbestendig zijn, zoals polycarbonaat en polyetheen. Maar ook aan kunststof platen geschikt voor buiten, zoals Alupanel composiet platen. En natuurlijk aan flexibele en lichtgewicht kunststof platen, zoals plexiglas.

Welke kunststof plaat heeft u nodig?

Welke soort plastic plaat u nodig heeft, is afhankelijk van hoe u het materiaal wilt toepassen. Als u op zoek bent naar kunststof platen voor buiten, heeft u platen nodig die UV-, hitte- en waterbestendig zijn. Wilt u de platen op een creatieve manier gebruiken, bijvoorbeeld voor reclame of uw interieur, dan kunt u beter kijken naar materialen die flexibel, licht van gewicht en beschikbaar zijn in meerdere kleuren.

Toch begrijpen we dat het lastig kan zijn om uit ons brede assortiment een plaat te kiezen. U kunt daarom altijd contact opnemen als u twijfelt over welke plastic plaat het meest geschikt is voor uw project. Ons team van deskundige en ervaren adviseurs staat klaar om uw vragen te beantwoorden!

Pvc plaat massief kunststof

Pvc-kunststof-plaat-massief-grijs

Het gebruik van kunststof platen

Kunststof platen kunnen, dankzij hun uiteenlopende eigenschappen, op allerlei manieren worden toegepast. Binnen én buiten. Binnen bijvoorbeeld als keukenwand, plafond en room divider. Maar ook als meubilair, bijvoorbeeld in de vorm van een kast, eettafel of lamp. En als accessoires, bijvoorbeeld een plantenbak, boekenplank of tablethouder gemaakt van kunststof. U kunt onze plastic platen zelfs gebruiken voor het verblijf van uw huisdier, zoals een aquarium, konijnen ren of caviahok.

Ook buiten zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kunt u kunststof platen gebruiken voor bijvoorbeeld een schutting, gevelbekleding en carport. Maar ook als vensterbankbekleding, vijverkap en tuinkas. Tot slot worden kunststof platen natuurlijk veel gebruikt ter vervanging van glas, bijvoorbeeld als voorzetraam, achterzetraam en ramen voor een tuinhuis of boot. Kortom genoeg mogelijkheden. Ook hebben we mogelijkheden in gerecycled kunststof. Wij helpen u uiteraard graag aan de juiste plastic plaat voor uw project!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl