Beoordeeld met een 9,0 na 2301 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Polycarbonaat helder

Kleur helder
Dikte in mm
Artikelnummer 5427
Prijs per m² € 25,73 excl. BTW
Kies een vorm
Voer uw maten in (mm)
Minimaal 100 x 100 mm
Maximaal 3050 x 2050 mm

Corrigeer het volgende:

  Polycarbonaat Helder

  Via onze calculator kunt u eenvoudig polycarbonaat op maat bestellen en binnen enkele werkdagen in huis geleverd krijgen. Platen worden gratis op maat gezaagd en er worden geen reststukken geleverd. Op beide zijden van de plaat is een beschermfolie aangebracht.

  Technische eigenschappen van Polycarbonaat

  • 250x sterker dan gewoon glas
  • kleur: helder
  • uv-bestendig
  • lichtgewicht
  • vlamvertragend
  • hoge slagvastheid
  • thermisch te vormen

  Afmeting in millimeters invoeren 100x100cm is 1000x1000mm

  Polycarbonaat helder

  Heldere polycarbonaat platen zijn een uitstekende keuze voor een breed aanbod aan bouw- en ontwerpprojecten. Van veranda’s tot industriële dakbedekking en beschermende barrières. Polycarbonaat biedt een unieke combinatie van duurzaamheid, transparantie en lichtgewicht eigenschappen.

  Eigenschappen van helder polycarbonaat

  Polycarbonaat heldere platen staan bekend om hun uitzonderlijke eigenschappen die ze bijzonder geschikt maken voor een breed scala aan toepassingen. Heldere polycarbonaat platen zijn een populaire keuze vanwege hun transparantheid en duurzaamheid. Hieronder worden een aantal voordelen benoemd van deze platen:

  • ​250 keer sterker dan glas
  • Kleur: helder
  • UV bestendig
  • Lichtgewicht
  • Vlamvertragend
  • Hoge slagvastheid
  • Thermisch te vormen

  Maten polycarbonaat platen

  Een polycarbonaat plaat is beschikbaak in verschillende maten. Hierdoor zijn ze uiterst geschikt voor verschillende toepassingen. Of het nu gaat om bouwprojecten, industriële toepassingen of creatieve ontwerpen, er is altijd een maat die past bij de specifieke behoeften van een project. Voor de maten van de polycarbonaat platen wordt er gekeken naar de dikte in mm. De meest gangbare diktes van polycarbonaat platen helder variëren van 2 mm tot aan de 16 mm. Deze diktes bieden een balans tussen lichtgewicht eigenschappen en de benodigde sterkte en stijfheid voor de meeste toepassingen. Naast dat er standaard maten zijn voor de platen, kunnen de polycarbonaat platen op maat gezaagd worden. Hierdoor kunt u eenvoudig uw project afmaken zonder de afmetingen aan te passen.

  Soorten heldere polycarbonaat platen

  Heldere polycarbonaat platen zijn er in diverse soorten, elk met unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor specifieke toepassingen. Eén van de meest voorkomende types is de standaard heldere plaat, die uitblinkt in lichtdoorlatendheid en vaak gebruikt wordt voor serres, overkappingen en lichtkoepels. Daarnaast bestaan er ook UV-beschermende polycarbonaat platen die een speciale coating hebben om UV-straling te blokkeren, wat ze ideaal maakt voor buitengebruik waar langdurige blootstelling aan de zon een probleem kan vormen. De laatste soort zijn kanaalplaten, dit zijn platen waarin veel kleine holle ruimtes zijn aangebracht. Hierdoor wordt er veel bespaart op het gewicht zonder dat de stevigheid vermindert wordt.

  Bewerkingsmogelijkheden

  Een heldere polycarbonaat plaat is enorm handig, omdat deze bewerkt kan worden. Ondanks dat dit materiaal nagenoeg onbreekbaar is. Bij hoge temperaturen en lage temperaturen kan het materiaal worden gebogen. Daarnaast kunnen in deze platen gezaagd, geboord en gefreesd worden. Voor decoratieve toepassingen is het mogelijk om polycarbonaat te bedrukken of te voorzien van een kleurcoating, waardoor extra esthetische opties ontstaan. Door deze veelzijdige bewerkingsmogelijkheden is polycarbonaat een uiterst praktisch en functioneel materiaal voor zowel industriële als creatieve projecten.

  Waar moet je op letten bij heldere polycarbonaat platen?

  Bij het kiezen van polycarbonaat platen helder is het belangrijk om een aantal aspecten in overweging te nemen om de juiste keuze te maken. Allereerst is het belangrijk om naar de uv bestendigheid te kijken. Als een plaat uv bestendig is dan zal de plaat minder snel verkleuren of houdt het zonlicht tegen. Daarnaast is de dikte van belang. Waarbij dikkere platen meer stevigheid en betere isolatie bieden. Dit is handig bij projecten waarbij veel stevigheid is vereist zoals een overkapping. Ten slotte is het raadzaam om na te gaan of de platen een garantie hebben die overeenkomt met de verwachte levensduur van het project. Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kunt u ervoor zorgen dat de heldere polycarbonaat platen optimaal functioneren in hun beoogde toepassing.

  Polycarbonaat glashelder op maat

  Een glashelder kunststof als vervanger voor glas dat is een uitstekende oplossing. Met een zeer hoge slagvastheid is polycarbonaat 250 keer sterker dan gewoon glas met een zelfde dikte. De optische helderheid van polycarbonaat geeft daarnaast nog een vergelijking met glas, maar dan met meer voordelen. Het heldere materiaal is goed te bewerken door zagen, boren, frezen, thermisch buigen of zelfs koud zetten met behoud van helderheid. Polycarbonaat wordt in diverse uitvoeringen door ons geleverd van helder polycarbonaat, brons, opaal wit, kanaalplaat en zelfs met een structuur.

  Polycarbonaat glashelder bestellen

  Wilt u polycarbonaat platen helder bestellen? Wij bieden een ruim assortiment helder polycarbonaat in onze webshop. Als u vragen heeft over welke mm helder polycarbonaat u nodig heeft of welk soort helder polycarbonaat u nodig heeft voor u project neem dan gerust contact met ons op. De keuze van de dikte in millimeters en het type polycarbonaat kan bepalend zijn voor het succes van uw project, en daarom staan onze experts voor u klaar om u te adviseren. We helpen u niet alleen bij het maken van de juiste keuze, maar wij kunnen ook dat uw polycarbonaat platen op maat maken volgens uw specificaties. Dit garandeert dat de platen die u ontvangt perfect passen uw project.

  We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl