Beoordeeld met een 9,0 na 2307 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Polycarbonaat, Lexan en Makrolon op maat

Polycarbonaat, ook wel Lexan of Lexaan genoemd, is een veelzijdige kunststof. De platen zijn zeer sterk én UV-bestendig, dus ze vergelen niet. Polycarbonaat is daarmee een prima alternatief voor glas en geschikt voor allerlei toepassingen. Bij ons vindt u dit materiaal in diverse kleuren en uitvoeringen, zoals helder polycarbonaat, opaal wit polycarbonaat of polycarbonaat in bronstinten. Op zoek naar een specifieke maat? Ook dan bent u bij Vos Kunststoffen aan het juiste adres: wij zagen de polycarbonaat plaat gratis op maat!

Polycarbonaat plaat op maat gezaagd

Polycarbonaat is bij ons in diverse soorten, kleuren en diktes beschikbaar. Zo leveren wij de standaard platen, maar ook polycarbonaat kanaalplaten. In glashelder, opaal wit en bronstinten, die u dan in verschillende vormen kunt laten leveren, zoals vierkant, rond en rechthoekig. U heeft bij ons keuze uit Lexan en Makrolon polycarbonaat: twee toonaangevende merken in de kunststofwereld. Ook kunt u bij ons terecht voor diverse bevestigingsprofielen, zodat u snel aan de slag kunt met uw project.

Bent u op zoek naar een specifieke maat of vorm? Kies dan voor polycarbonaat op maat. Wij zagen de platen in de door u gewenste maat of laten ze speciaal frezen. Freeswerk doen wij met een CNC freesmachine. Eigenlijk is alles mogelijk: van gaatjes boren, cirkels frezen en afgeronde hoeken tot aan compleet op maat gemaakte projecten of seriewerk. Ook maken wij geen onderscheid tussen enkele stuks of grote aantallen. Wij leveren zowel de standaard polycarbonaat als de kanaalplaten op maat.

Polycarbonaat prijzen

Op zoek naar een budgetvriendelijke Lexaan plaat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Al onze polycarbonaat (kanaal)platen zijn namelijk scherp geprijsd. Van de standaard platen bent u met de glasheldere variant het goedkoopste uit: daarvoor betaalt u bij een dikte van twee millimeter €33,25 excl. per vierkante meter. De opaal witte variant is het duurst: daarvoor betaalt u bij een dikte van drie millimeter €65,98 excl. per vierkante meter.

Meer weten over onze polycarbonaat platen prijzen? In onze rekentool kunt u de exacte afmetingen invoeren, waarna uw prijs direct zichtbaar is. Voor de prijs van uw polycarbonaat kanaalplaat kunt u het beste even contact opnemen. Goed om te weten: wij rekenen geen meerkosten voor het zagen van polycarbonaat.

Specificaties polycarbonaat

Polycarbonaat is een verzamelnaam voor Lexaan, Makrolon, Lexgard, Arla, Radilux, Makrolife en Makroclear. Platen van deze merken zijn eigenlijk allemaal hetzelfde en beschikken dan ook over dezelfde eigenschappen. Het zijn glasheldere kunststofplaten, met een zeer hoge slagvastheid: polycarbonaat is maar liefst 250 keer sterker dan glas. Ondanks deze solide producteigenschappen is het materiaal zeer goed te bewerken.

Polycarbonaat heeft een relatief hoge mechanische belastbaarheid. Daarnaast heeft het een goede chemische resistentie en is het zelfdovend. Een ander belangrijk voordeel is dat de platen UV-bestendig zijn. Een Lexaan plaat wordt niet broos na verloop van tijd en behoudt zijn transparantie. Omdat het materiaal vrijwel onbreekbaar is, wordt het vaak toegepast voor het zware werk: beveiliging van objecten, beglazing voor vandalisme, bootramen, de machinebouw en levensmiddelenindustrie.

Polycarbonaat kanaalplaat

Bij Vos Kunststoffen vindt u een breed én scherp geprijsd assortiment polycarbonaat kanaalplaten. In deze platen zijn kleine, holle ruimtes aangebracht, waardoor een x-structuur ontstaat. Dit gaat het doorbuigen van de plaat tegen en zorgt voor een enorme gewichtsbesparing. De kanaalplaat levert echter niets in aan stevigheid: dankzij de polycarbonaat blijft de plaat zeer sterk.

Een kanaalplaat van polycarbonaat kan op allerlei manieren worden toegepast, maar wordt vooral gebruikt in licht-doorlatende dakconstructies, zoals overkappingen, luifels en veranda’s. Wij leveren kanaalplaten in een helder en opaal witte uitvoering. Meer weten over kanaalplaten van polycarbonaat? Neem dan gerust contact op: ons team van ervaren adviseurs staat voor u klaar!

Polycarbonaat kleuren en maten

Lexaan platen zijn, zoals de meeste kunststoffen, in verschillende kleuren en maten beschikbaar. De verschillende kleuren hebben niet alleen een esthetisch, maar ook een functioneel doel. Voordat u een polycarbonaat plaat gaat bestellen, is het daarom belangrijk dat u zich goed inleest over de verschillen.

Lexaan plaat opaal wit
Opaal witte polycarbonaat platen hebben een melkachtige kleur, maar laten wel veel licht door. Deze platen worden daarom veel gebruikt voor privacybeglazing. Daarnaast zijn ze heel geschikt voor lichtreclameplaten en lichtbakken.

Lexaan plaat helder
Heldere platen worden vaak gebruikt als alternatief voor glas. Het is net zo helder, maar veel sterker. Door de brandvertragende en zelfdovende eigenschappen is deze plaat ook geschikt voor veiligheidsbeglazing.

Lexaan plaat brons
Polycarbonaat platen in een bronzen tint hebben twee belangrijke functies: ze bieden veel privacy en werken lichtwerend. Deze platen worden daarom veel gebruikt voor bijvoorbeeld boot- en caravanramen, zonweringen en balkonbeglazing.

Bevestigingsprofielen 4mm

Wilt u thuis direct aan de slag met uw polycarbonaat? Dan is het verstandig om de nodige bevestigingsprofielen meteen mee te bestellen. In onze webshop vindt u profielen van vier millimeter, waarmee u een raamwerk kunt maken van vier millimeter dikke plexiglas of lexan platen. Daarvoor heeft u ook connectoren nodig. U heeft keuze uit bevestigingsprofielen in diverse uitvoeringen: antraciet, geanodiseerd aluminium en blank aluminium.

Lexaan platen: hetzelfde als polycarbonaat

Zoals u hierboven misschien al hebt gemerkt, gebruiken wij de namen polycarbonaat en lexaan plaat door elkaar. Dat komt, omdat dit precies dezelfde materialen zijn: lexaan is alleen een andere benaming voor polycarbonaat. Arla, Axxis, Calibre, Lexgard, Makrolon en Radilute zijn dan weer bekende merken van polycarbonaat platen. Welke naam uw voorkeur ook heeft: het zijn allemaal dezelfde kunststof platen.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl