Beoordeeld met een 9,0 na 2290 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

HMPE plaat kopen?

Dan bent u bij Vos Kunststoffen aan het juiste adres! In ons uitgebreide assortiment kunststofplaten vindt u namelijk ook HMPE. In verschillende diktes, vaak uit voorraad leverbaar. En het beste van alles: wij leveren uw HMPE plaat ook op maat. Het materiaal is zeer slijtvast en heeft een lage wrijvingsweerstand. HMPE is daarmee heel geschikt voor onder andere de levensmiddelenindustrie, machinebouw en transportsector. Lees hieronder meer!

Wat is HMPE?

HMPE staat voor hoogmoleculair polyethyleen. Het is dus een specifieke soort polyethyleen, met een aantal belangrijke, onderscheidende eigenschappen in vergelijking met HDPE. Een HMPE plaat heeft namelijk een zeer hoge slijt- en slagvastheid. Dat in combinatie met de lage wrijvingsweerstand, maakt het materiaal uitermate geschikt voor toepassingen waarbij geleiding centraal staat. HMPE is bovendien vochtafstotend en, volgens de geldende wetgeving, volledig goedgekeurd voor contact met levensmiddelen.

Bovenstaande eigenschappen maken de platen zeer populair in verschillende industrieën. Denk daarbij aan de levensmiddelen- en voedingsindustrie, waar ze als snijplaten worden ingezet. En aan de verpakkingsindustrie, waar HMPE platen als geleidestrippen worden gebruikt. Ook worden er kettinggeleideprofielen en machineonderdelen van HMPE gemaakt en wordt het materiaal gebruikt voor de bekleding van bakken, silo’s en glij- en stansplaten.

Hoe kunt u een HMPE plaat bewerken?

Een groot voordeel van HMPE is dat het materiaal zich heel goed laat bewerken. Dat kan op verschillende manieren, waarvan zagen en frezen de meest voorkomende zijn. Zagen kan zowel met een cirkel- als decoupeerzaag; voor frezen raden wij een CNC-freesmachine aan. Ook kunt u een HMPE plaat bewerken door middel van boren en watersnijden.

HMPE heeft een vrij laag smeltpunt. Bij hoge temperaturen kunt u deze platen daarom goed buigen, gieten en recyclen. Dat betekent dus ook dat u een HMPE plaat gemakkelijk kunt lassen. Andere bewerkingsmogelijkheden, zoals lijmen, polijsten en verven, raden we af. Ook het beletteren of graveren van een HMPE plaat is niet mogelijk.

HMPE op maat

Wij leveren alle soorten kunststof voor u op maat. Dat geldt dus ook voor HMPE. Zoals hierboven benoemd, gebruiken wij daarvoor onze CNC-freesmachine. Deze geavanceerde en betrouwbare machine beschikt over drie assen, waardoor we de meest nauwkeurige resultaten bereiken. De CNC-freesmachine is geschikt voor HMPE platen van maximaal 3750 millimeter breed en 2000 millimeter lang, tot maximaal 60 millimeter dik.

Heeft u interesse in een HMPE plaat op maat? Vraag dan, middels dit contactformulier, een offerte aan. Neem ook gerust contact op als u vragen heeft over het bestelproces van maatwerk of over HMPE als materiaal: ons team van ervaren en deskundige adviseurs staat klaar om u te helpen. Zo vinden we samen een oplossing op maat!

HMPE plaat bestellen

Een HMPE plaat bestellen is heel eenvoudig bij Vos Kunststoffen. U klikt op het product naar keuze en voert vervolgens alle benodigde informatie in via onze calculator, zoals de gewenste dikte, vorm en afmetingen. De calculator toont vervolgens de prijs van uw HMPE plaat, waarna u deze direct kunt bestellen. Zodra we uw bestelling binnen hebben, gaan we aan de slag met het bewerken en pakken we ‘m stevig in voor transport. Na een paar werkdagen wordt uw HMPE plaat op maat dan al bij u thuis geleverd!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl
Bestel een hele plaat
Gegoten zwart gerecycled
Bestel een hele plaat
Plexiglas deals
Mat zwart
Plexiglas deals
Plexiglas helder mat
Trespa®
PVC Platen
Staf buis en profiel
Meest gestelde vragen