Beoordeeld met een 9 na 2148 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

HDPE Platen

Polyethyleen is een kunststof vervaardigd uit aardolie. De meest voorkomende kleuren zijn zwart en naturel wit. Door de toevoeging van roet in de zwarte plaat is deze ook nog eens UV-bestendig. Deze platen zijn door en door gekleurd. Het materiaal is door een vettige eigenschap niet te lijmen of te kitten. Het is wel te lassen met een daarvoor bestemd lasapparaat.

Omdat deze plaat niet met folie geleverd wordt raden wij dit niet aan als zichtwerk, de kans bestaat dat er kleine krasjes op de plaat zitten.
Als u op zoek bent naar zichtwerk neem dan eens een kijkje bij Dibond (aluminum composiet) of plexiglas via onderstaande linken:
https://www.voskunststoffen.nl/kunststof-platen/aluminium-composiet-platen/
https://www.voskunststoffen.nl/kunststof-platen/plexiglas-acrylaat/

PE platen kennen een hoge chemische bestendigheid, een hoge slagbestendigheid en een laag eigen gewicht (0,95g/cm³ ). Ze zijn geschikt voor gebruik met levensmiddelen. Typische toepassingen zijn machinefabricatie, vijver- en tuinbouw, in de chemische industrie als beschermplaten voor beton of voor de productie van tanks. Bestel uw PE plaat eenvoudig met onderstaande zaagcalculator.

HDPE-LDPE-maatwerk-frezen-zagen

Bekijk hier hoe HDPE bewerkt kan worden

Bekijk hier hoe HDPE bewerkt kan worden

HDPE kunststof platen, buizen en staf

Het polymeer polyetheen is een veel gebruikt materiaal. Het is de meest gebruikte kunststof (plastic). Ook de oudere naam polyethyleen wordt gebruikt, en is in feite nog de meest courante benaming bij de producenten en verbruikers van deze kunststof. PE-High Density (PE-HD) is een polyethyleen met een hoge dichtheid, gefabriceerd met behulp van een lagedrukproces. Deze universele kunststof bezit zowel een uitstekende chemische bestendigheid als een goede slagvastheid ook bij lage temperaturen.

Hoe wordt Polyetheen gemaakt?

Polyetheen wordt gemaakt door polymerisatie van etheen. Etheen wordt verkregen door het afbreken (kraken) van onder andere nafta, een licht derivaat van aardolie. Geschat wordt dat 1,2% van de ontgonnen aardolie gebruikt wordt om polyetheen te produceren.

Buissystemen

Polyetheen (PE) wordt ook gebruikt voor gas-, drinkwater- en rioolwaterleidingen. Vanwege de grotere stijfheid is PE geschikt voor leidingen die onder druk staan. Dit is ook de reden dat er vaak mantelbuizen van gemaakt worden. Hierdoor worden de kabels en/of leidingen die er doorheen lopen beschermd.

PE eigenschappen

  • Hogere slagvastheid bijlage temperaturen dan PP
  • Geringere vastheid en stijfheid dan PP-H
  • Zeer hoge chemische bestendigheid
  • maximum temperatuur bij continu gebruik ca. +80 graden, wanneer het vormstuk niet noemenswaardig mechanisch wordt belast
  • Permanente toepassing bij laag temperatuurbereik mogelijk -50 graden.
  • Zeer goede elektrische isolerende eigenschappen
  • zeer geringe wateropname
We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl
Sluiten