Beoordeeld met een 9,0 na 2314 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Gerecyclede platen

Vos Kunststoffen heeft ook gerecyclede platen in het assortiment die in standaardmaten besteld kunnen worden, maar die wij ook graag voor u op maat maken. Een ruim assortiment aan platen van gerecycled PE, LDPE en eco platen vindt u in deze categorie met elk zijn eigen specificaties en kwaliteiten. Ontdek welke plaat het meest geschikt is voor uw project. De platen zijn licht van gewicht en toch sterk wat zorgt voor een makkelijke verwerking. De platen zijn slijtvast en duurzaam doordat ze geproduceerd zijn met gebruikte materialen van polyetheen en afvalplastic. Met een lange levensduur en het hergebruiken van materialen maakt u een duurzame keuze waar u jaren mee vooruit kunt.

Welke plaat is geschikt voor mijn project?

Gaat u voor een Recy PE, gerecyclede PE-plaat, LDPE-plaat of een eco plaat? Elk heeft andere eigenschappen en hebben ze een ander uiterlijk wat ook kan meespelen bij het maken van de juiste keuze. Zo hebben de platen ook allemaal andere structuren; zo is de LDPE-plaat volledig glad en de Recy PE plaat heeft wat meer structuur. De eco plaat is volledig gerecycled en heeft alleen een gladde toplaag van PE/PP. Deze gladde laag van PE/PP heeft impact op de hechting en kan dus niet makkelijk verlijmd of bedrukt worden. Deze platen zijn wel goed te frezen, zagen, buigen en boren. Weet u niet goed wat voor plaat het beste matcht met uw project? Onze medewerkers staan voor u klaar om vrijblijvend advies te geven en helpen u graag verder. Neem hier contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van gerecyclede platen?

Een gerecyclede plaat is vaak goed toepasbaar in vele projecten en kan zowel binnen en buiten toegepast worden. Hier enkele voordelen op een rijtje:

 • ​Licht van gewicht: de platen zijn niet zwaar en dit is fijn bij de verwerking in een project, daarnaast goed te vervoeren.
 • Onderhoudsarm: de platen vereisen weinig tot geen onderhoud en zijn daarnaast ook makkelijk schoon te maken.
 • Lange levensduur: de platen gaan superlang mee.
 • Optie voor maatwerk: naast de standaardplaten bieden wij ook altijd de optie voor maatwerk, kies uw eigen afmetingen met behulp van de calculator.
 • Veelzijdig: net als normale kunststof platen zijn gerecyclede platen breed toepasbaar zoals bij bouwprojecten, verpakkingen, reclameborden en meer.
 • Duurzaam: vanzelfsprekend maakt u met het kiezen voor een gerecyclede plaat een bewuste duurzame keuze die het milieu ten goede komt.

Zijn er ook nadelen van gerecyclede platen?

Het is per product verschillend, maar het kan wel gebeuren dat de producten sporen van andere grondstoffen bevatten. Niet heel erg, maar wel opletten met bewerken. Let op! Houd er altijd rekening mee dat kunststof materialen uitzetten en weer krimpen. Voor een goede montage dient u het materiaal niet strak tussen andere materialen in te zetten of te monteren. rondom een aantal mm ruimte geven zodat het materiaal niet bol gaat staan. Wanneer u het materiaal vast schroeft, boor dan grotere gaten dan de schroef zelf. Dit voorkomt bol zetten van het materiaal. Voor het bol zetten van het materiaal kunnen wij door eigen montage van de klant niet aansprakelijk worden gesteld.

Kunststof platen hebben over het algemeen een tolerantie. Dit kan bij gerecyclede producten iets meer zijn, mogelijk van +- 2-5% in zowel de afmetingen als de dikte. Hou er daarnaast ook rekening mee dat gerecyclede kunststof platen gemaakt van PE niet verlijmbaar of lasbaar zijn. Andere gerecyclede kunststof platen kunnen mogelijk wel verlijmd worden, zoals acrylaat, polycarbonaat en pvc.

Gerecyclede kunststof platen

Inmiddels hebben de gerecyclede kunststof platen in Nederland een behoorlijke opmars kunnen maken en zijn deze steeds populairder geworden. Zo heeft Vos Kunststoffen al jaren topproducten in het assortiment. De kunststof platen zijn licht van gewicht en sterk, daarnaast zeer makkelijk te verwerken net als hout en zijn de platen slijtvast. Doormiddel van afvalplastic en andere gerecyclede kunststoffen kunnen er mooie duurzame platen gemaakt worden. Een ongekend mooi product wat veel hout plaatwerk kan vervangen is bijvoorbeeld een eco-plaat. Denk bijvoorbeeld aan vocht of water, geen probleem dit kunststof materiaal kan daar goed tegen.

Welke toepassingen worden gerecyclede kunststof platen gebruikt?

De toepassingen zijn vaak erg divers en per branche erg verschillend. Wat wij in de afgelopen 10 jaar zijn tegengekomen, zien we dat de volgende toepassingen het meest voorkomen.

 • ​schuttingbouw, voor het versterken of ondersteunen. Onderste rand is met kunststof waterbestendig.
 • vijverbouw, platen in de grond als versteviging.
 • kennelbouw, kunststof platen als vervanger van hout.
 • stallenbouw, kunststof platen als vervanger van hout en waterbestendig.
 • agrarische sector, kunststof platen als vervanger van hout en waterbestendig.
 • voederbakken, slijtvast met kunststof en hygiënisch.
 • keukenbouw, constructie maken van gerecyclede kunststoffen vanwege duurzaamheid.
 • loopschotten, gerecyclede kunststoffen zijn slijtvast en waterbestendig.
 • vochtige ruimten, gerecyclede kunststoffen zijn slijtvast en waterbestendig.
 • interieurbouw, constructie maken van gerecyclede kunststoffen vanwege duurzaamheid.
 • Buitentoepassingen, speeltoestellen, borderranden, randen voor afwerking chalet, randen voor trampoline etc...

Bestel standaard gerecyclede platen of op maat gemaakt

Wat de eisen van uw project ook zijn, Vos Kunststoffen denkt graag mee. De platen zijn zowel in standaardmaten te verkrijgen als op maat gemaakt. Hier kiest u de dikte in mm en voert u zelf de afmetingen in mm in bij de calculator. Kies de gewenste vorm en bereken snel en makkelijk de kosten van de plaat. Komt u ergens niet uit? Advies nodig? Neem contact op met ons team en zij helpen u graag verder.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl