Beoordeeld met een 9,0 na 2301 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Aluminium composiet platen (Dibond®) op maat

Dibond platen zijn zeer geliefd onder professionele klussers én doe-het-zelvers. Want dankzij hun lichte, maar toch stevige karakter, kunnen deze aluminium composiet platen op allerlei manieren worden toegepast. In de wereld van interieur- en winkelinrichting, maar bijvoorbeeld ook in de reclame- en signingbranche. Bij Vos Kunststoffen vindt u dan ook een uitgebreid assortiment Dibond, met ruime keuze in kleur. Op zoek naar een specifieke vorm of afmeting? Wij zagen de Dibond platen graag voor u op maat!

Dibond oftewel: aluminium composiet

Dibond® is de wereldwijd bekende merknaam voor aluminium composiet. Dit is dan ook de standaard benaming voor composiet platen in de industrie. Wanneer we spreken over Dibond, spreken we dus ook over aluminium composiet platen en aluminium sandwichplaten. Andere bekende merknamen zijn Vibond®, Imagebond® en Ispabond®.

Dit zijn allemaal andere benamingen voor hetzelfde materiaal: ACM (Aluminium Composiet Materiaal). ACM bestaat uit een kern van PE (polyethyleen) en twee aluminium toplagen. Deze samenstelling maakt de platen licht van gewicht, maar ook vrij stijf en stevig. Ze zijn daarmee breed inzetbaar en populair in allerlei sectoren, zoals de reclamebranche en interieurbouw. Ook zijn deze platen een goed alternatief voor plexiglas.

Verschillende soorten Dibond platen

Bij Vos Kunststoffen vindt u allerlei soorten aluminium Dibond. Bijvoorbeeld in neutrale tinten, zoals wit, geborsteld zilver en zilver metallic. Deze zijn heel geschikt voor zeefdruk en digitale vlakbedrukking. Onze Dibond platen zijn voorzien van een bijzonder laksysteem, speciaal ontwikkeld voor vlakbedrukking.

Daarnaast heeft u keuze uit diverse kleuren. Deze gekleurde composiet platen beschikken over een uitstekende vlakheid en voldoen daarom aan de hoogste eisen voor digitaalprint. Ideaal voor reclameborden en displays: een gekleurde Dibond plaat trekt ongetwijfeld de aandacht. Als u een kleur heeft uitgekozen, voert u daarna zelf de gewenste vorm en afmeting in. Vrijwel alles is mogelijk, van vierkant tot ovaal. Wij zagen uw aluminium plaat vervolgens op maat en leveren ‘m dan binnen enkele werkdagen bij u thuis!

Gebruik van Dibond

Composiet platen zijn bijzonder veelzijdig. Ze beschikken over alle eigenschappen die nodig zijn voor digitale- en zeefdruk en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Dibond platen kunnen daarom op talloze manieren worden toegepast. Denk daarbij aan bedrijfsnaampylonen, bewegwijzering, POS-displays, reclame- en uithangborden, standenbouw, wandpanelen en winkelinrichting. En doe-het-zelvers kunnen van een Dibond plaat heel gemakkelijk een keukenachterwand, huisnummer of memobord maken.

Zelf aan de slag met composiet? U kunt onze aluminium sandwichplaten heel gemakkelijk zelf bewerken, vaak met huis-tuin-en-keukengereedschap. Denk daarbij aan boren, lijmen en schilderen. Als u gaat zagen of boren, raden we u wel aan om een metaalzaag of HSS-boor te gebruiken. Houd er daarnaast rekening mee dat aluminium Dibond een vrij lichte kunststof is. U heeft dus niet veel kit nodig bij het monteren van deze composiet platen.

Eigenschappen van Dibond platen

Composiet plaatmateriaal is dus breed inzetbaar. Dat komt door de vele, unieke eigenschappen die Dibond heeft. Door de combinatie van PE en aluminium zijn de platen licht van gewicht en kunnen ze eenvoudiger worden verwerkt dan een massieve aluminium plaat van dezelfde dikte. Maar tegelijkertijd zijn Dibond platen sterk, stijf en weersbestendig. Ze zijn corrosievrij en er is sprake van UV-stabilisering door de PE-kern. Dat maakt deze platen ook zeer geschikt voor buiten.

De boven- en onderkant van onze aluminium composiet platen zijn voorzien van een Coil Coating behandeling. Dit is een industrieel, geautomatiseerd proces voor efficiënte inbranding. De platen zijn daarmee volgens alle ECCA-standaarden ingebrand en gelakt en zo in allerlei kleuren en structuren leverbaar. Alle Dibond platen beschikken daarbij over een hoge buigsterkte en optimale oppervlakgelijkheid, waardoor ze zich heel gemakkelijk laten bedrukken.

Aluminium composiet platen

Dibond-Imagebond-Alupanel-sandwichpaneel-kunststof-platen

Dibond op maat laten zagen?

Wij zagen uw aluminium plaat graag voor u op maat. U klikt daarvoor eerst op een product naar keuze en voert daarna de gewenste vorm en afmetingen in. Zodra u alles heeft ingevoerd, wordt uw prijs berekend en kunt u gaan bestellen. Binnen een aantal dagen leveren wij de aluminium plaat op maat dan bij u thuis. Heeft u nog vragen over het bestelproces of Dibond platen in het algemeen? Neem dan gerust contact op: ons team van ervaren adviseurs staat voor u klaar!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl