Beoordeeld met een 9,0 na 2315 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Lexan of Exolon polycarbonaat op maat

Zoekt u een goede vervanger van glas met unieke eigenschappen? Dan is polycarbonaat echt iets voor u. De mooie helderheid in combinatie met een hoge slagvastheid maken dit product zeer geschikt voor vele doeleinden. Daarnaast is polycarbonaat beter bekend onder de namen Lexan of Exolon, uv-bestendig en leveren wij deze kunststof platen op gewenste maat. Uiteraard bieden wij een goede prijs, kwaliteit en binnen enkele dagen heeft u de bestelling in huis.

Polycarbonaat op maat bestellen

Bent u van plan een vervanger van glas aan te schaffen voor uw overkapping, voorzetraam of ander alternatief? Polycarbonaat is een geschikt materiaal om te gebruiken. Deze kunststof plaat is slagvast en mooi helder, tevens in opaal wit of brons te krijgen. Vos Kunststoffen biedt u diverse merken zoals Lexan of Exolon. De A-kwaliteits merken zorgen voor een goede uv-stabiliteit en een slagvast polycarbonaat plaat. Wenst u de platen op maat te bestellen dan kunt u middels onze online calculators een bestelling invoeren. U hoeft geen reststukken af te nemen, u betaald voor wat u afneemt. Alles op maat gemaakt, en de kunststof platen van polycarbonaat worden geleverd met een beschermfolie aan beide zijde.

Wat zijn de eigenschappen van polycarbonaat platen

Polycarbonaat kunststof platen kunnen in diverse kleuren geleverd worden. De meeste bekende kleur is de glasheldere versie en dan opvolgende opaal wit en bronstint. Inmiddels hebben we het assortiment uit kunnen breiden met een Polycarbonaat structuur plaat voor bijvoorbeeld douchewanden. Alle polycarbonaat platen hebben een hoge lichtdoorlatendheid.

Polycarbonaat staat voornamelijk bekend om zijn hoge slagvastheid een goede brandwerendheid (brandklasse B1). De uv-bestendigheid van de plaat is zeer goed en goed te gebruiken voor een binnen- en buiten toepassing. De kunststof platen vergelen niet door uv-straling. Het materiaal is sterk, schokbestendig en heeft een goede chemische weerstand.

Naast 250x sterker dan gewoon glas van dezelfde dikte is polycarbonaat licht van gewicht. Polycarbonaat is een thermoplast en goed doormiddel van warmte te buigen. Dit betekent niet zomaar buigen doormiddel van warmte met een föhn. Laat het materiaal technisch en goed buigen door onze buigbank van Vos Kunststoffen.

polycarbonaat-dug-out-4mm-helder

Wat zijn de toepassingen van polycarbonaat

Er zijn veel soorten en maten kunststof platen online te kopen, maar wat past nu het beste bij wat u zoekt? Heeft u een heldere plaat nodig of juist iets met kleurtinten of een kunststof plaat waar je niet doorheen kunt kijken, maar wel het licht hebt? Belangrijk is om van te voren te bekijken voor welke toepassing moet de plaat beschikbaar zijn. Polycarbonaat is een breed inzetbare plaat voor heel veel toepassingen geschikt. Denk hierbij aan een verticale beglazing om bijvoorbeeld wanden te maken, dan zou u kunnen kiezen voor een massieve polycarbonaat plaat helder of juist een kanaalplaat, welke licht van gewicht en zeer stevig is. Een voorzetraam zou een goede toepassing kunnen zijn om kou tegen te gaan of voor een afscherming. Misschien zoekt u juist een veiligheidstoepassing om een machine af te schermen. Hierbij zou Vos Kunststoffen maatwerk aan kunnen bieden doormiddel van thermovorming een beschermkap te maken.

Schoonmaken van polycarbonaat platen

Wilt u dat de polycarbonaat platen in goede staat blijven is het belangrijk om regelmatig te reinigen. Door op een juiste manier te reinigen draagt u zorg voor een langere levensduur van het materiaal. Wanneer materialen lange tijd gaan hechten aan polycarbonaat kan het de kwaliteit verslechteren.

Om een polycarbonaat plaat schoon te maken kun je het beste enkele stappen doornemen:

  1. Maak de polycarbonaat plaat nat met water doormiddel van een tuinslang
  2. Meng een mild reinigingsmiddel met water en vul deze in een emmer. Zorg ervoor dat u geen agressieve of bijtende schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze kunnen schadelijk zijn voor de oppervlakte van de plaat.
  3. Zorg dat er een zachte doek gebruikt wordt
  4. Reinig zacht en voorzichtig de polycarbonaatplaat met een vochtige zachte doek
  5. Na deze handeling kunt u oppervlakte afspoelen met schoon water
  6. Maak de oppervlakte niet droog met een trekker dit geeft namelijk kans op krassen. Dep liever met een zachte droge doek de oppervlakte (niet wrijven).
  7. Vermijd ruwe materialen op de oppervlakte en gebruik zachte middelen voor de schoonmaak van kunststof platen.

Zorg ervoor dat u voorzichtig omgaat met het schoonmaken van kunststof oppervlakte, omdat deze gevoeliger zijn op krassen dan bijvoorbeeld gewoon glas.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl