Beoordeeld met een 9,0 na 2309 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

5-assige frees

Een 5-assige frees heeft meer mogelijkheden dan een 3-assige. Het belangrijkste verschil is zoals de naam al zegt; de assen. Waar de 3-assige een X, Y en Z as heeft, is de 5-assige ook voorzien van een A en B as. Deze assen kunnen roteren waardoor het mogelijk is om 3D vormen te realiseren. Onze specialist Marc zorgt dat uw maatwerk snel gerealiseerd wordt met behulp van de Haas UMC 750. Complexe componenten maken is voor deze machine kinderspel. Hieronder de assen op een rijtje:

  1. X-as: De horizontale beweging van links naar rechts.
  2. Y-as: De horizontale beweging van voor naar achter.
  3. Z-as: De verticale beweging van boven naar beneden.
  4. A-as: Rotatie rond de X-as.
  5. B-as: Rotatie rond de Y-as.
Banner-5asser

Met behulp van deze 5-asser wordt er zeer efficiënt gewerkt en wordt de insteltijd verminderd. De nauwkeurigheid van deze machine is zeer hoog en complexe werkstukken zijn geen probleem voor deze machine. De UMC-750 beschikt over een geïntegreerde dubbelassige trunniontafel met een schijf van 500 mm diameter. Deze schijf heeft standaard T-sleuven en een precisie gereedschapsgat voor veelzijdig opspannen. Met een kanteling van +120 en -35 graden en een rotatie van 360 graden biedt de trunnion uitstekende gereedschapspeling en een grote werkstukcapaciteit.

  • ​Gelijktijdig bewerken met de 5-asser: Met behulp van 5 assen kan de machine een zeer complex werkstuk realiseren met een hoge precisie.
  • Krachtige in-line direct aangedreven spil: Een sterke, direct aangedreven spilmotor die in lijn is geplaatst met het gereedschap, waardoor efficiënte krachtoverdracht en hogere bewerkingsnauwkeurigheid mogelijk zijn.
  • Gereedschapswisselaar met grote capaciteit: Bevindt zich aan de zijkant van de machine en is in staat om groot aantal gereedschappen te bevatten waardoor snelle wisselingen mogelijk zijn.
We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl