Beoordeeld met een 9,0 na 2315 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

HPL

High Pressure Laminate

HPL is een kunststof plaat die onder hoge druk geproduceerd wordt door een combinatie van thermosetting, fenolhard en craftpapier samen te persen onder hoge druk en een hoge temperatuur. Door de afwerking van het materiaal, de opties in kleuren en de eigenschappen van HPL wordt het materiaal vaak ingezet als zichtwerk en is het zeer geschikt voor bijvoorbeeld wandbekleding, kasten, interieur en bijvoorbeeld werk- of aanrechtbladen. De toplaag van HPL bestaat uit melaninehars, dat is een harde en synthetische gemaakte organische stof. Dit zorgt voor een plaatmateriaal die chemicaliën en krasvrij is en hittebestendig is. HPL is ook zeer slagvast dankzij de binnenlaag die bestaat uit elastische en taaie fenolhars.

HPL antraciet
HPL antraciet

De eigenschappen van HPL

Duurzaam
​Het materiaal is duurzaam en bestand tegen krassen, stoten en slijtage. Het is daarom geschikt voor intensief gebruik in verschillende omgevingen. HPL wordt op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd en vervaardigd uit milieuvriendelijk materiaal.

Hittebestendig
​HPL kan zeer goed tegen hitte zonder van vorm te veranderen of te beschadigen, waardoor het ook geschikt is als bladmateriaal voor een werkblad of keukenblad.

Veelzijdig
​Het plaatmateriaal is in vele kleuren en texturen te verkrijgen waardoor er al snel een goede optie bij zit voor het betreffende project.

Chemisch bestendig
​Bestand tegen chemicaliën waardoor HPL dus ook toegepast kan worden in laboratoria en andere industriële omgevingen.

Hygiënisch
​HPL kan gemakkelijk schoongemaakt worden door de gladde afwerking. Dit kan een belangrijke eis zijn in bijvoorbeeld ziekenhuizen of horecazaken.

Weerstand tegen vocht en vlekken
​Kan goed tegen vocht en wordt dus ook gebruikt in badkamers en keukens. Onderhoud is gemakkelijk want het kan goed tegen vlekken, daarnaast trekt het materiaal niet krom en buigt niet.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl