Beoordeeld met een 9,0 na 2275 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Aluminium Composiet

Wat is Aluminium Composiet

Aluminium composiet bestaat uit 3 delen: als eerste is er een laag van 0,3mm aluminium, als tweede komt een laag van polyethyleen (PE) en als derde is er weer een 0,3mm laag aluminium. Omdat er de buitenste delen bestaan uit hetzelfde materiaal noemen we aluminium composiet ook wel sandwich platen. Wij hebben in ons assortiment de aluminium composiet platen van het merk Dibond.

dibond

Oorsprong

In 1900 was Duitsland heel erg bezig met wetenschappelijke ontdekkingen op allerlei terreinen. In het plaatsje Singen waren ze bezig met combinatie van verschillende metalen en combinatie van verschillende materialen. Het uiteindelijke Dibond was de uitvinding van een methode om zeer dunne aluminium platen te persen in een industrieel productieproces. Voor dit product werd in 1910 door een chemicus en zijn financier patent aangevraagd.

Voordelen

Aluminium composiet heeft veel voordelen het is namelijk: weer- en corrosiebestendig, Uv-bestendig, duurzaam en volledig recyclebaar wat ook weer goed is voor het milieu. Het heeft ook een hoge bestandheid, een hoge bestandheid houd in dat het materiaal bestand is tegen zure regen, logen, zuren etc. Het is makkelijk te bewerken, dit komt omdat het materiaal niet zal breken of zal splijten. Een ander voordeel van Dibond is ook dat het heel licht van gewicht is. Een plaatje van 3mm heeft namelijk een gewicht van 3800 gram per m².

Waar te gebruiken

Vanwege deze voordelen kan het binnen en buiten gebruikt worden. Binnenshuis wordt het vaak gebruikt in bijvoorbeeld de keuken als achterwand of in de badkamer als afscheiding. Buitenshuis zijn er heel veel toepassingen. Gebruik van Dibond is mogelijk als reclame en uithangborden, wandpanelen, winkelinrichting, standenbouw en POS-displays. Er is heel makkelijk in te graveren dus wegwijzers of borden met een bedrijfsnaam zijn makkelijk te maken.

Kleuren

Aluminium composiet heeft heel veel variatie in kleuren. Omdat er zo veel kleuren zijn wordt het materiaal ook wel eens gebruikt met UV digitaal printen en voor 3D toepassingen. De beschikbare kleuren in ons assortiment zijn: rood, geel, groen, blauw, zwart, antraciet, metallic, spiegel zilver en geborsteld zilver.

dibond kleur

Bewerken van Dibond

Dibond is makkelijk te bewerken dormiddel van zagen. Deze plaat zagen kan bijvoorbeeld met een cirkelzaag, decoupeerzaag, paneelzaag en formaatzaag. Frezen kan gedaan worden met een CNC gestuurde machine. Het belangrijkste is dat het materiaal zo min mogelijk beweegt en dat machines het werk doen. Dit voorkomt beschadigingen van het te bewerken materiaal.

Dibond is makkelijk te boren, dus met schroeven vast te zetten. Het materiaal kan ook in een lijst gemonteerd worden.

Vragen of geïnteresseerd?

Wilt u nog meer weten over dit materiaal of heeft u een specifieke vraag? Bel ons dan of stuur een mail. Bent u geïnteresseerd in een stukje Dibond bestel deze dan via de site.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl