Beoordeeld met een 9,0 na 2279 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Hoe maken wij kunststof op maat?

boot- en heftruckramen wij maken het allemaal

Polycarbonaat-op-maat-CNC-frezen-heftruck-ruiten-boot-ruiten-glashelder

Neem een kijkje in de wereld van kunststof

Dagelijks zitten wij bij Vos Kunststoffen op kantoor en in onze werkplaats vragen te beantwoorden betreft kunststoffen. Hoe gaat dat allemaal in z’n werk en wat voor vragen komen er dan op ons af? Het leukste is om u mee te nemen in een aantal echte vragen die recent zijn gesteld of voorbijgekomen. Wat voor advies geven wij dan als medewerkers van Vos Kunststoffen en wat kan de klant ermee? Of wat voor kunststoffen en welk type maatwerk bieden wij aan? Hieronder stellen wij u enkele voorbeelden weer die dagelijks bij ons voorkomen. Voor zowel particuliere klanten als zakelijke klanten. Vanwege de AVG-wet houden wij de gegevens van klanten afgeschermd.

HDPE op maat frezen

Bewerken van kunststoffen

Bij Vos Kunststoffen kunnen wij niet anders meer denken dan aan kunststof op maat. Jaren geleden zijn wij begonnen met simpele bewerkingen als zagen recht toe, recht aan, maar in de loop van de jaren kwamen al snel vragen kunt u plexiglas leveren in een cirkel vorm of kunt u plexiglas middels een aangeleverde tekening op maat maken? Leveren jullie ook hdpe met schuine kanten en voorgevormde gaten, afgeronde hoeken etc… Een andere vraag was of wij polycarbonaat heftruck ruiten konden maken. Vanuit dit soort vragen zijn wij verder gegaan en hebben wij in 2016 een CNC-frees (Biesse Klever) aangeschaft. Deze staat inmiddels elke dag minimaal 8 uur per dag te draaien. Wij leveren op deze machine van enkele stuks tot complete projecten van 10.000 stuks. Daarnaast zijn wij overgegaan op een formaatzaag en een opdeelzaag. Zagen van platen haaks en op de 100 mm nauwkeurig is nu zeer eenvoudig.

Bekijk hier een project van tekening tot eindresultaat.

HDPE bewerken van tekening tot eindresultaat

HDPE-op-maat-cnc-frezen-kunststof-technisch-platen

Voorbeeld polycarbonaat opaal wit

Op wo 29 mei 2019 om 22:41 schreef …….
Ik wil een bedbodem van pallets afdekken met een rand van polycarbonaat. Laat de opaal licht door? Want ik wil een lichtslang onder het bed leggen. En hoe kan ik dit het beste bevestigen? Maken jullie er gaatjes in of kan ik dat zelf doen?

Antwoord Vos Kunststoffen

Goedemorgen …., ​

Hartelijk dank voor uw vraag. Polycarbonaat opaal wit is een lichtdoorlatende plaat. Wanneer u de bedbodem afdicht met de polycarbonaat opaal witte plaat, zal het licht daaronder doorschijnen. Een mooi effect. U kunt zelf polycarbonaat bevestigen met schroeven. Gaatjes maken in polycarbonaat is vrij eenvoudig. Neem een metaalboortje en boor het gat circa 2mm groter dan de schroef zelf. Polycarbonaat zet uit en krimpt, dan heeft de plaat ruimte om te werken. Daarnaast polycarbonaat breekt of scheurt niet tijdens de bewerking.

Wij kunnen de gaatjes voorboren, maar ik denk dat u het prima kunt maken.

Mocht u verder vragen hebben dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groeten,

Team Vos Kunststoffen

Voorbeeld Plexiglas helder voorzetraam

Op wo 12 oktober 2019 om 9:42 schreef …….

Goede middag, wij wonen sinds kort in een jaren 30 woning, heel mooi echter de bovenverdieping heeft geen dubbel glas helaas. Het huis is daardoor goed koud in de herfst en winter.
Nu heeft iemand ons op het idee gebracht om plexiglas voor de ramen te zetten.
Dit zou zeker veel schelen mbt de kou.
Er zijn verschillende diktes voor plexiglas, welke dikte zou u zelf aanraden?
Het is wel de bedoeling dat de plexiglas platen zodanig worden vastgemaakt dat ze ook zo los kunnen om de ramen open te kunnen en uiteraard om de ramen te kunnen zemen.
Wij zijn op zoek naar een glas type zodat we nog heerlijk buiten kunnen kijken.
Wat is de prijs van dit soort plexiglas?
Wij horen graag van u.
Met vriendelijke groet
……….

Antwoord Vos Kunststoffen​

Goedemorgen …, ​

Bedankt voor uw vraag. Plexiglas wordt inderdaad vaker gebruikt als voorzetraam. Dit om een soort van dubbelglas te creëren. Op zich gaat dit prima. Afhankelijk van de grootte van de ramen zou ik minimaal 4mm nemen. Misschien bij grote afmetingen wel 5 of 6mm dik. Plexiglas kunt u schroeven. Wel raad ik u aan om gaatjes voor te boren die circa 2mm groter zijn dan de schroef zelf. Kunststof zet uit en krimpt, vandaar de speling. Schroeven kunt u het beste met een platte kop nemen. Graag maar net aan vast schroeven. Vast is vast. Gaat het te strak dan kan het materiaal scheuren.

Op onze website kunt u eenvoudig plexiglas bestellen wat voor uw doeleinde geschikt is. Zie onderstaande link. Dit materiaal is tevens glashelder. Plexiglas bekijken

Hopend u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, zie ik graag uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

Team Vos Kunststoffen

Ook antwoord op uw vraag? Bel of mail ons voor direct advies!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl