Beoordeeld met een 9,0 na 2314 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Isoleer uw enkele glas met voorzetramen

Enkel glas isoleren met voorzetramen

Met de huidige energieprijzen en de verduurzaming waar we momenteel inzitten, is het juist isoleren van uw woning van groot belang. Want als uw woning nog enkel glas heeft, kunt u zich goed voorstellen dat uw stookkosten hoger zijn dan bij woningen die dubbelglas hebben. Het liefst wilt u uw enkelglas vervangen door dubbelglas. Maar dit is niet mogelijk in het geval als uw woning monumentaal is of glas in lood elementen bevat. Om uw woning duurzamer te maken én uw energiekosten te drukken, kunt u uw enkel glas isoleren. Dit kan op meerdere manieren en kent een hoop voordelen, deze leest u in dit blog.

De voordelen van het isoleren van enkel glas

Het isoleren van enkel glas levert meerdere voordelen op. De voornaamste reden om dit snel te doen is omdat het u veel geld bespaard, zeker in de tijd van de hoge gasprijzen. Naast dat het isoleren van enkel glas goed voor uw portemonnee is, is het ook geluiddempend.

Waarmee kunt u enkel glas isoleren?

Het isoleren van enkel glas kan op meerdere manieren: U kunt ervoor kiezen om professionele isolatiefolie aan te (laten) brengen. Maar dit is bijna net zo prijzig als HR++ beglazing. Dit is dubbelglas met een coating en isolerend gas tussen de glasplaten.

Een goedkope oplossing is het aanbrengen van bubblewrap, kozijn-, of noppenfolie. Maar de isolatiewaarde van deze materialen is erg laag. Hierdoor bespaart u minder energiekosten dan dat er mogelijk is.

Als laatste optie kunt u kiezen voor voorzetramen. Dit is een extra raam wat u voor uw enkelglas of glas in lood plaatst. Voorzetramen hebben een hoge U-waarde van 2.7. Dit is vergelijkbaar met standaard dubbelglas. Ter vergelijking, enkel glas alleen heeft een u-waarde van 5.8, dit is het laagste van alle glassoorten.

Voorzetramen hebben enkele voordelen:

  • Ook mogelijk bij glas in lood en monumentale panden
  • Op maat gemaakt
  • Dezelfde voordelen als HR++ glas
  • Werkt isoleren en geluidswerend
  • 50% minder warmteverlies via uw ramen
  • Meer comfort in uw werk en/of woonomgeving
We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl