Beoordeeld met een 9,0 na 2291 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Plexiglas en bewerken

Plexiglas en bewerken

plexiglas en bewerken

Plexiglas en bewerking van kunststof platen

Plexiglas en bewerking van kunststof platen

Vos Kunststoffen is dé leverancier van Plexiglas in Nederland. Daarnaast doen wij diverse bewerkingen aan Plexiglas. Wat dacht u van simpel recht toe recht aan zagen of een moelijke 2d CNC freesbewerking aan de kunststof platen. Gevel letters, graveren in Plexiglas heel veel is mogelijk. Hieronder geven wij aan met wat voor machines bewerken van Plexiglas mogelijk is. Heeft u verder vragen dan kunt u altijd per telefoon of mail contact opnemen.

Plexiglas XT en Plexiglas GS

Allereerst is het goed om te weten wat het verschil is tussen Plexiglas geëxtrudeerd en Plexiglas Gegoten uitvoering. Plexiglas XT (geëxtrudeerd) is een acrylaat wat voornamelijk wordt gewalst. Dit betekent dat er veel spanning op het materiaal komt te staan. Voor bewerkingen kan dit gevoelig zijn. Bijvoorbeeld bij het zagen van Plexiglas XT kan het gespannen materiaal eerder breken of kapot gaan. Onze ervaring is dat bewerken (zagen) met een festool, CNC frezen, boren met een boormachine of machinaal prima gaat. Opletten en juist gebruik van machines blijft noodzakelijk.

Plexiglas GS

Plexiglas GS

Plexiglas GS of te wel gegoten acrylaat is zeer goed te bewerken met diverse soorten machines. Acrylaat GS is een gegoten materiaal wat voornamelijk geproduceerd wordt zonder spanning. Het materiaal laat zicht makkelijker bewerken bij zagen, frezen en boren. Afbreken of scheuren bij bewerking is nauwelijks.

Hoe zaag ik Plexiglas met een decoupeerzaag?

Gebruik bij het zagen van Plexiglas een goed gereedschap. Bij voorbeeld een decoupeerzaag met een fijn zaagblad (ijzerzaag met fijne vertanding). Plak desnoods de onderzijde van de decoupeerzaag af met tape zodat het werkstuk niet beschadigd. Een decoupeerzaag zeer zorgvuldig gebruiken, omdat Plexiglas XT altijd gevoelig blijft voor scheuren of afbreken.

Hoe zaag ik Plexiglas met een cirkelzaag?

Een festool invalzaag met een geleider is ideaal te gebruiken bij het zagen van Plexiglas. Gebruik een goed zaagblad met fijne vertanding en stel de invalzaag in tussen de 3000 en 5000 toeren. Toerental is vaak afhankelijk van het zaagblad. Vaak wordt er bij een Festool invalzaag een standaard zaagblad meegeleverd deze is tevens ook te gebruiken.

CNC frezen van Plexiglas

Plexiglas kan worden bewerkt met een hardmetalen frees. Een één of tweesnijdende frees wordt vaak ingezet voor het frezen van Plexiglas en andere kunststof massieve platen. Zorg voor een juiste instelling per machine betreft toerental en juiste frees. Bij het frezen niet koelen met olie of andere vloeistoffen indien gewenst koelen met perslucht. Waarom frezen? Complexe vormen tot seriewerk kunnen eenvoudig gefreesd worden. Snelheid is belangrijk evenals de perfecte kwaliteit die per product gefreesd kunnen worden. Een mooie zichtkant voor freesletters.

Boren van Plexiglas

Boren is mogelijk met gewone spiraalboren zoals ze worden gebruikt voor metaal. Er moeten boren met twee spaangroeven en een punthoek van 90 of 120 graden worden gebruikt. Brede, sterk gepolijste spaangroeven zijn het meest geschikt, omdat zij de spanen met geringe hitte afvoeren en daarmee een oververhitting met vervolgens aansmelten van het materiaal voorkomen. Laat de boor het werkt doen en duw niet te hard op het werkstuk dit voorkomt inscheuren en breken van het materiaal. Voorboren met een klein boortje is niet gewenst, omdat een grote boor kan happen in het voorgeboorde gaatje.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl