Beoordeeld met een 9,0 na 2291 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Plexiglas polijsten

Plexiglas polijsten

Polijsten_plexiglas_randen

Plexiglas polijsten

Plexiglas kan op diverse manieren worden gepolijst. Denk hierbij aan handmatig polijsten door middel van een polijsttool in combinatie met een boormachine. Vlampolijsten is optie 2 hierbij wordt gebruik gemaakt van brandstof in combinatie met de juiste vlam. De derde optie is diamant polijsten. Hierbij wordt een plaat(je) plexiglas langs een machine gehaald, welke is uitgevoerd met een freesmotortje. Op deze machine is een speciale diamantkop geplaatst, welke zeer snel een mooie afwerking geeft. Er wordt gekozen voor polijsten vanwege de fraaie afwerking en het mooie uiterlijk van de kopse kanten. Polijsten kan ook als doel hebben krasjes weg te werken, vanwege beschadigingen of langdurig gebruik. Machinaal polijsten of vlampolijsten worden vaak in bedrijven uitgevoerd. Handmatig polijsten kan iedereen met behulp van goed gereedschap uitvoeren. Voor u eraan begint laat u goed inlezen.

Materiaalkeuze in Plexiglas

Voor u gaat polijsten is het verstandig te bekijken welk materiaal u wilt polijsten, of u dit materiaal kunt polijsten, welke handelingen nodig zijn en welk gereedschap u wilt gebruiken. Laten we beginnen met materiaalkeuze. Wanneer u wil polijsten moet u weten dat u handmatig vaak alleen Plexiglas kunt polijsten. Let op! Plexiglas is een merknaam, andere merken zijn bijvoorbeeld Perspex, Altuglas, Oroglas, Vikuglas, etc… Daarnaast is er een keuze uit XT (geëxtrudeerd) Plexiglas en GS (gegoten) Plexiglas. GS-plexiglas is beter en makkelijk te bewerken/polijsten, omdat het nauwelijks spanning heeft in het materiaal ten opzichte van geëxtrudeerd plexiglas.

Krasjes wegwerken door middel van polijsten

Het kan weleens voorkomen dat Plexiglas lichte krassen in het materiaal heeft door beschadiging of langdurig gebruik. Oppervlakkige krassen kunnen weggewerkt worden door polijsten. Hierbij hoeft u niet te schuren. Enkel polijstpasta met in combinatie een polijsttol is voldoende en kan de kras weggewerkt worden. Let op! Niet te veel druk uitoefenen op het materiaal. Licht polijsten in dit geval. Krassen kunnen tevens verwijderd worden met een fijnere pasta. De polijstpasta is voorzien van fijnere korrels. Neem een polijstdoek en pasta, wrijf daarna de past rustig over de kras heen en zie wat het resultaat wordt.

Handmatig polijsten

Hiervoor heeft u nodig? Een boortol, welke in toerental instelbaar is, een polijstschijf met polijstwol, schuurpapier in 3 varianten, polijstpasta, een polijstdoek en u kunt bijna beginnen. Na het zagen van een plexiglas plaat blijven er zaagsporen na. Deze kunnen soms best diep in de randen zitten. Helaas, voor het polijsten niet makkelijk, maar dat kan weggewerkt worden door middel van schuren. Neem een korrel 80-120 schuurpapier en begin de randen gelijkmatig te schuren, daarna neem een schuurpapier met korrel 200, daarna korrel 400, daarna korrel 800 en werk de randen mooi mat en glad af. Neem met een vochtige doek het stof van de geschuurde randen af. Het is tijd om de randen te polijsten. Gebruik een kleine hoeveelheid polijstpasta en verdeel deze over de polijstschijf. Daarna licht aandrukken op de te bewerken rand. Controleer of de rand helder wordt en doe dit net zolang polijsten tot het gewenste glasheldere resultaat.

Vlampolijsten van Plexiglas

Vlampolijstmachine is de ideale apparatuur voor de moderne acryl verwerkende industrie. Met deze machines kunnen de gezaagde randen van transparante acrylplaten eenvoudig en efficiënt worden gepolijst. Scherpe randen, ronde randen en vrije ruimtes in acrylplaten worden snel gladder op het pad van de vlam. De schone vlam wordt op de perfecte polijsttemperatuur gebracht. De vlam dient als een kegel toelopend te zijn. De kern van de vlam mag het materiaal niet raken. Tijdens het proces smelt het materiaal en vloeit dicht tot een glashelder oppervlak. Leg het werkstuk op een vlakke en niet brandbare ondergrond.

Machinaal polijsten, diamant polijstmachine

De diamant polijstmachine is een zeer productieve machine die geschikt is voor het polijsten van o.a. acrylaat – plexiglas en polycarbonaat. U leest het goed, polycarbonaat. Door middel van een diamantkop in combinatie van hoog toerental en aanvoersnelheid kunnen diverse kunststoffen gepolijst worden. Zelfs is het mogelijk de diamantkop te wisselen en een gematteerde uitvoering te produceren. Een ideale machine die in 2018 bij Vos Kunststoffen geplaatst wordt. Later in 2018 zal Vos Kunststoffen in de calculator polijsten standaard aanbieden.

Wat heeft u nodig voor het polijsten van Plexiglas?

- Schuurpapier in korrel 80-120, 200, 400 en 800
- Polijstpasta voor kunststof
- Polijstmachine of boortol
- Polijstschijf
- Polijstdoek

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl