Beoordeeld met een 9,0 na 2279 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

POM wat is dat voor kunststof?

POM of Polyacetaal

POM ook wel bekend onder de naam Delrin of Polyacetaal. POM lijkt veel op Nylon, maar heeft niet de slijtvastheid van Nylon. Wel is POM maatvaster en naast de goede mechanische eigenschappen heeft dit product een lage wrijvingscoëfficiënt. Wij merken vooral bij bewerken van POM dat het eigenlijk vanzelf gaat. De finishing touch is vaak ook goed in de bewerking terug te zien. Tijdens het frezen merken wij op dat er een korte spaan vanaf komt en het materiaal geen bramen nalaat.

Een mooi project in POM kunststof gemaakt

Voor een klant een mooi project in Pom kunststof gemaakt. Het materiaal is mooi te bewerken en geeft na de bewerking een mooi eindresultaat. Door de uitstekende mechanische eigenschappen blijft Pom zuiver aan de maat. Dit product hebben wij op onze Biesse klever CNC-freesmachine gemaakt. Pom kunnen wij leveren in platen en volstaf materiaal. Daarnaast is het materiaal te lijmen, verspanend te bewerken, met een water- en laserstraal gesneden worden.

POM_bewerken_CNC_frezen_hoogwaardig_kunststof_wit_blauw_zwart

Is POM uv-bestendig?

POM buiten toepassen kan, maar wel op zekere hoogte. POM is gevoelig voor uv-licht. Bij buitengebruik kan het voorkomen dat het materiaal na enkele jaren gaat verkleuren. Het beste kan zwart worden genomen, gezien deze het beste in kleur blijft.

Afmetingen en diktes van POM

Mogelijke afmetingen zijn 2000 x 620, 2000 x 1000 en 3000 x 620mm. De dikte varieert van 0,8 t/m 120mm dik.

POM foodgrade

Zwart, wit en blauw zijn de kleuren die in POM geleverd kunnen worden. De witte en de blauwe uitvoering zijn geschikt voor contact met voedingsmiddelen. Polyacetaal POM Foodgrade is onder voorwaarden te verkrijgen met een FG 10/2011 certificaat.

Wat is de toepassing van POM?

Vaak wordt POM toegepast voor onderdelen van machinebouw of precisieonderdelen vanwege de zuivere maatvoering. Daarnaast wordt POM ook toegepast in de voedingsmiddelenindustrie. Zoals eerder aangegeven kan POM ingezet worden voor contact met voedingsmiddelen.

De bewerkingsmogelijkheden

Frezen, draaien, boren, zagen en laseren zijn de bewerking mogelijkheden voor een gewenste resultaat.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl