Beoordeeld met een 9,0 na 2309 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Polycarbonaat

PC

Polycarbonaat heeft een zeer hoge slagvastheid, goede elektrische isolerende eigenschappen en is bestendig tegen benzine, oliën en vetten. Dit materiaal laat zich koud buigen en warm vormen. PC wordt vaak gebruikt voor ramen, lichtkoepels en door de optische transparantie is het uitstekend geschikt voor blinderingsmaterialen op industrieel gebied. Polycarbonaat is tot wel 250X sterker dan glas met dezelfde dikte.
​Veiligheid en helderheid belangrijk? Gebruik Polycarbonaat!

De eigenschappen van Polycarbonaat

Impactbestendigheid:
​PC is buitengewoon slagvast. Tot wel 250 keer sterker dan glas van vergelakbare dikte. Het is bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij stootvastheid essentieel is, zoals veiligheidsglas.

Transparantie:
​Het materiaal heeft een hoge optische helderheid, vergelijkbaar met die van glas. Het biedt een uitstekende lichttransmissie, wat het een ideaal materiaal maakt voor serres, daklichten, ramen en displays.

Temperatuurbestendigheid:
​Polycarbonaat is bestand tegen veel chemicaliën, waaronder oliën, vetten en zuren. Dit maakt het geschikt voor gebruik in laboratoriumapparatuur, chemische opslagcontainers en andere toepassingen waarbij blootstelling aan chemicaliën een rol speelt.

Bewerkbaarheid:
PC is relatief gemakkelijk te bewerken, te zagen, te boren en te buigen. Daardoor is het geschikt voor een breed scala aan processen. Ook kan het worden gelijmd, gelast en thermo-gevormd om complexe vormen te realiseren.

Ook is het materiaal licht van gewicht, hoewel het wel sterker is dan glas. waardoor het gemakkelijker te hanteren en te instaleren is.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl