Beoordeeld met een 9,0 na 2295 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Hoe bewerk ik Plexiglas?

Hoe bewerk ik Plexiglas?

Banner-productpagina

Hoe bewerk ik Plexiglas?

Plexiglas en bewerken, zagen, frezen en boren

Vos Kunststoffen is dé leverancier van Plexiglas in Nederland. Daarnaast doen wij diverse bewerkingen aan Plexiglas. Wat dacht u van simpel recht toe recht aan zagen of een moelijke 2d CNC freesbewerking aan de kunststof platen. Laat ons weten wat u aan maatwerk zoekt? Bijvoorbeeld voorzetramen met een boog of gaten verwerken in een kunststof plaat. Misschien zoekt u wel een kunststof plaat in de vorm van een cirkel of een naam gegraveerd in plexiglas of een andere kunststof plaat. Vraag ons om advies of informatie wij maken kunststof voor u op maat. Van één simpele bewerking tot een complete serie. Maatwerk van kunststof platen is ons specialisme.

Plexiglas XT en Plexiglas GS

Allereerst is het goed om te weten wat het verschil is tussen Plexiglas geëxtrudeerd en Plexiglas Gegoten uitvoering. Plexiglas XT (geëxtrudeerd) is een acrylaat wat voornamelijk wordt gewalst. Dit betekent dat er veel spanning op het materiaal komt te staan. Voor bewerkingen kan dit gevoelig zijn. Bijvoorbeeld bij het zagen van Plexiglas XT kan het gespannen materiaal eerder breken of kapot gaan. Onze ervaring is dat bewerken (zagen) met een festool, CNC frezen, boren met een boormachine of machinaal prima gaat. Opletten en juist gebruik van machines blijft noodzakelijk.

Plexiglas bestellen

Plexiglas xt standaard platen kunt u hier bestellen. Plexiglas helder xt platen kunt tevens eenvoudig via onze webshop bestellen. Zoekt u maatwerk dat kan natuurlijk ook. Maatwerk kunt u bestellen via onze calculator. Wij bieden daarin diverse mogelijkheden van vormen. Naast Plexiglas op maat kunt u ook Plexiglas glashelder of Plexiglas opaal wit bestellen. Kijk eens rond op onze website en u vindt vast een Plexiglas wat bij u past.

Plexiglas GS

Plexiglas GS of te wel gegoten acrylaat is zeer goed te bewerken met diverse soorten machines. Acrylaat GS is een gegoten materiaal wat voornamelijk geproduceerd wordt zonder spanning. Het materiaal laat zicht makkelijker bewerken bij zagen, frezen en boren. Afbreken of scheuren bij bewerking is nauwelijks.

Plexiglas zagen met een decoupeerzaag

Gebruik bij het zagen van Plexiglas een goed gereedschap. Bij voorbeeld een decoupeerzaag met een fijn zaagblad (ijzerzaag met fijne vertanding). Plak desnoods de onderzijde van de decoupeerzaag af met tape zodat het werkstuk niet beschadigd. Een decoupeerzaag zeer zorgvuldig gebruiken, omdat Plexiglas XT altijd gevoelig blijft voor scheuren of afbreken.

Plexiglas met een cirkelzaag zagen

Een festool invalzaag met een geleider is ideaal te gebruiken bij het zagen van Plexiglas. Gebruik een goed zaagblad met fijne vertanding en stel de invalzaag in tussen de 3000 en 5000 toeren. Toerental is vaak afhankelijk van het zaagblad. Vaak wordt er bij een Festool invalzaag een standaard zaagblad meegeleverd deze is tevens ook te gebruiken.

CNC frezen van Plexiglas

Plexiglas kan worden bewerkt met een hardmetalen frees. Een één of tweesnijdende frees wordt vaak ingezet voor het frezen van Plexiglas en andere kunststof massieve platen. Zorg voor een juiste instelling per machine betreft toerental en juiste frees. Bij het frezen niet koelen met olie of andere vloeistoffen indien gewenst koelen met perslucht. Waarom frezen? Complexe vormen tot seriewerk kunnen eenvoudig gefreesd worden. Snelheid is belangrijk evenals de perfecte kwaliteit die per product gefreesd kunnen worden. Een mooie zichtkant voor freesletters. Benieuwd hoe freesletters gemaakt worden? Kijk dan hier.

Plexiglas boren

Boren is mogelijk met gewone spiraalboren zoals ze worden gebruikt voor metaal. Er moeten boren met twee spaangroeven en een punthoek van 90 of 120 graden worden gebruikt. Brede, sterk gepolijste spaangroeven zijn het meest geschikt, omdat zij de spanen met geringe hitte afvoeren en daarmee een oververhitting met vervolgens aansmelten van het materiaal voorkomen. Laat de boor het werkt doen en duw niet te hard op het werkstuk dit voorkomt inscheuren en breken van het materiaal. Voorboren met een klein boortje is niet gewenst, omdat een grote boor kan happen in het voorgeboorde gaatje.

Zoekt u nog meer tips en advies laat ons dit weten per mailof bel ons telefonisch 0416-750255

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl