Beoordeeld met een 9,0 na 2315 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

PEEK

Polyetheretherketon

PEEK is een hoogwaardig polymeer dat bekend staat om zijn uitstekende thermische, mechanische en chemische eigenschappen. Het materiaal wordt veel gebruikt in veeleisende toepassingen waarbij extreme temperaturen, corrosiebestendigheid en mechanische sterkte vereist zijn. Zoals in de luchtvaart-, auto-industrie en in de medische sector.

De eigenschappen van PEEK

Thermische stabiliteit
​Peek behoudt zijn mechanische eigenschappen bij temperaturen tot 250​°C, waardoor het geschikt is voor toepassingen in omgevingen met hoge temperaturen.

Mechanische sterkte
Het materiaal heeft een uitstekende sterkte en stijfheid vergelijkbaar met metalen, waardoor het geschikt is voor structurele toepassingen waarbij zware belastingen optreden.

Chemische bestendigheid
Tegen de meeste chemicaliën, oplosmiddelen en zuren is dit materiaal bestand. daardoor is PEEK geschikt voor toepassingen in agressieve omgevingen zoals de olie- en gassector en de chemische industrie.

Wrijving
​Peek heeft uitstekende glij- en slijtage eigenschappen, waardoor het materiaal geschikt is voor lagers, afdichtingen en glijdende componenten in machines.

Bio compatibiliteit
​PEEK is biocompatibel en wordt daarom veel gebruikt in medische implantaten en instrumenten. Het materiaal wordt gebruikt in orthopedische implantaten, dentale implantaten en chirurgische instrumenten.

Elektrische isolatie
​Het materiaal heeft goede elektrische isolatie-eigenschappen, waardoor het geschikt is voor toepassingen in de elektronica en elektrische industrie, zoals connectoren, behuizingen en isolatoren.

Over het algemeen wordt PEEK beschouwd als een van de meest veelzijdige en technische kunststoffen vanwege zijn unieke combinatie van eigenschappen. Het materiaal is betrouwbaar en duurzaam.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl