Beoordeeld met een 9,0 na 2309 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Aluminium composiet

Dibond

Deze kunststof is opgebouwd uit drie lagen. De buitenste lagen zijn van aluminium en de kern is vervaardigd van Polyethyleen. Dit materiaal is uitstekend te bewerken en kleurvast. Deze plaat wordt vaak gebruikt voor signing, reclameborden en huisbekleding. Goed bestand tegen weersinvloeden en daarmee geschikt voor buitentoepassingen. Aluminium composiet platen zijn bij ons verkrijgbaar in niet alleen neutrale tinten, maar ook in diverse kleuren en in spiegel.

De eigenschappen van aluminium composiet

Het materiaal is een composietmateriaal dat bestaat uit twee dunne platen van aluminium met een harde kern van PE. De kern dient als een stabiliserende laag.

Dikte:
​De platen zijn in verschillende diktes verkrijgbaar. Variërend van 2mm tot 6mm.

Stijfheid:
​Dibond (een merk aluminium composiet) is dankzij de aluminium buiten lagen een stijf materiaal. Hierdoor behoudt het zijn vorm en vlakheid, zelfs bij grote afmetingen. Hoewel het een stijf materiaal is, is het te frezen en te buigen. Het is mogelijk complexe vormen te ontwerpen en realiseren.

Weerbestendigheid:
​Vanwege de aluminium buitenlagen is Dibond bestand tegen weersinvloeden, inclusief UV- straling, waardoor het geschikt is voor zowel binnen als buitentoepassingen. Het materiaal roest niet, corrodeert niet en vertoont geen degradatie door blootstelling aan de elementen.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl