Beoordeeld met een 9,0 na 2200 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Plexiglas / Acrylaat

Plexiglas (ook wel perspex/acrylaat of pmma genaamd) is misschien wel de bekendste onder de kunststof platen. Het is helderder dan glas, 30 keer sterker en makkelijk te bewerken. Vos kunststoffen heeft een uitgebreid assortiment aan plexiglas platen. Zo leveren we plexiglas platen in verschillende kleuren: glashelder XT, opaal wit XT, helder satijn GS, helder GS, dekkend zwart, dekkend wit, of zelfs plexiglas spiegelplaten. Plexiglas platen zijn in verschillende dikte's te krijgen, kies hieronder de kleur en bestel gemakkelijk uw plexiglas platen. Alle platen zagen wij gratis op de gewenste maat.

Plexiglas-Altuglas-kunststof-plaat-helder-kleur

Plexiglas wat is dat?

Plexiglas® of te wel acrylaat of Polymethylmethacrylaat (PMMA) is een polymeer van methylmethacrylaat. Deze transparante thermoplastische kunststof is beter bekend onder de handelsnamen Perspex, Plexiglas®, Altuglas en Oroglas, maar ook kortweg als acrylaat. Plexiglas® / Acrylaat is een kunststof product wat 92% van het licht doorlaat. Een uitstekende vervanger van glas.

Plexiglas uv-bestendig

Plexiglas® is uv-bestendig en lichter van gewicht dan glas. Het voordeel van glasheldere kunststof platen is dat het materiaal niet splintert, meer licht doorlaat dan gewoon glas en Plexiglas in allerlei vormen en maten is te maken. Plexiglas wordt minder gebruikt voor bijvoorbeeld veiligheidsglas, omdat Acrylaat minder impactbestendig is. Daarom wordt er Polycarbonaat/Lexan/Makrolon gebruikt dit materiaal is 250x sterker dan glas en is minder brandgevoelig. Plexiglas® is in verhouding goedkoper dan Polycarbonaat.

Plexiglas op maat bestellen

Naast het recht toe recht aan zagen bieden wij plexiglas op maat aan. Daarnaast frezen wij plexiglas op maat. In onze calculator kan makkelijk de gewenste maat berekend worden en is bestellen van een plaat op maat binnen handbereik. In onze Plexiglas calculator kunt u kiezen uit verschillende vormen. Dat maakt het wel heel makkelijk om Plexiglas uit verschillende vormen te bestellen. Het gemak van een kunststof plaat op maat bestellen, is dat tijdwinst wordt behaald en wij een op de mm nauwkeurig leveren. De kunststof plexiglas platen worden netjes verpakt en binnen 1 of 2 werkdagen bij u afgeleverd. Koop daarom Plexiglas op maat.

Plexiglas® een kunststof plaat

Plexiglas® heeft veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld glas. Plexiglas is 25x sterker dan gewoon glas, dus slagvaster. Daarnaast is het kunststof plaatmateriaal uv-bestendig en helder van kwaliteit. Tot wel 30 jaar gegarandeerd uv-protected. Geen één merk garandeert zo'n goede uv-bestendigheid. Plexiglas ligt prijstechnisch goed in de markt en is voor de doe-het-zelver goed te betalen. Het gemak van een kunststof plaat is dat deze flexibel en slagvast is.

Plexiglas en bewerken

Plexiglas laat zich goed zagen, boren, frezen, buigen en polijsten. Laat u eerst goed inlichten of adviseren. Bekijk hier alles over bewerking van plexiglas.

Plexiglas opaal wit

Bent u opzoek naar iets anders dan plexiglas helder xt dan bent u bij ons op het juiste adres. Vos Kunststoffen biedt een ruim assortiment aan plexiglas opaal wit. Opaal wit plexiglas is een product dat 30-40% licht doorlatend is. De reclamebranche maakt veel gebruik van dit product, omdat het fantastisch werkt wanneer er led- of andere verlichting erachter geplaatst wordt. Plexiglas opaal wit wordt ook voor andere doeleinden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan displays, belettering, standbouw, en de interieurbouw.

Plexiglas lijmen

Plexiglas lijmen Acrifix R 0192
Plexiglas is eenvoudig te lijmen met een acrylaat lijm genaamd Acrifix. Één componenten lijm voor Acrylaat Plexiglas® XT en gegoten platen, buizen of staven, UV uithardende polymerisatielijm, verhard onder invloed van licht en een tube heeft een inhoud van 100 gram.1-componenten-polymerisatielijm. Een Plexiglas buis kan eenvoudig verlijmd worden met een vlak stuk Plexiglas plaat. Deze kan onder uv-licht kleurloos worden. Waardoor een heldere verbinding mogelijk is.

Accepteer cookies om deze video te bekijken

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl