Wij gebruiken cookies. Akkoord
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis vakkundig advies Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Plexiglas / Acrylaat

Plexiglas (ook wel perspex/acrylaat of pmma genaamd). is misschien wel de bekendste onder de kunststof platen.Het is helderder dan glas, 30 keer sterker en makkelijk te bewerken.
Vos kunststoffen heeft een uitgebreid assortiment aan plexiglas platen. Zo leveren we plexiglas platen in verschillende kleuren: glashelder XT, opaal wit XT, helder satijn GS, helder GS, dekkend zwart, dekkend wit, of zelfs plexiglas spiegelplaten. Plexiglas platen zijn in verschillende dikte's te krijgen, kies hieronder de kleur en bestel gemakkelijk uw plexiglas platen.
Alle platen zijn wij gratis op de gewenste maat.

Plexiglas / Acrylaat

Plexiglas-Altuglas-kunststof-plaat-helder-kleur

Plexiglas wat is dat?

Plexiglas® of te wel acrylaat of Polymethylmethacrylaat (PMMA) is een polymeer van methylmethacrylaat. Deze transparante thermoplastische kunststof is beter bekend onder de handelsnamen Perspex, Plexiglas®, Altuglas en Oroglas, maar ook kortweg als acrylaat. Plexiglas® / Acrylaat is een kunststof product wat 92% van het licht doorlaat. Een uitstekende vervanger van glas.

Plexiglas® als merknaam

Tegenwoordig is Plexiglas® een bekende naam in de wereld voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Vaak hoor je uit volksmond de namen als Plexiglas en Perspex gebruikt worden doelende op acrylaat platen, staven of buizen. Soms logisch en erg verwarrend gezien er meerdere merken en gelijksoortige materialen op de markt zijn met niet altijd dezelfde kwaliteit. Gelukkig, koopt u als klant bij Vos Kunststoffen altijd de juiste materialen met de juiste kwaliteit. Wij garanderen u met Plexiglas een mooi product dat 25x sterker is dan gewoon glas en 100% uv-bestendig.

Plexiglas uv-bestendig

Plexiglas® is uv-bestendig en lichter van gewicht dan glas. Het voordeel van glasheldere kunststof platen zijn dat het materiaal niet splintert, meer licht doorlaat dan gewoon glas en acrylaat in allerlei vormen en maten is te maken. Plexiglas wordt minder gebruikt voor bijvoorbeeld veiligheidsglas, omdat Acrylaat minder impactbestendig is. Daarom wordt er Polycarbonaat/Lexan/Makrolon gebruikt dit materiaal is 250x sterker dan glas en is minder brandgevoelig. Plexiglas® is in verhouding goedkoper dan polycarbonaat.

Plexiglas op maat bestellen

Naast het recht toe recht aan zagen bieden wij plexiglas op maat aan. Daarnaast frezen wij plexiglas op maat. In onze calculator kan makkelijk de gewenste maat berekend worden en is bestellen van een plaat op maat binnen handbereik. In onze Plexiglas calculator kunt u kiezen uit verschillende vormen. Dat maakt het wel heel makkelijk om Plexiglas uit verschillende vormen te bestellen. Daarnaast voor de doe-het-zelvers, zzp-ers, bedrijven bieden wij Plexiglas standaardafmetingen aan. Een hele plaat afnemen is soms te veel en bieden wij een goed alternatief. Het gemak van een kunststof plaat op maat bestellen, is dat tijdwinst wordt behaald en wij een op de mm nauwkeurig leveren. De kunststof plexiglas platen worden netjes verpakt en binnen 1 of 2 werkdagen bij u afgeleverd. Koop daarom Plexiglas op maat.

Plexiglas® een kunststof plaat

Plexiglas® heeft veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld glas. Plexiglas is 25x sterker dan gewoon glas, dus slagvaster. Daarnaast is het kunststof plaatmateriaal uv-bestendig en helder van kwaliteit. Tot wel 30 jaar gegarandeerd uv-protected. Geen één merk garandeert zo'n goede uv-bestendigheid. Plexiglas ligt prijstechnisch goed in de markt en is voor de doe-het-zelver goed te betalen. Het gemak van een kunststof plaat is dat deze flexibel en slagvast is.

Plexiglas online bestellen

Op onze website Vos Kunststoffen kunt u een mooie calculator vinden waar u plexiglas kunt bestellen. Tevens is het mogelijk op deze calculator verder bewerkingen aan te vinken en in te vullen. Vele webshops bieden een standaard plaat aan, maar Vos Kunststoffen gaat veel verder. Bij ons kunt u diverse standaard plexiglas maten bestellen uit een breed assortiment. Zodoende is het mogelijk Plexiglas te laten bewerken. Denk aan plexiglas bestellen met ongelijke zijden of gaten voorboren. Plexiglas polijsten of kanten afscherpen is ook een mogelijkheid. Wij zien dat onze klanten veel gebruik maken van deze optie's. Zodoende biedt Vos kunststoffen een product dat als eindresultaat af is.

Plexiglas en bewerken

Plexiglas laat zich goed zagen, boren, frezen, buigen, polijsten etc... Omdat Vos Kunststoffen al vele jaren ervaring heeft op het gebied van bewerkingen aan kunststof platen kunnen wij zeggen dat Plexiglas xt goed te bewerken is. Het belangrijkste is ga goed met gereedschap en het te bewerken materiaal om. Laat u eerst goed inlichten of adviseren. Bekijk hier alles over bewerking van plexiglas. Allereerst met het juiste gereedschap, maar dat niet alleen. Heel belangrijk wat voor zaagblad moet er gebruikt worden om een kunststof plaat zagen? Zaag met een fijntandig zaagblad, stel het juiste toerental in. Is plexiglas te bewerken met een decoupeerzaag? Ja, dat is mogelijk maar wel op een verantwoorde manier. Plexiglas afplakken met schilderstape is een optie. Het zaagje van de decoupeerzaag moet een fijn metaalzaagje zijn voor de juiste bewerking van kunststof. Plexiglas boren is zeker mogelijk. Een combinatie van metaalboortje met een hoog toerental zorgt ervoor dat de gaatjes snel en mooi geboord kunnen worden in het Plexiglas. Oefen geen druk uit op de boor, laat de boor het werk doen.

Plexiglas opaal wit

Bent u opzoek naar iets anders dan plexiglas helder xt dan bent u bij ons op het juiste websiteadres. Vos Kunststoffen biedt een ruim assortiment aan plexiglas opaal wit. Opaal wit plexiglas is een product dat 30-40% licht doorlatend is. De reclamebranche maakt veel gebruik van dit product, omdat het fantastisch werkt wanneer led- of andere verlichting aan te pas komt. Plexiglas opaal wit wordt ook voor andere doeleinden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan displays, belettering, standbouw, interieurbouw, technische doeleinden etc... Plexiglas opaal wit is te vinden in een aantal diktes met name, Plexiglas opaal wit 2mm, Plexiglas opaal wit 3mm, Plexiglas opaal wit 4mm, Plexiglas opaal wit 5mm. Plexiglas® opaal wit kan ook maat besteld worden.

Plexiglas online

Plexiglas is tegenwoordig niet meer weg te denken op de online webshops. Bij Vos kunststoffen kunt u eenvoudig online een bestelling plaatsen en veilige betalen. Plexiglas kan meteen op maat gezaagd worden en nog gratis ook. Bestel nu meteen online bij Vos Kunststoffen uw plexiglas op maat en geniet van de extreem lage prijzen. Vos Kunststoffen verkoopt al geruime tijd online Plexiglas en merkt een enorme stijging in het online aankopen van Plexiglas of andere acrylaat soorten. Bestel hier uw plexiglas op maat of bestel standaard plexiglas afmetingen.

Plexiglas lijmen

Plexiglas lijmen Acrifix R 0192
Plexiglas is eenvoudig te lijmen met een acrylaat lijm genaamd Acrifix. Één componenten lijm voor Acrylaat Plexiglas® XT en gegoten platen, buizen of staven, UV uithardende polymerisatielijm, verhard onder invloed van licht en een tube heeft een inhoud van 100 gram.1-componenten-polymerisatielijm. Heldere zwak violette, viskeuze oplossing van een acrylhars in methacrylzuurmethylester, die onder invloed van licht polymeriseerde. Acrifix heeft de toepassing te kunnen verlijmen op naden vlakke acrylaat stukken. Een Plexiglas buis kan eenvoudig verlijmd worden met een vlak stuk Plexiglas plaat. Dee kan onder uv-licht kleurloos worden. Waardoor een heldere verbinding mogelijk is.

We helpen je graag 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl
Sluiten