Beoordeeld met een 9,0 na 2315 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

PP

Polypropyleen

Een kunststof die afgekort wordt als PP en een hoge slagvastheid heeft met een hoog temperatuurbereik. Een materiaalsoort dat licht is van gewicht en een hoge bestendigheid heeft. Één van de meest veelzijdige kunststoffen: dat is PP. Dit maakt het dan ook erg geschikt voor technische toepassingen maar ook voor de realisatie van reclametoepassingen en verpakkingen. PP is ook erg flexibel en kan gebogen worden. De kunststof wordt geproduceerd uit propyleen monomeren en is recyclebaar.

Eigenschappen van PP

Chemisch bestendig
​Het materiaal is tegen bijna alle zuren, basen en oplosmiddelen bestand. Daardoor is het een veelgebruikt materiaal voor chemicaliëncontainers, tanks en leidingen. Daarnaast ook goede weerstand tegen veroudering en degradatie door blootstelling aan UV-straling en andere omgevingsfactoren.

Lage dichtheid
​PP heeft een lage dichtheid wat betekent dat het erg licht van gewicht is in tegenstelling tot andere kunststoffen. Hierdoor is het vaak een aantrekkelijke keuze bij bijvoorbeeld de verpakkingsindustrie. Populair als gewichtsbesparing van belang is.

Hittebestendig
Het kan tot 100-200°C gebruikt worden, PP kan dus goed tegen hitte. Dit maakt het geschikt voor de auto-industrieën en andere industrieën waar temperatuurbestendigheid van belang is.

Recyclebaar
​PP kan opnieuw omgezet worden in meerdere nieuwe producten, dit maakt het dus een duurzame en verantwoorde keuze.

Flexibel
​PP is flexibel en heeft een goede buigzaamheid, waardoor het gemakkelijk te vormen is in verschillende vormen en maten. Dit maakt het geschikt voor diverse spuitgiet- en extrusieprocessen.

Elektrische isolatie
​Zeer geschikt voor elektrische en elektronische toepassingen door de goede isolerende eigenschappen die PP heeft.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl