Beoordeeld met een 9,0 na 2301 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Komacel

PVC schuimplaat

Komacel is de handelsnaam voor een specifiek type PVC-schuimplaat. Deze platen worden voor verschillende toepassingen gebruikt. Variërend van reclameborden, bewegwijzering, displays tot modelbouw en bouwconstructies.
​Deze platen hebben een gladde afwerking, zijn lichtgewicht, duurzaam en gemakkelijk te bewerken. Bewerkingen zoals; zagen, snijden, boren en lijmen vormen geen problemen voor deze plaat. Komacel is veelzijdig, naast creatieve toepassingen ook geschikt voor industriële toepassingen. De platen zijn goed bestand tegen weersinvloeden, chemicaliën en vervorming, dit vergroot de duurzaamheid en bruikbaarheid.

Komacel

Materiaal
​Komacel wordt gemaakt van PVC, dit is een thermoplastisch polymeer. Dit materiaal wordt gekenmerkt door zijn lichtheid, stijfheid en chemische bestendigheid.

Schuimstructuur
​Het materiaal heeft een gesloten celstructuur, wat betekent dat het geen water opneemt en bestand is tegen vocht, corrosie en schimmelvorming. Deze eigenschap maakt het een geschikt materiaal voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Stijfheid en sterkte
​Ondanks zijn lichtheid heeft Komacel een hoge stijfheid en mechanische sterkte, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar structurele integriteit vereist is.

Bewerking
​Het materiaal kan gemakkelijk worden bewerkt. Het kan worden gezaagd, gefreesd, geboord en gelijmd. Het kan worden gevormd en gesneden tot verschillende vormen en maten. Een veelzijdig materiaal.

Weerbestendigheid
​Komacel is bestand tegen UV-straling, weersinvloeden en chemische stoffen, waardoor het langdurig buiten kan worden gebruikt zonder dat het materiaal degradeert of verkleurt.

Toepassingen
​Dit materiaal wordt veelal gebruikt in de reclame-, bouw- en meubelindustrie voor een breed scala aan toepassingen. Onder andere reclameborden, bewegwijzering, displays, gevelbekleding, interieurdecoratie, modelbouw. Dit is een kleine greep uit alle toepassingsmogelijkheden van Komacel.

Kort samengevat is dit materiaal veelzijdig, sterk, lichtgewicht, duurzaam en weersbestendig!

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl