Beoordeeld met een 9,0 na 2309 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Eco platen / Eco sheets / Ekoply

Eco platen / Eco sheets / Ekoply

Beschrijving

Polymeerplaat ekoPLY- Gerecycled plastic panelen voor de productie van gebruik van natuurlijke eigenschappen van polymeer, waardoor een robuust bord met een glad oppervlak gemaakt kan worden dat geschikt is voor universeel gebruik in de bouw, landbouw en andere industrieën. Onze panelen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. De platen zijn een nieuwe generatie van composiet panelen, eco-vriendelijk en ter vervanging van traditionele materialen zoals hout, multiplex, MDF, spaanplaat, PVC en HPL.

De samenstelling bevat geen milieubelastende stoffen, en na gebruik kunnen de eco platen worden gerecycled.

Standaard eco plaat heeft de volgende afmetingen: 2400 x 1200 x 19mm, 2440 x 600 x 19mm, 1220 x 1200 x 19mm en 1200 x 600 x 19mm, daarnaast zijn de eco platen ook op gewenste maat te bestellen.

Eco platen / Eco sheets / Ekoply

Productkenmerken van de eco platen

  • ​Bestand tegen regen en vocht, kunnen buiten worden opgeslagen, verwerkt.
  • Eco Platen hebben geen beschermende coating nodig.
  • Verkrijgbaar in de kleur antraciet of zwart
  • Kunnen worden afgewassen of met water worden afgespoten.
  • Eco panelen hebben een hoge sterkte.
  • Vrij van formaldehyde.
  • Eco platen kunnen verwerkt worden met normale gereedschappen als zaag, boor, cirkelzaag etc...
  • De kostprijs is vergelijkbaar met de prijs van multiplex platen
  • De eco panelen kunnen opnieuw worden gerecycled

Wat zijn de toepassingen van eco platen?

Onze eco panelen zijn geschikt voor gebruik in veel sectoren van de economie, oa in de meubelindustrie, de bouw, de landbouw als in andere sectoren. De eco panelen kunnen onder andere worden gebruikt, als vervanging voor multiplex bekisting. ekoPLY platen zijn robuust, lichter dan de standaard multiplex en kunnen met normale gereedschappen bewerkt worden.

andere toepassing zoals:

Meubelen oppervlakte - bijvoorbeeld een tafel met een stevige harde ondergrond als een uitstekend alternatief voor MDF of multiplex goedkope werkbladen.

Werkvloer - het nut vloer bijvoorbeeld in bedrijfsvoertuigen als bescherming voor de ruwe metalen vloer van het voertuig, het verstrekken van extra geluidsdemping.

in de tuin - vakantie percelen, cottages, schuttingen, schuurtjes bijvoorbeeld een hond, eenvoudige meubels en cellen voor gereedschap.

beschermende hekken en overkappingen op bouwplaatsen, festivals, concerten en andere massa-evenementen.

Hoe kan de eco plaat bewerkt worden?

Eco panelen/platen kunnen met diverse machines worden bewerkt denk bijvoorbeeld aan zagen, boren, frezen. Zagen met een afkortzaag, Festool invalzaag, platenzaag, cnc frees etc...

Eco platen kunnen ook zeer goed mechanisch bevestigd worden. Ideale platen als het gaat om bewerken of verwerken. Zoals eerder genoemd voor diverse doeleinden te gebruiken. De bedoeling met dit gerecyclede materiaal is de plastic afvalberg kleiner te maken en plastic milieubewust gaan hergebruiken.

De eco plaat kan bijvoorbeeld goed gezaagd worden met een cirkel invalzaag met widia blad (houtblad). Het materiaal laat zicht makkelijk bewerken. Gaten boren kan middels een hout of metaalboor. Daarnaast kan laat het materiaal zich ook goed frezen en zodoende is er van de eco plaat behoorlijk veel te maken. Help de plastic afvalberg te verminderen en koop bewust gerecyclede materialen.

Gerecyclede kunststof platen

Vos Kunststoffen levert uit het assortiment meerdere gerecyclede kunststof platen.

HDPE plaat zwart gerecycled: Polyethyleen een allround industriële kunststof plaat van 3000 x 1500mm. Deze zwarte kunststof PE platen zijn uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Een zijde is glanzend en een zijde is meer mat. Deze kunststof platen zijn beschikbaar in diktes van 10 mm tot 20 mm en omwille van technische redenen enkel beschikbaar in de kleur zwart.

Daarnaast kunt u bij Vos Kunststoffen de platen ook maat bestellen, kijk hier bijvoorbeeld naar de LDPE gerecyclede plaat op maat: LDPE plaat zwart gerecycled.

Bent u benieuwd naar de anderen mogelijkheden van gerecyclede kunststof platen kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Eco platen / Ecoply / Ekoply / Eco sheets / gerecyclede platen / gerecyclede kunststoffen / gerecycled materiaal / gerecyclede eco platen / Vos Kunststoffen

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl