Beoordeeld met een 9,0 na 2307 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

HDPE bewerken

HDPE op maat

HDPE_frezen_maatwerk_op_maat

HDPE oftewel High Density Polyethyleen

HDPE oftewel High Density Polyethyleen is een thermoplast, welke zeer goed te bewerken is door middel van lassen, verspanend bewerken, waterstraal snijden, Laserstraal snijden, warm buigen en thermisch vormen. De meest bekende uitvoering van HDPE is bekende zwarte plaat, buis, profiel of staf vorm. HDPE is zeer goed bestand tegen zonlicht (UV-straling) en andere weersinvloeden, dit maakt het materiaal zeer goed buitenshuis bruikbaar. Polyetheen neemt geen vocht op en is vochtafstotend. HDPE is helaas niet te lijmen, omdat de oppervlakte een vettige eigenschap heeft, waardoor lijm of kit nauwelijks hechting heeft op het materiaal.

Uniek eigenschappen van HDPE

HDPE heeft enkele unieke eigenschappen die belangrijk zijn voor diverse toepassingen. Zo is het materiaal hoog chemisch bestendig en volledig voor levensmiddelen geschikt. Daarnaast heeft HDPE een uitstekende elektrische isolatie en is het materiaal vochtafstotend. HDPE wordt in de wereld enorm veel toegepast, omdat het een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding heeft. HDPE is enorm taai en slagvast. Bekende toepassingen van hdpe zijn bijvoorbeeld tyleen buis, hdpe kunststof platen, hdpe staf en profielen, hdpe gerecyclede kunststof platen, hdpe fittingen etc…

HDPE verspanende bewerking

Denk hierbij aan het CNC frezen van HDPE platen. Vos Kunststoffen beschikt over een eigen CNC-freesmachine en kan diverse producten op maat frezen. Vaak bedenken wij samen met onze klant een kunststof oplossing op maat. Een digitale tekening wordt omgezet naar een eindproduct. Ongelooflijk, natuurlijk gebeurt dit met uiterste precisie. Bij het frezen van kunststof komen er kunststof krullen van het materiaal af. Hoe langer en mooier de krul des te beter het eindresultaat wordt. Naast CNC frezen van HDPE, valt onder verspanen ook zagen en boren. Dit zijn beide mogelijkheden die Vos Kunststoffen uitvoert. Wij zagen HDPE op gewenste maten, van stroken tot kleine of grote platen. Vos Kunststoffen voorziet HDPE van gaten doormiddel van boren of frezen. Zo heeft Vos diverse mogelijkheden om gaten te verwerken in HDPE. Vraag ons naar de mogelijkheden.

HDPE frezen, zagen, op maat

HDPE_maatwerk_CNC_frezen_zagen

HDPE lassen

Vos Kunststoffen beschikt inmiddels over de mogelijkheid om HDPE in eigen beheer te lassen. Op dit moment kunnen wij draadlassen aanbieden. Wat houdt draadlassen in? Met een lasföhn, welke instelbaar is in temperatuur en luchthoeveelheid, wordt hete lucht op het werkvlak en de lasdraad geblazen, waardoor een draadlas verbinding ontstaat. Belangrijk is dat de lasdraad en het werkvlak evenredig verwarmd worden. Zodra de delen vormend of zacht worden, wordt de draad met het hdpe samengesmolten. Zo ontstaat een zeer sterke verbinding en waterdicht. Deze methode is erg belangrijk geworden, omdat het bijna overal toegepast kan worden, zelfs in kleine ruimtes of hoeken.

Wat kan er allemaal gemaakt worden? Bakken, afdekkappen, putten, aansluitingen voor putten en nog veel meer. In een volgende blog leggen wij u graag uit wat nog meer mogelijkheden zijn in hdpe lassen.

HDPE lassen met een lasföhn en lasdraad

HDPE_lassen_kunststof_lasdraad_leister_föhn

HDPE buigen

Met behulp van warmte is HDPE zeer goed te buigen, omdat het materiaal een thermoplast is. HDPE laat zicht goed vormen door de juisten eigenschappen in het materiaal. Kan HDPE met een föhn gebogen worden, net als andere thermoplaten is het wel mogelijk, maar duurt lang en het materiaal heeft altijd de neiging terug te duwen in oorspronkelijk vorm. Daarom kun je kunststof het beste gecentreerd verwarmen. Daarom heeft Vos geïnvesteerd in een buigbank, welke door middel van gloeidraden het materiaal kan verwarmen. Zo bieden wij de mogelijkheid grote platen (afhankelijk van de grote van de buigbank) in meerdere lijnen te buigen. Belangrijk is dat de temperatuur traploos oploopt en niet te warm wordt. Waarna het materiaal van de buigbank komt, laten we dit in een bank onder gewenste hoek afkoelen, zodat het materiaal in gewenste hoek blijft staan.

Toepassing van HDPE

HDPE wordt in diverse afmetingen, uitvoeringen, diktes, diameters geproduceerd. HDPE-leidingsystemen kunnen onderverdeelt worden in HDPE buizen, HDPE-fittingen en HDPE-appendages. Wij leveren bijvoorbeeld tyleenbuizen van hdpe en pe fittingen voor tyleenbuizen. In ons assortiment bieden wij HDPE platen, HDPE-lasdraad en HDPE staven en profielen aan. HDPE bieden wij naast Virgin platen, tevens in een gerecyclede vorm aan (PE gerecyclede platen). HDPE wordt veel in branches toegepast als waterbehandelingssector, viskwekerijen, Tankbouw, apparatenbouw, Voedingsmiddelenindustrie, Orthopedische toepassingen.

hmpe gefreesd op maat

HDPE goedgekeurd voor contact met levensmiddelen

HDPE is goedgekeurd voor contact met levensmiddelen, wat essentieel is in bijvoorbeeld de conservenindustrie, voedingsmiddelen, vlees- en visverwerkende bedrijven of andere toepassingen waarbij non-toxisch gedrag, milieu en hygiëne van belang is.

We beschikken over uitvoerige certificaten (BGA en FDA). Deze kunt u opvragen door contact met ons op te nemen.

HDPE afmetingen, kleur, dikte

HDPE bieden wij aan in de volgende uitvoeringen:
Kleur: zwart, wit, blauw
Dikte: van 1mm t/m 100mm
Afmetingen: 1000 x 1000mm, 2000 x 1000mm, 3000 x 1500mm, 4000 x 2000mm
Maatwerk: Wij zagen en frezen HDPE op maat, vraag ons naar de mogelijkheden
Uitvoering: buis, staf, plaat, profiel, maatwerk

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl