Beoordeeld met een 9,0 na 2290 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m donderdag van 8:00 - 17:30 uur
Vrijdag van 8:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Plexiglas kunststof platen

kunststof platen-massief-plexiglas

Plexiglas kopen online of bij een groohandel
Plexiglas kunststof heldere platen of in kleur kunt u de laatste tijd behoorlijk veel via internet kopen. Zoek in Google naar Plexiglas en u vindt online veel bedrijven die plexiglas platen standaard of op maat gezaagd aanbieden. Voordelig of toch niet? Heeft u twijfels? Vos Kunststoffen ontneemt u deze twijfels en wij ontzorgen u. Waarom? Vos Kunststoffen is een groothandel in Veen geplaatst met een vaste vestiging en heeft inmiddels een betrouwbare naam opgebouwd in de regio. Middels onze webshop verkopen en leveren wij plexiglas aan zowel particulier als zakelijk. Zie onze recensies en ervaar de betrouwbaarheid van ons bedrijf. Vos Kunststoffen is een groothandel met een enorme voorraad aan plexiglas kunststof platen. Klaar terwijl u wacht en wij zagen gratis op maat.

Ga hier direct naar Plexiglas standaard platen
Ga hier naar Plexiglas op maat

Kunststof platen

Via de online verkoop komt u vaak kunststof platen, kunststoffen, plastics, plastic platen tegen die allemaal terug wijzen naar bijvoorbeeld Plexiglas®. Wat is plexiglas nu eigenlijk, behalve een bekende kunststof plaat? Plexiglas® is een merknaam net zoals Perspex®, Altuglas® etc... De verzamelnaam van deze merknamen is Acrylaat of Polymethylmethacrylaat (PMMA) een polymeer van methylmethacrylaat. Onder kunststof platen vallen heel veel andere platen als polycarbonaat met als merknaam Lexan®, Forex® print een pvc schuimplaat, HPL of Trespa platen, HDPE (High density PolyEthyleen), massieve pvc plaat, Dibond®, gerecyclede kunststof platen etc...

Plexiglas kunststof bewerken
U heeft Plexiglas oftewel Pmma/Acrylaat aangekocht en weet niet precies hoe u de bewerkingen moet verrichten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met vele jaren ervaring kunnen wij u helpen om de juisten handelingen te verrichten. In onze verschillende handleidingen of informatiebronnen gaan wij nog dieper in op de materie. Klik hier om naar Plexiglas bewerken te gaan. In dit stuk zullen wij u kort toelichten wat de mogelijkheden zijn van plexiglas en bewerkingen.

Kunststof (Plexiglas) zagen
Om te beginnen kunt u Plexiglas zagen met een decoupeerzaag. Veel ervaringen van klanten geven aan dat het niet lukt of niet perfect gaat. Met een decoupeerzaag kunststof zagen is lastig maar wel te doen. Gebruik een juiste zaag zoals een ijzerzaagje, welke geplaatst moet worden in de decoupeerzaag. Plak de onderzijde van de decoupeerzaag (het vlakke gedeelte) af met schilderstape. Dit om schade aan de plaat plexiglas of een andere kunststof plaat te voorkomen. Maak met een decoupeerzaag vloeiende bewegingen en laat de machine het werk doen, oefen niet teveel druk uit. Wanneer u midden in de plaat wilt beginnen boor eerst een gaatje voor. Wanneer een vierkant gemaakt moet worden probeer in diverse richtingen te zagen en ga niet 90 graden de bocht om. Kans op scheuren of breken is dan eerder mogelijk.

Cirkelzaag en bewerken
Diverse merken als Festool, Makita enz.. bieden een cirkelzaag op rail aan. Met deze machine kunt u eenvoudig een strook of kunststof plaat zagen. De bedoeling is de gewenste maat af te tekenen op de kunststof plaat om vervolgens de rail op de afgetekende plaat te leggen en u kunt zagen. Naast zagen kan plexiglas verder bewerkt worden door te frezen, boren, hot line buigen, verlijmen met bijvoorbeeld acryfix, schroeven, schilderen.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl
Bestel een hele plaat
Gegoten zwart gerecycled
Bestel een hele plaat
Plexiglas deals
Mat zwart
Plexiglas deals
Plexiglas helder mat
Trespa®
PVC Platen
Staf buis en profiel
Meest gestelde vragen