Beoordeeld met een 9,0 na 2200 beoordelingen
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Aluminium composiet platen

Dibond / Vibond / Imagebond / Ispabond zijn allemaal namen voor hetzelfde materiaal: ACM, of ook wel Aluminium Composiet Materiaal. Dit ACM bestaat uit een PE (polyethyleen) kern met twee aluminium toplagen. De aluminium composiet platen zijn zeer breed inzetbaar en voor vele branches toepasbaar.

Unieke kenmerken

  • Sterk, stijf en licht
  • Weerbestendig
  • Corrosievrij
  • Grote variëteit kleuren en uitvoeringen
Dibond-Imagebond-Alupanel-sandwichpaneel-kunststof-platen

Aluminium composiet platen

Dibond als merknaam
Dibond is een wereldwijde merknaam voor aluminium platen en staan tevens bekend als aluminium sandwichplaten. De voorzijde bestaat namelijk uit een gemoffelde dekplaat en de achterzijde uit een gemoffelde of walsmatte achterzijde.

Gebruik van Dibond

Dibond is zowel bestemd voor binnen- als voor buitentoepassingen, vanwege de eigenschappen dat het licht van gewicht is, hoge corrosie- en weerbestendigheid heeft, een zwarte PE kern heeft met UV stabilisering en bovendien uitstekend bedrukbaar is. Tevens is er sprake van een optimale oppervlakgelijkheid en hoge buigsterkte, waardoor toepassingen mogelijk zijn binnen de digitale druk en zeefdruk, bedrijfsnaam pylonen, bewegwijzering, POS-displays reclame- en uithang-borden, standenbouw, wandpanelen en winkelinrichting.

Eigenschappen Dibond

Door gebruik van een combinatie in kunststof (PE) en aluminium is het een lichtgewicht plaat geworden, waardoor er een gemakkelijkere verwerking en plaathandling mogelijk is dan met een massieve aluminium plaat van gelijke dikte. De boven- en onderkant zijn door middel van een Coil Coating behandeling (industrieel geautomatiseerd proces voor efficiënte inbranding) volgens ECCA-standards ingebrand en gelakt en hierdoor in diverse kleuren en verschillende oppervlakken leverbaar met een hoge buigsterkte en optimale oppervlak gelijkheid.

Verschillende toepassingen binnen Dibond

Dibond is een stabiele en duurzame aluminium composietplaat, die volledig recycleerbaar is. Het beschikt over een polyethyleen kern en twee aluminium dekplaten van 0,3 mm.

Als u een aluminium sandwichplaat wenst die u voor zeefdruk en/ of digitale vlakbedrukking kunt gebruiken, dan de is de Dibond Digitaal de juiste plaat voor u. Dit is immers de enige aluminium sandwichplaat die voorzien werd van een bijzonder laksysteem, speciaal ontwikkeld voor vlakbedrukking. Tevens is de keuze mogelijk uit de Dibond Kleur platen, deze beschikken over een perfect oppervlak en uitstekende vlakheid, zodat deze plaat voldoet aan de hoogste eisen voor digitaalprint.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@voskunststoffen.nl